Viiru ja Pesonen

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Viiru
Findus.jpg
Kyläkaupan ryöstö päättyi ikävästi...
Koko nimi: Viiru Findus
Syntymäaika: 16. syyskuuta 1980
Syntymäpaikka: Vihreitä herneitä sisältänyt laatikko
Uskontokunta: Rastafarismi
Kuolintapa: Elää vielä
Hiusten väri: Beige
Saavutukset: Pelästyttänyt taajaman kaikilta kanoilta paskat pihalle
Miksi mainitaan
Hikipediassa:
Puhuva kissa
Pilkkanimet: Herne
Pesonen
Pettson.jpg
"Oliko tämä se lankku, joka pitää talon pystyssä?"
Koko nimi: Per Pesonen
Syntymäaika: 12. maaliskuuta 1931
Syntymäpaikka: Rantasauna Göteborgin maaseudulla
Uskontokunta: Rastafarismi
Kuolintapa: Elää vielä
Hiusten väri: Harmaanmustat
Saavutukset: Onnistunut hankkimaan enemmän vihamiehiä kuin naapureita
Miksi mainitaan
Hikipediassa:
Harvinaisen parrakas mies
Pilkkanimet: Neitsyt

Viiru ja Pesonen ovat parivaljakko, jotka asuvat yhdessä pienessä maalaistalossa Göteborgin maaseudulla. Monet naapurit ja ihmiset pitävät Pesosta höperönä, koska hänellä on harvinainen diagnoosi, jonka avulla hän osaa kommunikoida lemmikkikissansa, Viirun ja kanojensa kanssa. Viiru on Tuhkolman poliisien mustalla listalla ja epäiltynä Olof Palmen murhasta.

Historia[muokkaa]

Pesosen alkutaipaleet[muokkaa]

Pesonen oli 7-vuotias, kun hän kadotti vanhempansa jonnekkin sotabunkkerin uumeniin. Hänet lisättiin talvisodan jälkeen orpokotiin, luokiteltuna sotalapseksi. Vuodet vierivät ja vuonna 1949 hän meni opiskelemaan Suomen pers Turun yliopistoon. Pesosen täytettyä 21 hän muutti takaisin maaseudulle, missä hän oli syntynyt ja kasvanut. Muuton jälkeen hän meni töihin makkaratehtaalle.

Viirun tulo[muokkaa]

Pesonen sanottiin irti makkaratehtaalta hänen masennuksensa vuoksi vuonna 1980 loppukesällä. Siitä lähtien hän oli vain juonut kahvia ja katsonut ikkunasta maailmanmenoa (Pesonen oli niin köyhä, ettei hänellä ollut varaa ostaa televisiota). Kuitenkin eräänä syksyisenä iltana, naapurin vanha mummo toi Pesoselle laatikon, jossa luki "Findus". Pesonen ihmetteli, että olenko minä niin köyhä että elintarvikkeita aletaan tuomaan. Kuitenkin laatikosta ilmestyi kissanpentu. Pesonen otti sen tietty käsiinsä silitettäviksi, mutta pentu puri häntä sormeen. Pian Pesosen joutui hyväksymään sen, että joutui ottamaan vastuun pienestä kissanpennusta, jonka hän nimesi Viiruksi.

Yhteiselo[muokkaa]

Viiru ja Pesonen heidän yhteisen harrastuksen parissa

”ÄÄÄÄ!! Haluan tuollaiset homohenkselihousut!!! ÄÄÄÄ!!”

~Viirun ensimmäinen lause vuonna 1982, kun oli nähnyt klovnin jossain ilmaisjakelulehdessä.

Vuodesta 1984 lähtien oli Viiru halunnut pitää neljät syntymäpäivät samana vuonna, joka saattoi taajaman kyläkaupan lyhytaikaiseen konkurssiin. Vuonna 1990 olivat tämä parivaljakko salakuljettanut kilon hasiksensiemeniä Hollannista. Kun he olivat jo poltelleet hasaa parin kuukauden ajan, heidän naapuri Kosonen oli paljastanut asiasta taajaman poliiseille, Pesonen vietti puoli vuotta vankeudessa, mutta pääsi vapaaksi Viirun lausuttua hasisksen polton "mielenrauhoittavaksi harrastuksesi" Göteborgin oikeudessa". Parivaljakko alkoi suunnitella kostoa Kososelle hasisten takavarikoinnista. Pesonen keksi suurnerona pistää Kososen ulkohuussiin raketin. Yömyöhään, auringon laskeuduttua Viiru pukeutui palaneeseen uunikinnakseen viemään Kososen huussiin raketin. Auringon noustessa Kosonen meni tavanomaiselleen aamupaskalle tupakkaa poltellen. Kun hän oli istahtanut, oli hän heittänyt vielä kipinöivän tupakkarullan kuoppaan. Viiru ja Pesonen saivat nauraa oikein kunnolla, kun näkivän Kososen lentävän huussistaan liekki perseen alla hänen lehmäpellolle asti.

Tie tähtiin[muokkaa]

Vuonna 1999 eräs ruotsalainen ohjaaja nimeltä Albert Hanan Kaminski oli kuullut paljonkin Viirusta ja Pesosesta, että hän päätti tehdä elokuvan heistä. Hän sai suostuteltua parivaljakon esiintymään elokuvissa ja hankki heille sopimuksen vuoteen 2019 asti. Vuodet vierivät ja elokuvat olivat suurmenestyksiä, varsinkin se elokuva, jossa oli Viirun aloittama kapakkatappelu. Vuonna 2014 oli suunniteltu uusi Viiru ja Pesonen-elokuva, jossa näytettiin parivaljakon pieni jäynä Kososelle. Kuitenkin Viirun jouduttua vankilaan kyläkaupan ryöstämisestä ja Pesonen paettua Suomeen (oli huijannut ison rahasumman naapuri Mönkkösen uhkapeli-illassa), heidän tilalle tuli joku toinen kissa ja Aku Hirviniemi.

Katso myös[muokkaa]