Veikkaus

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suomalaisten tavallisin syy pelata rahapelejä on rahan voittaminen. Tilanne on paradoksaalinen.”

~Iltalehti, 26.3.2019
Veikkauksen tunnuksenaan käyttämä v-kirjainlogo

Veikkaus on valtakunnallinen, parempien ihmisten johtama kultti, jonka tarkoituksena on saada valtaväestö uskomaan miljoonavoittoon ja näin ollen lahjoittamaan säännöllisesti kultille suuria summia rahaa. Tiedemiehet ja teoreetikot ympäri maailman ovat verranneet Veikkauksen toimintaa usein skientologiaan, mutta kultin kannattajat, veikkaajat kieltävät tämän tiukasti.

Veikkauksen toimintaa ja tarkoitusperiä on arvosteltu läpi sen historian ja eräs yli 9000 sivuinen esitutkintapöytäkirja todistaakin, että sen toimet ovat tiukasti kytköksissä muun muassa vaalitulosten manipulointiin sekä muuhun vaikuttamiseen rahan avulla. Suurena organisaationa Veikkaus on kuitenkin - muiden vilunkia harrastavien suuryritysten tavoin - kehittänyt toinen toistaan irvokkaampia peitetoimia pestäkseen kätensä moisista laittomuuksista. Hyvänä esimerkkinä tästä kansalaisille televisiossa esitetyt mainokset, joissa väitetään tuottojen ohjautuvan esimerkiksi päihdetyöhön, kehitysvammaisten auttamiseen tai muuhun hyväntekeväisyystoimintaan. Todellisuudessa kerätyt varat päätyvät Veikkauksen hallituksessa istuvien nilviäisten (jotka muuten nimittävät itseään pyöreän pöydän ritareiksi) pankkitileille, ja sieltä mitä hätkähdyttävimpiin ulkopoliittisiin ja taloudellisiin toimeksiantoihin. Lisäksi on syytä olettaa, että kohtuullisen tuntuva siivu tuotoista päätyy myös jonkun itä-suomalaisen perheyrityksen nahkasalkkuun.

Rahankeruu[muokkaa]

Veikkauksen harjoittama rahankeruu perustuu puhtaasti ihmisten sinisilmäisyyteen ja tyhmyyteen: massiivisella mainonnalla ja suurilla summilla pröystäilyllä perusduunarit lagetetaan uskomaan valtaviin voittoihin ja parempaan elämään. Pääasiassa rahankeruu tapahtuu erinäisistä arvontapeleistä ja urheilutulosten arvaamisesta. Alkujaan pelejä oli vain yksi, Lotto, mutta äkkiä huomattiin, ettei kaikkia ollutkaan niin helppo vedättää kuin Jyrkiä. Tarvittiin siis muitakin, erilaisia pelejä ja nyt miltei 20 vuotta myöhemmin, niitä onkin jo neljä!

Veikkauskratia[muokkaa]

Suomi ehti olla olemassa itsenäisenä valtiona vain 23 vuotta. Sen jälkeen, vuonna 1940, Työväen Urheiluliitto kaappasi vallan ja perusti Veikkauskratian, joka on sittemmin ollut hallintomuoto.

Veikkauskratiassa tiedetään, että suuri johtaja Veikka tuo kaiken hyvän. Jo lapsukaiset totutetaan siihen, että Veikan tunnuksia jaetaan kaikissa urheilu- ja kulttuuritapahtumissa. Partioliike on erityinen Veikan kannattaja, koska Veikka on suuri hyväntekijä. Se mahdollistaa unelmat ja harrastamisen ja terveen elämän. Veikkauskratian jokainen kansalainen on Veikan edunsaajia. Niin merkittävä se on kansalaisyhteiskunnan rahoitukselle.

Veikkaa palvoo Veikkauskratian poliittinen-, kulttuuri- ja urheilueliitti sekä media. Veikan kestit ovat legendaarisia. Sanonnan mukaan sen lauluja laulat, jonka hulppeasta vieraanvaraisuudesta Saariselän Lottomajalla ja Kirkkonummen Meripotilla nautit.

Veikan moittiminen on yksiselitteisesti kiellettyä ja voi johtaa Veikan suuttumiseen sekä Veikkauskratiasta karkoittamiseen.

Veikkauskratiassa harjoitetaan edistyksellisiä Veikkahalujen hallinnan välineitä, jotka varmistavat, että käyttäjä välittömästi ymmärtää Veikan arvon, eikä koskaan halua enää olla ilman Veikkaa. Viallinen kansalainen voi hakea Veikka-kieltoa, mutta koska Veikka haluaa kaikki kansalaiset mukaan, ei kieltoa tarvitse noudattaa. Veikka ottaa parantuneen aina avosylin takaisin.

Veikka tekee toimipisteissään rajatonta ikärajavalvontaa, sillä kaikilla tulee tasapuolisesti olla pääsy Veikan ulottuville. Veikkauskratian ytimessä ovat 18 500 Veikka-pistettä, joilla jokaisen köyhän kansalaisen tulee viivähtää, jotta rikkaat voivat harrastaa kulttuuria ja urheilua. Veikka-pisteiden hajasijoitus ympäri maata on Veikkauskratian tärkein kansalaispalvelu. Maaseudulle rakennetaan ensin elintärkeä Veikka-piste ja vasta sen jälkeen kirjasto, posti ja sairaala. Veikka-pisteen tulee olla alle 100 kilometrin päässä jokaisesta kansalaisesta. Ilman Veikkaa ei olisi paikkoja, joissa Veikkauskratian kansalaiset voisivat ostaa ruokaa. Veikka mahdollistaa kaikki palvelut Veikkauskratiassa.

Veikan markkinointiyksikkö vastaa siitä, että Veikasta kertova materiaali on kaikkialla saatavilla. Kaikki rakastavat Veikkaa. Veikka on viihdyttävä. Veikassa ei ole vikaa, vaikka sellaista on joissain Veikkauskratian puutteellisissa ja heikoissa kansalaisissa. Veikka ei ole ongelmien aiheuttaja sillä kaikki Veikkauskratian kansalaiset ovat Veikka-kansaa.

Veikkauksen pelit[muokkaa]

  1. Lotto
  2. Speden Spelit
  3. Pitkäveto
  4. Venäläinen ruletti
  5. Alias