Vitsailija

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vitsailija (a.k.a. Jokeri, a.k.a Fanaattinen Jokerifani, a.k.a. Pelikortti, a.k.a Rikollinen Pelleprinssi, a.k.a. Morasankari, a.k.a. Kartonkivihollinen, a.k.a. Heath Ledger) on Kepakkomiehen (a.k.a Batman) suurimpia, ellei vieläkin suurempi, vihollinen.[1][2][3] Hän on(/oli/on/oli/on... milloin hän sitten on elossa tai kuollut) herrasmiesmäisesti pukeutunut supliikki ja ihastuttava koomikko, jonka muuten mukavan elämän pilaa tuo mustapukuinen, kalsareihinsa pukeutuva sekopää, joka tulee tuon tuosta pilaamaan hänen illanviettonsa väkivaltaisen hakkaamisen ja vapaudenriiston kautta.

Mes itse kiittämässä saamastaan tunnustuksesta pyyteettömänä hyväntekijänä kaupunkinsa hyväksi

Vitsailijan olemus[muokkaa]

Vierasta alkuperää[muokkaa]

Vitsailijan historia, vähän samoin kuin se miten suomalaiset ikinä oppivat käyttämään pyörää mihinkään, on hämärän peitossa. Ainoat suhteellisen luotettavat teoriat tuntuvat kaikki liittyvän Kepakkomiehen suorittamaan inhottavaa väkivallan tekoon, josta tämä muuten hieno kaveri traumatisoitui pahan kerran. Häneltä on yritetty kysyä asiasta niin monta ja noin monta kertaa, mutta Vitsailijan traumojen syvyys saa hänet puolustusreaktion omaisesti pakenemaan tapahtunutta vitsien taakse.

Luonne[muokkaa]

Vitsailija on (rumpusoolo ja valmistautukaa...) vitsailija. Hän pitää vitsien kertomisesta, ihmisten hauskuuttamisesta sekä kaikenlaisista vaarattomista käytännön piloista.

Syy hänen ja Kepakkomiehen ongelmiin onkin luultavasti juuri hänen luonteensa. Kun hänen kaltaisensa kaveri laitetaan samaan huoneeseen neuroottisen sekä psykoottisen sekopään kanssa, joka haluaa vain hakata kaikki eikä vain tajua vitsiä, niin eihän siitä voi tulla yhtään mitään.

Hänen luonteensa on ongelma myös sosiaalisten suhteiden kohdalla, sillä Vitsailijan yhteistyö muiden saman alan organisaatioita pyörittävien luonteiden kanssa päätyy usein Vitsailijan haluun tuoda heidän elämäänsä edes vähän valoa. Samoin hänen lähes pakonomainen tarve tehdä muiden olosta mukavaa ajaa hänet uhraamaan omaa terveyttään ja jaksamistaan.

Vitsailijan toiminta[muokkaa]

Edelläkävijä[muokkaa]

Vitsailija on edelläkävijä monien muiden humoristien toiminnalle, ja usein muut joutuvat pettymyksekseen peilaamaan omia kykyjään tämän veteraanin pystyvyyteen. Kuten urheilumaailma osoittaa, sellainen voi tuottaa kateutta, mutta Vitsailija se vain porskuttaa.

Hänen hengentuotteitaan ovat sellaiset ideat kuten:

- Ase, joka ampuu pilalipun ja sitten lipun itsensä vielä vitsin kohteeseen, jos ei vitsi mennyt kerralla perille. - Pelikortteja, jotka tuottavat huvittavia paperiviiltoja - Kukkasen, joka ampuu kutkuttavaa pilailunestettä (toiselta kuvaukseltaan happoa) - Pilailupommeja (jotka tosin ovat melkein yhtä tehokkaita kuin oikeat) - Armeija hänen puujalkavitsejään levittäviä, klovneiksi maalattuja tuttuja sekä kavereita (loistavia erityisesti lasten kutsuilla, kun lapset halutaan hiljentää...) - Hymyileviä kaloja (suuri pettymys, kunnes hänen emännälle tuli harvinainen neronleimaus niiden kanssa...)

Yhteiskunnallinen vaikuttaja[muokkaa]

Vitsailijan iloiset sekä täysin pyyteettömät vapaaehtoistyöntekijät valmiina siirtymään kaduille auttamaan häntä vitsiensä levittämisessä

Vitsailija, lahjoittajaluonne kun on, on tehnyt kaikkensa paikallisen yhteisönsä olojen parantamiseksi, usein jopa sellaisella pyyteettömyydellä, jossa hän toimii ennen kuin edes pyydetään.

Hän on lahjoittanut paikallisille kansalaisille omistaan esimerkiksi kaasua, jolla kaikkien olosta tulisi ekstaattista, ilmaisia luoteja, ilmaista bensiiniä (Vitsailija jopa sytyttää sen valmiiksi käyttöä varten), ilmaista ruutia (jälleen, valmiiksi sytytettynä), lauttojen logistista organisaatiokonsultaatiota, apua solmussa oleviin parisuhteisiin poistamalla niistä toisen osapuolen (joskus jopa molemmat!) ja paljon, paljon muuta.

