Venäjä

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.
Sandglass vermin .svg Päivitystä kaivataan!
Tämä artikkeli ei ole ehkä paskaa, mutta se kaipaisi kipeästi päivittämistä.
Ole siis reippaampi kuin se, joka lisäsi tämän laatikon tähän, ja tuo artikkeli tähän päivään.
Российская Федеративная Путинская мафия
Venäjän federaatio
Flag of Russia.svg
lippu
Verivaakuna.jpeg
vaakuna
250px-LocationRussia-1-.png
Valtiomuoto tasavalta :D
Toveri
Presidentti (tsaari)
Leninin muumio
Vladimir Putin
Pääkaupunki Moskova
Muita kaupunkeja Pietari, Petroskoi, Stalingrad, Novosibirsk
Pinta-ala
 – josta sisävesiä
vitusti km² (sijalla 1)
Aivan liian vähän ydinsukellusveneitä varten
Väkiluku (1918)
 – väestötiheys
 – väestönkasvu
monta, mutta juomassa itseään hengiltä (sijalla 2)
1,21 / km²
-0,009264% (Negatiivinen suuresta alkoholinkäytöstä johtuen) %
Viralliset kielet venäjän kieli
Pääuskonnot Alkoholismi, ateismi, коммunisмi
Valuutta puurupla, ruisleipä ja näkkileipä (RUB)
Elinkeinorakenne maatalous 0 (kolhoosit ovat virallisesti "tuotantolaitoksia") %,
palvelut 78,4 %,
teollisuus 80 (virallisesti) %, 0,9 (totuus ja tästäkin mafialla hallussa kaksi kolmannesta) % BKT:sta
Itsenäisyys
 
Että Mitä?
- Kansallissankari
- Kansallisurheilulaji
John Lenin
venäläinen ruletti ja muille maille uhittelu. Myös ydinjätteen heittoa harrastetaan.
Kansainvälinen
suuntanumero
+0 (maassa ei ole puhelimia, mutta sitäkin enemmän kälättäviä matuzskoja.)
Motto Suuri ja mahtava äiti-Venäjä...
Kansallislaulu Hieroi bunkkerissa muniaan.


Venäjä (ei saa sekoittaa Neuvostoliittoon) on pinta-alaltaan maailman suurin oligarkinen tasavalta. Vuoteen 1991 asti Venäjä oli maailman suurin pienten demokraattisten tasavaltojen tuottaja ja kuluttaja. Venäjä on vuoristoinen pala Aasiaa, jossa venäläisiksi kutsuttu kansa asuu.

Venäjällä on tehty useita hienoja keksintöjä, kuten AK-47, Lada, vodka ja nk. venäläinen perseensuristin.

Venäjän pääuskonto on alkoholismi. Sitä tunnustaa noin 38% kansasta. Se levisi Venäjälle 900-luvulla, ja selviytyi ateistisesta neuvostovallasta ja Gorbatsovin vainoista huolimatta. Muita uskontoja ovat ateismi (30%) ja narkomania (2,5%).

Kansat[muokkaa]

Venäjän federaatiossa asuu itse venäläisten lisäksi useita muitakin kansoja. Näille muille on yhteistä se, että yksikään niistä ei haluaisi asua Venäjän federaatiossa. Edellä mainituista mukavista olosuhteista huolimatta kukaan maan ulkopuoleltakaan ei halua muuttaa Venäjälle. Osa muuttolinnuista käy välillä olosuhteiden pakosta lyhyesti pesimässä Venäjällä, mikäli naapurimaiden pöntöt ovat jo täynnä, mutta näin ei onneksi ole kuin kerran vuosisadassa.

Venäjällä asui joskus juutalaisia, mutta nämä muuttivat Israeliin tai Saksaan. Viisaat muuttivat ensimmäiseen, nälkäiset jälkimmäiseen.

Kieli[muokkaa]

Venäjän kieli on vanha sivistyskieli, jota on puhuttu jo vuosisatojen ajan sivistyneiden slaavien keskuudessa. Sen liudentumiset ja äänenpainot sekä korostunut r-äänne ovat kehittyneet siitä, kun kirkkoslaavia on yritetty puhua kovassa humalatilassa.

