Vasemmistoliitto

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tarkoititko Neuvostoliitto?
Suomen Kansandemokraattinen Liitto (vas. (SKDL))
Vänsterförbjudet
Vasemmistoliitto.jpg
Tuonelan joutsen
Perustaminen 1990
Puheenjohtaja Li Andersson
Varapuheenjohtajat V. I. Lenin
Puoluesihteeri Aleksei runkkuvaara
Kansanedustajia 12
Europuolue European Semi-Communist Party
Euroedustajia 1
Pää-äänenkannattaja Kansan Uutiset
Kotisivu www.vasurit.fi


”Oi Suuri ja Mahtava Vasemmistoliitto!”

~Paavo Arhinmäki

”Vasemmistoliitto on Suomen viidenneksi suurin puolue! - ja kolmanneksi pienin”

~Kotisivut

Alkuun pieni eläytymisharjoitus: Miltä tuntuu, kun paras kaveri kuolee? Varmaankin ikävältä. Entä miltä tuntuu, kun paras kaveri kuolee 26. joulukuuta 1991? Varmaankin ikävältä – varsinkin, jos paras kaverisi on 22 402 200 neliökilometrin kokoinen ja ainoa taho, jonka ansiosta sinussa on edes ripaus uskottavuutta muiden kyläläisten silmissä.


Vasemmistoliitto (IRC-Galleriassa "vasemmisto liitto") on suomalainen puolue, joka on erikoistunut vastaamaan jälkimmäiseen kysymykseen. Puolueen jäsenistö koostuu niistä ammattivastaajista, jotka sattumalta alkoholisoituivat ja masentuivat juuri tuona päivänä. Kysymys ei silti ole kommunisteista, sillä sellaisellehan naurettaisiin 2000-luvulla. Kaikkein vähiten tähän uskovat kom vasemmistoliittolaiset itse, ja ärtymystä kanavoidaan sekä oikealle, keskelle että vasemmalle kiivain sanankääntein.

Puolue tarjoaa ratkaisuja henkisen Neuvostoliitto-tyhjiön täyttöön ja sisäisen hajaannuksen ylläpitämiseen anarkokommunismin parhaassa hengessä. Kun kommunistia on valmennettu tarpeeksi, hän on kypsä perustamaan oman kommunistisen puolueen tai liittymään johonkin Vasemmistoliiton kovan linjan ryhmittymään, joita on yhteensä 189 erilaista.

Vasemmistoliiton edustajista ei tiettävästi koskaan ole ollut presidenttiainesta, sillä vaalikelpoisuus tunnetusti edellyttää ehdokkailta heroiini-riippumattomuutta, puhekykyä sekä virka-aikaina alkoholipromillen nollatasoa. Näin tylsä pesti ei sittemmin ole kiinnostanut Vasemmistoliittoa, pelastaen Suomen poliittiselta täystuholta.

Ideologia[muokkaa]

Vasemmistoideologiaan kuuluu olennaisesti oppi siitä, että tasaamalla kurjuutta eri muodoissaan kaikilla on lopulta yhtä kurjaa, jolloin voidaan saavuttaa maanpäällinen kommunismi. Tosin joillakin Itä-Helsingissä voi kuulemma olla vieläkin kurjempaa, mikä on aiheuttanut opillisia kiistoja.

Vasemmistoliiton kannattaja.

Lifestyle[muokkaa]

Vasemmistoliittolaiset ovat yleensä alkoholisteja ja ajavat ladalla. Näiden kahden asian lisäksi heistä ei muuta ikinä kuulukaan – paitsi vappuna, jolloin he uskaltautuvat ulos Arava-asunnoistaan tavallisen rahvaan pariin. Tähän esiintuloon kuuluu ylikäyneen vappusiman juominen, punalipun heilutus ja oksentaminen Eduskuntatalon eteen Ladan ikkunasta. Puolue pitää myös huolta jäsentensä kunnosta järjestämällä marsseja kommunistisen aatteen syntysijoille kuten Hakaniemen torille. Vasemmistonuoriso pitää tätä ajanhukkana, koska he eivät ole eläneet Neuvostoliiton aikana tai eivät ole vielä alkoholisoituneet. Nuoriso liittyykin mieluummin vihreisiin ja järjestää marsseja mellakkapoliisin kanssa.

Vaalimenestykset ja uudistuminen[muokkaa]

Vasemmistoliitto on kahdessakymmenessä vuodessa auttanut dramaattisesti politiikan uudistamisessa antamalla tilaa muille puolueille kymmenen edustajan verran eduskunnassa derivoimalla rivejään 22:sta 12:een edustajaan. Kunnallisvaaleissa tuki muille on ollut vieläkin avokätisempää puolueen onnistuttua puolittamaan kunnallisvaltuutettujensa määrän. MEP:ien määrässäkin puolitus on ollut tosiasia. Kaikki tämä on ollut kovan ja raskaan työn tulosta muiden hyväksi; työhön on käyty puoluejohtajien luovuuden sekä puoluesihteerien operatiivisten kykyjen ohjaamina. Eikä tässä sovi väheksyä myöskään puolueen loistavaa ohjelmaa ja strategiaa tavoitteiden saavuttamiseksi.