On täysi mysteeri, miten Kepakkomiehen sekaantuminen tähän toimintaan ei vieläkään ole johtanut tämän itsekkään pas****sen pidätykseen ja uudelleen kouluttamiseen. Epäselvät huhut ehdottelevat, että Kepakkomielellä on sisäpiirimiehiä kaupungin poliisissa sekä helposti saavutettua rahaa ”rattaiden voitelemiseen”...

Kyvyt[muokkaa]

Vitsailija on melkoinen atleetti, huolimatta siitä ettei kukaan tiedä koskaan hänen harrastaneen oikeaa liikuntaa. Asiasta tekee vieläkin hullumpaa se, että hänen ruumiillinen ketteryytensä sekä suhteelliset voimansa tuntuvat syntyvän melkein luurankomaisen kehon avulla.

Hän jaksaa nauraa maailman kauhuille. Hän jaksaa nauraa. Ei hän paljon muuta itse asiassa teekään vitsien lisäksi kuin nauraa niille. Toisaalta, jos maailma on tragedia niille jotka tuntevat ja komedia niille, jotka ajattelevat[4], niin kai siinä nyt nauraakin koko ajan.

Vitsailija on oikea haka kemiassa. Hän varmaan kuunteli tarkkaavaisena oppitunneilla tai on itse tarttunut kirjaan jossakin vaiheessa vitsien välissä ehtiessään.

Harvat tietävätkään, että Vitsailija osaa myös suunnitella työntekijöilleen niin maan saatananmoisen kuntoiluohjelman![5] Hänen on onnistunut luoda melkein hirviömäisen voimakkaita raskaan työn raatajia pelkästään oikeanlaisen lisäravinnon käytön avulla. (Ohjelma jouduttiin tosin lopettamaan, kun Kepakkomiehen oli jälleen pakko tunkea nokkansa asiaan ja hankkia kaupungilta lupa lopettaa ohjelma. Se itsekäs pas...)

Vitsailijan "Legacy" eli maine kaduilla[muokkaa]

Vitsailijan vaikutus nyky-yhteiskuntaan[muokkaa]

Vitsalijan teot ovat tuoneet hänelle maineen, jonka vertaista on hankalaa löytää. Kepakkomiehen mielipuolisuudesta huolimatta hän nousee yhä uudelleen tuottamaan lisää iloa ihmisille. Hänen "reaccurring gag"-temppunsa on saavuttanut pisteen, jossa häntä on alettu pitää kuolemattomana.[6] Miten muutenkaan sen selittää, jos hän kuolee koko ajan mutta sitten ensi viikolla on taas paikalla?

Nykyään hänet voi löytää kaiken maailman paikoista aina korteista sellaisiin omituisiin suttaisilla kuvilla varustettuihin vihkoihin ja tatuoinneista nörttein luomiin kopioituihin kuviin pitkin sitä juttua joka löytyy siitä laatikosta kotona.

Lista Vitsailijan parhaista vitseistä.[muokkaa]

 • Hän ampui Lepakkotyttöä selkärankaan.
  • (Tämän vitsin pituus on tooooooooooodella pitkä, se itse asiassa jatkuu vieläkin kaikissa universumeissa, joissa se on toteutettu. Jostain syystä Lepakkotytölle vitsi ei ole vieläkään auennut eikä tämä ole sille nauranut. Toiset ovat tosikkoja aina vain...)
 • Hän kutitteli Punarintaa rautakangella.
  • (Kuten Lepakkotytön tapauksessa, Punarinta tuntui ottavan vitsin ihan liian tosissaan. Hitto että toiset osaavat olla tosikoita...)
 • Hän tekee kaikkensa saadakseen suhteensa Ruman ämmän kanssa toimimaan huolimatta tämän valittavasta luonteesta, kamalasta äänestä ja siitä, että tämä juoksee puolet illoista omituisten biologian opettajien ja hullujen kissanaisten perässä.
  • (Ruma ämmä kitisee aina hänen rakkauden osoituksistaan, kuten halusta lähettää tämän raketilla taivaalle, viiltää ihan vain vähän ja pussata nyrkeillään. Ihme valittamista.)
 • Hän järjesti pienet kotibileet Kepakkomiehen täyttämässä Kakolassa tunnelman parantamiseksi.[7]
  • (Kepakkimies, hänen liittolaisensa sekä koko laitoksen henkilökunta tappelivat ajatusta vastaan. Ei helvetti että jotkut osaavat olla tosikoita!)
 • Hän järjesti illalla jatkot bileilleen Kakolan lähiympäristössä kylillä[8]
  • (Siitä vasta meteli nousikin. Miten ***** tosikoita ihmiset oikein ovat!)

(Koska Vitsailijan saavutukset sekä maine ovat niin laajat, että ne laajenevat yhä samaa vauhtia universumin kanssa, hänen tarinansa ei voi mitenkään tulla kerrasta valmiiksi. Tune in next week...)

Viitteet[muokkaa]

Katso myös[muokkaa]