Vladimir Žirinovski

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Žirinovski esittelee "sen karkuun päässeen entisen alusmaan" kokoa.

Vladimir Žirinovski (os. Eidelstein, s. 25. huhtikuuta 1946) on venäläinen poliitikko ja Suur-Venäjä-aatteen intomielinen kannattaja. Hän johtaa Venäjän liberaalidemokraattista puoluetta, jolla ei ole mitään tekemistä liberaaliuden tai demokraattisuuden kanssa. Puolueen nimi lieneekin joko valittu arvalla tai edustaa samaa kieroa huumorintajua kuin "demokraattisten kansantasavaltojen" nimet. Žirinovski on avoimen rasistinen ja kaikin puolin ikävä ihminen. Hän on myös juutalaistaustainen, joten epätodennäköisen valtaanpääsynsä jälkeen hän saattaisi holokaustittaa itsensä, melko hullu kaveri kun on.

Ura[muokkaa]

Žirinovski on ollut usein ehdolla presidentinvaaleissa, mutta hävinnyt joka kerta. Hänen suurin kannatuksensa on kuitenkin ollut kahdeksan prosenttia, mikä on Venäjällä haastajalle loistava tulos. Hän on jeltsiniläisen linjan poliitikko, ainakin humalassa suoritettujen julkisten esiintymisten osalta. Pahat kielet kertovat, että Žirinovski olisi vain Kremlin marionetti, jonka tarkoituksena on vain saada Putin näyttämään kohtuulliselta tolkun mieheltä. Pahat kielet lienevät oikeassa.

Poliittinen linja[muokkaa]

Žirinovski tahtoo piirtää miekalla rajan Vienanlahdesta Intian valtamereen. Hän vaatii Venäjän rajojen palautusta siihen missä ne olivat vuonna 1900. On epäselvää, tahtooko hän myös tsaari Nikolai II:n Venäjän hallitsijaksi. Toisaalta Žirinovski on luvannut palauttaa Viipurin Suomelle. Tästä voidaan päätellä, että joko hän puhuu ihan mitä mieleen sattuu juolahtamaan, tai hänellä ei ole hajuakaan Venäjän rajojen sijainnista vuonna 1900. Dadaistisen dualistinen ote on jatkunut myös seksuaalivähemmistöasioissa: Žirinovski on toisaalta kannattanut homojen ampumista, toisaalta vastustanut Venäjän homopropagandalakia. Tässä taas kyse voi olla myös siitä, että Žirinovski luki laista vain nimen ja luuli sen olevan homomyönteinen. Voi myös olla että hän on identiteettikriisin kourissa kärvistelevä kaappihomo, joka kausittain vihaa itseään, kausittain yrittää hyväksyä.[1] Žirinovski ei usko meteoriitteihin, vaan väittää niitä Yhdysvaltain aseiksi,[2] mikä saa Donald Trumpin ilmastonmuutosnäkemykset vaikuttamaan varsin järkeviltä.

Viitteet[muokkaa]

  1. Saatiinhan se pakollinen homovitsi tähänkin artikkeliin.
  2. Ihan oikeasti!
Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.