Tänäkin päivänä 2–4 promillen humalatila on mitä otollisin tilaisuus sujuvan venäjän puhumiselle. Eräs kuopiolainen lingvisti[1] on kertonut fonetiikan muuttuvan helpommin omaksuttavaksi 4-7 promillen humalassa. Tällaisia lukemia mitataan valitettavasti vain valtatie 6:n varteen pysäytetyiltä suuren Venäjän rekkakuskeilta.

Ulkopolitiikka[muokkaa]

Venäjän ulkopolitiikan oppi on aina ollut yksinkertainen: oikein on se, mitä Venäjä haluaa, ja väärin se, mitä muut maat ja kansat haluavat. Venäjää vihaavat ja vastavuoroisesti Venäjän vihaamat valtiot löydät Wikipedian Luettelo valtioista -artikkelista.

Venäjän ulkopolitiikasta pidetään erityisesti Virossa ja Georgiassa, jotka kutsuvat Putinin nuorisojärjestön "pikkunatsit" joka kesä vieraakseen hyvän tahdon eleenä.

CIA:n arkistokuva Venäjän merkittävimmästä diplomaattisesta edustajasta

Tällä hetkellä maata johtava Tsaari Putin on osoittanut kunniaa maan rajoilla asuville kapinallisille lahjoittamalla näille itsenäisyyden, jota ei omista. Hänessä on myös ainesta 2000-luvun Staliniksi, joskin viiksien puuttuminen ja se, ettei georgialaisuus ole tällä hetkellä Venäjällä erityisen kovassa kurssissa, asettaa Toveri Putinin staliniteetin kyseenalaiseksi. Tiettävästi Medvedev kuitenkin on jo aloittanut imagonkohotusohjelman opettelemalla piipunpolttoa ja hankkimalla rokonarpia kasvoleikkauksilla.

Maantiede[muokkaa]

Venäjä on loppujen lopuksi turha ja häiritsevä valtio, joten muut Aasian, Euroopan, Amerikan ja Afrikan maat ovat suunnitelleet Venäjän täyttämistä vedellä. Tämä poistaisi maailman suurimman ongelman ja meri-ilmasto tekisi Aasiasta ihan siedettävän paikan asua.

Ideologia[muokkaa]

HikiNews


Venäjä tunnetaan aidon demokratian ja puhtaan sananvapauden maailmanlaajuisena väsymättömänä puolestapuhujana ja esitaistelijana. Ihan hyvä, mutta jos lisäisitte lauseeeseen enemmän positiivisia adjektiiveja. –pääsensori Venäläinen demokratia on jopa niin edistyksellinen, että Venäjälle riittää yksi puolue. Venäjä on kylmän sodan jälkeen antanut periksi ja keskittynyt enemmän sisäisten (sis. Ukraina) asioidensa ajamiseen.

Tärkeimpiä nähtävyyksiä[muokkaa]

Erityisesti Tšernobyl on ollut vuoden 1986 jälkeen suosittu matkailukohde venäläisittäin hyvässä kunnossa olevan luonnon vuoksi. Alue tosin ei viimeisimpien virallisten tietojen mukaan sijaitse Venäjällä, mutta asian eteen työskennellään paraikaa.

Katso myös[muokkaa]

Venäjä Hikinewseissä

Hallituksen hyväksymät ulkoiset linkit[muokkaa]

  • Neuvostoliiton Venäjän kansallishymni vuoden 2005 voiton päivän paraatissa. Katso tämä ja sano sitten vakavalla naamalla, ettei sinua pelota. Hitto, jopa Bush, jolla ei muuten ole yleensä hajuakaan mistään ympärillään tapahtuvasta, näyttää videolla olevan atavistisen kauhun vallassa!
  • Jos tuo ei vielä muka pelottanut sinua, katso – ja etenkin kuuntele – tämä pätkä, jolla on teknoversio Suuresta ja mahtavasta! Tämä soi pitkään Kremlin diskoissa bilehile Brežnevin aikana ja saattaa aiheuttaa selittämättömiä pelkotiloja. Videota ei suositella alle 15-vuotiaille, sillä se sisältää kansantansseja, jotka saattavat olla haitallisia lapsille.
Pohjoismaat
Ahvenanmaa - Grönlanti - Islanti - Kanada - Karjala - Lappi - Norja - Pohjois-Korea - Ruotsi - Suomi - Tanska - Venäjä - Viro - Pohjois-Korea