Voima

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä sivu käsittelee peruskäsitettä. Star Warsista, katso Voima (Star Wars).
Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.

Voima on asia, jolla X vaikuttaa Y:hyn. X voi saada Y:n vaikka tanssimaan polkkaa jos haluaa. Voima voi ilmentyä energiana, sähkönä, tulena, pakottavana tarpeena, aivomanipulaationa ja lukemattomissa muissa muodoissa. Voima on käsitteenä jotain niin absurdia, että sitä ei voi käsittää.

Teorioita voimasta[muokkaa]

Sinussa on roimaa

alkumiehen voimaa

kanna minut metsään apinamies!

~Kikka

Voima on jokin, joka vaikuttaa kahden kappaleen välillä. Voimien vaikuttaessa syntyy liikettä, energiaa ja kokista. Voimien avulla universumi pysyy kasassa. Voiman muotoja on monia erilaisia, kuten painovoima tai sähkömagneettinen voima. Kaikki voimat voidaan selittää kvanttiteorialla.

~Fyysikko

Voima on ylempi voima, eli Jumala. Voiman avulla universumi pysyy kasassa. Voima on Jumalan tahdon ilmentymistä esimerkiksi siinä, että... minun tarvitsee käyttää vessaa, missä se on?

~Teologi

Voima on teoreetinen olio. Spontaanin voiman x vaikutus kappaleeseen A on kuten kappaleen B vaikutus omalla voimallaan y kappaleeseen C, jonka voiman z vaikutus A:han on likimäärin 0,327728510973. Toisaalta spontaanin voiman x lähde voi olla A, B tai C, jolloin sen arvo voi olla arvojen 0,0014315 ja 12,1285432 väliltä, poikkeamana kappaleen D aiheuttama 104,1357754:n arvoinen voima w. Mikäli pystytään osoittamaan, että w=x, voimme osoittaa kappaleiden A, B ja C muodostavan mittaustarkuuden rajoissa staattisen kokonaisuuden E. Kappale D jää ulkopuolelle ja vaikuttaa voimallaan w (=x) kappaleeseen E, ja omalta osaltaan auttaa luomaan voimaa v, joka on arvoltaan x+y+z+w.

Matemaatikko (selitys on niin pitkä, ettei malline hyväksy sitä!)

Olemme valmiit käyttämään voimaa, ellette kerro, minne piilotitte joukkotuhoaseet!

~George W. Bush

Käytä Voimaa, Luke!

~Obi-Wan Kenobi

Ilman minun voimaani kaupunkinne olisi kuollut!

~Charles Montgomery Burns

(Lisää tähän juoman nimi)ssä on voimaa!

~Energiajuomamainos

Tietämättömyys on voimaa!

~George Orwell (1903-1950), teoksessaan Vuonna 1984 (1945-1949)

}}

Anna mun säilyttää se voima mun sisällä, / se sama voima ku Isällä

~Cheek