Walter Thiel

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Walter Thiel.
Naziflag.gif
Natsit rakastavat tätä artikkelia.

Walter "Valtsu" Thiel (s. 2. maaliskuuta 1910 – k. 17. elokuuta 1943) oli saksalainen raketti-insinööri, joka suunnitteli ja keksi alunperin V2-raketin, mutta myöhemmin Wernher von Braun varasti kaiken kunnian Thieliltä, joka jätettiin historiaan mätänemään täysin unohdettuna.

Elämä, nuoruus, koulutus, raketti-insinööri ja kuolema[muokkaa]

Walter Thiel syntyi Breslaussa vuonna 1910 ja opiskeli yliopistossa joukkotuhoaseita, joilla saisi tapettua ison satsin ihmisiä. Aivan kuten arvoisa Wernher von Braunkin, Thielkin rakasti suuren tuhon aiheuttamista.

Thiel ei koskaan sisäistänyt arvoista natsiaatetta, mutta liittyi silti sitä kannattavaan sotilastiimiin, jossa pääsi Thiel läträämään räjähteiden kanssa.

Vuonna 1934 Thiel alkoi täysin omatoimisesti väsäämään kotitekoista atomipommia, mutta amerikkalaiset vakoojat varastivatkin pommin ja noin kymmenkunta vuotta myöhemmin pommi luovutettiin Hiroshiman kaupungille. Thieliä vitutti.

Masentuneena sikamaisesta varkaudesta Thiel liittyi V2-raketteja suunnittelevaan tiimiin armon vuonna 1936. Wernher von Braun johti koko hommaa, eikä arvoisa vapaaherra von Braun pitänyt yhtään Thielistä. Niinpä kaksikolle tulikin riitaa pääjohtajuudesta, mutta lopulta itse Hitler kuuli riidasta ja passitti Thielin suunnittelemaan raketille moottoria.

Tällöin Thielin lahjat näkyivät ja hänen ansiostaan raketin moottorin teho kymmenkertaistui, kun sinne kaadotettiin kaksi ja puoli litraa koskenkorvaa. Hitler, joka kiljui ja hyppi työhuoneessaan innoissaan, oli ylpeä Thielistä ja päätti antaa hänelle koko V2-raketin pääsuunnittelun harteilleen.

Koskaan ei Thiel niin pitkälle päässyt. Vuonna 1943 Thiel istui paskalla, kunnes vessapaperi loppui kesken ja tästä järkyttyneenä Thiel nielaisi kranaatin räjäyttäen itsensä. Thiel istui myös vessassa juuri RAF:n ilmaiskun aikana, joten hyvinkin mahdollista olisi voinut myös olla, että lentokoneesta pudotettu pommi osui suoraan Thieliä päähän. Myös erään salaliittoteorian mukaan kateellinen Wernher von Braun oli vaihtanut Thielille räjähtävän vessapaperirullan.

Vaikkei Thiel juuri saanut aikaan mitään elämänsä aikana, hänelle silti myönnettiin nimikkokraateri kuuhun, minne hän olisi joka tapauksessa saattanut itsensä räjäyttää, jos olisi vain saanut riittävän pitkään jauheita sekoitella.