William Dembski

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Isaac Newtonin kuoleman jälkeen William Dembskiä ja hänen ansioitaan informaatioteoriassa on voitu verrata lähinnä Paris Hiltoniin

William "Bill" Dembski (1960-) on amerikkalainen matemaatikko joka on johtava tiedon ja tieteen valo Intelligent Design -liikkeessä. Hän on tunnettu monista innovatiivisista matemaattisista teorioistaan. Nämä mullistavat kaavat ovat niin hyviä että niitä ei saa moittia. Kriitikot eivät voi koskea niihin koska ne ovat niin erinomaisia. Niitä vastustavat ovat William Dembskin aksioomien perusteella suoraan, väistämättä ja automaattisesti pahan ateistisen salaliiton kannattajia. Monet lapset ja lapsenmieliset, oikeistolaiset, konservatiivit ja kristityt ovatkin innostuneita Dembskin ideoista. He eivät saa yksinkertaisesti tarpeekseen Dembskin nasaaliäänestä, valittamisesta ja pieruäänivideoista[1].

CSI[muokkaa]

Dembskin suuria ideoita on määritellä CSI. Ensin hän ajatteli että asiaa voisi lähestyä informaatiotieteessä käytettyjen kompleksisuuden ja spesifisyyden kanssa. Jolloin kompleksi on pitkä merkkijono jota ei voi pakata kun taas spesifi tarkoittaa sitä että merkkijono täyttää tietyn patternin ja on sen vuoksi määritelmällisesti pakattavissa. Joten CSI tarkoitti jotain jota ei voida pakata mutta joka on silti voimakkaasti pakattavissa. Eli informaatiota oli sellainen jossa oli paljon informaatiota mutta vähän informaatiota samanaikaisesti.

Koska tämä erikoinen ei ottanut tuulta alleen, Dembski korjasi matemaattista kaavaansa siten että aluksi "The Who" -yhtye laulaa laulua "Won't Get Fooled Again" ja sitten Dembski ravistelee käsissään noppia ja laittaa päähänsä aurinkolaseja tai ottaa niitä pois. Tiedemaailma uskoo tämän uudistuneen viestin pitävän paikkaansa, eikä siksi ole osoittanut mitään kiinnostusta, edes edes kriittistä sellaista, Dembskin uuteen tuotantoon.

Bloggaaminen[muokkaa]

Sen sijaan että julkaisisi matemaattisia oivalluksiaan säännöllisesti matemaattisiin alan lehtiin, Dembski ei jaksa vaivata norsunluutornia. Sen sijaan hän tekee sitä mitä jokainen täysverinen tiedemies, etenkin sellainen jonka taskussa on mullistava paradigma, tekee: pitää blogia. Hän siirtää viisautensa suoraan minulle, sinulle ja Puuha-Petelle. Dembski perustu maailmankuulun blogin "U'R Commonly Deleted"[2] joka viittaa siihen mitä Dembskin kanssa erimielisten kommenteille tapahtuu. Toki sittemmin blogia ovat pitäneet lähinnä muut kuin Demski itse. Hän on delegoinut matemaattisten oivallustensa esittelyn lakimiehille joiden perusviesti on siinä miten ID joka ei ole uskontoa on jotain jonka kritisoiminen on uskonnonvapauden vastaista.

ID Software[muokkaa]

Dembskin kristilliset arvot ovat näkyneet voimakkaasti myös ID-softwaren peleissä. Jotka koostuvat biteistä eli informaatiosta. Dembskin erikoisosaaminen näkyi jo hänen varhaisessa saavutuksessaan, "Wolfenstein 3D" -pelissä, jossa tapettiin pahoja evoluutiouskovaisia. Dembskin uran huipentuma oli kuitenkin demonejen tuhoamiseen keskittyvä "DOOM"-peli josta jokainen muistaa Intelligent Designin syvimmän opetuksen, kaavan "IDDQD"