Toiminta ja Yhteiskunnallinen Osallistuminen[muokkaa]

Yhteiskunnallinen Osallistuminen.

Vasemmistoliiton tavoitteena on päästä määräämään jokaisen suomalaisen elämästä; siitä, minkä kokoinen riisikuppi kullekin annetaan, ketä saa äänestää, mitä sanoa, ja miten (Kallion kaupunginosan ulkopuolella) tulee kansalaisten elää ja käyttäytyä. Loogisina keinoina tavoitteisiin pääsemiseksi Vasemmistoliitto onkin ottanut käyttöön anarkistiset mielenosoitukset, paikkojen särkemisen, autojen polttamiset, itsenäisyyspäivän boikotoinnin, sekä Palefacen rikolliskuoron musiikin kuuntelun. Tilaisuuksien järjestämisestä on tehty YYA-sopimus Antifan, tuon vihervasemmiston Mensa-jaoksen kanssa. Tasa-arvo-ohjelman läpiviemiseksi vastustetaan burkha-kieltoa, sekä tuetaan miesten moniavioisuutta naisten aseman pönkittämiseksi. Valtaan päästäessä poliiseiden virkanimikkeet muutetaan sioiksi ja natseiksi, Vasemmistoliiton nykyisen sisäisen nimikkeistön mukaisesti.

Puheenjohtajat[muokkaa]

  1. Claes Andersson (1990–1998). harmittomaksi oletettu jatsinpimputtelija. Osoitti suosiotaan 1995 tulemalla kulttuuriministeriksi Tytti Isohookana-Asunmaan (kesk.) tilalle.
  2. Suvi-Anne Siimes (1998–2006). ärrävikainen siilitukka, joka jatkoi Anderssonin linjaa. Erosi huomattuaan, että Vasemmistoliitossakin on vasemmistolaisia.
  3. Martti Korhonen (2006–2009). p.johtajuuden piti olla aluksi vain pätkätyö, muttei sitten ollutkaan. Antoi paikkansa Arhinmäelle hävittyään hartiavoimin useat vaalit.
  4. Paavo Arhinmäki (2009–2016 ). Arhinmäkeä pidetään Suomen radikaaleimpana nykypoliitikkona; hän on niin radikaali, että ei harjoita tavanomaista politiikkaa lainkaan, vaan keskittyy potkimaan palloa. Poliittinen ura ja mies itse sammuivat Shots Sotšin talviolympialaisten mitalijuhlissa.
  5. Li Andersson (2016–). Valittiin puheenjohtajaksi Oulun puoluekokouksessa kauneuskilpailun tuloksena ilman vaalia, rumempien luovuttaessa jo ennen vaalia. Paradoksien mestari: "Olen marxilainen, jonka tärkein arvo on vapaus", sekä "maahanmutto lisää tasa-arvoa"

Jäseniä[muokkaa]

Katso myös[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]

Suomen poliittiset puolueet

Hjalliksen kuntoklubiKokkelivekkulitKyylätSelkärankarajoitteisetSämre Folk partietSyndikaalibyrokraatitValehtelijatVastuuttomat (ent. SMP)Vittumaiset (ent. SKDL)

Fazerin SininenIhmisten puolueJallupullo(t)KommaritTurun natsipuoluePohjan natsipuolueLahden natsipuolueAnun natsipuolueMarcon natsipuolueTerhin natsipuolueSuomen LaillisuuspuolueViskipuolueTeollisuuden kannattajatSadelaisliberaalitLapuanliike (myöhemmin IKL) – Suomen marttyyrikomppaniaErilaisuuden LiittoSuomen ÄärioppositiopuolueSekavat poninhännät, joilla on idioottimainen nimi, puolue jumalauta mitkään hullut päivät oleEuroagnostikotRadikaalikompromissitYhden naisen robbarikerhoKalkkeutuneet Fossiilit ry.Somebody Else's ProblemJuhani ja iloiset veikotModerni NatsipuolueHikipediapuolueJuchepuolue – perestroika ja glasnost on pysäytettäväNaisen ääni on 0,80 ääntäVäyrysen hätävara 1.0


CommieBac.jpg Kaikki maailman työläiset liittykää yhteen! Tämä artikkeli on liian kapitalistinen Hikipediaan.
Voit auttaa kommunismin ja sosialismin levittämistä laajentamalla tätä artikkelia.