Vankila

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Moni asiakas on todennut jälkeenpäin, että erityisesti henkilökunnan organisoimat seuraleikit olivat erittäin mieleenpainuvia kokemuksia. Niiden suoma läheisyys ja turvan sekä yhteenkuuluvuuden tunne on todettu ainutlaatuiseksi ja myös runsasta medianäkyvyyttä saavuttaneeksi valtiksi.

”Mene vankilaan. Mene suoraan vankilaan kulkematta lähtöruudun kautta.”

~Monopoli

”En halua pois vankilasta.”

~Matti Nykänen

”Ja en muuten varmana armahda!”

~Tarja Halonen

”Vankilat ovat Suomen monikulttuurisimpia yhteisöjä.”

~Mikko Puumalainen

Vankila on useissa eri maissa käytössä oleva lomahotelliketju. Vankilaan pääsee lomalle vain, jos syyllistyy johonkin rikokseen, ja oikeus tuomitsee siitä vankilaan. Nykyään tosin yhä useammat tuomitaan ehdolliseen tai yhteiskuntapalveluun, sillä vankilat ovat melkoisen täynnä. Jotkin onnekaat pääsevät tuohon arvostettuun lomahotelliin elinkautiselle, vaikka käytännössä kaikki elinkautiselle lomalle tuomitut viskataankin ulos 12 vuoden lomailun jälkeen.

Vankilasta on myös olemassa eri variaatioita kuten avovankila. Avovankilassa saa palkkaa ja saa käydä vankilan ulkopuolella töissä tai sitten työskennellä esimerkiksi vankilan keittiössä. Avovankilaan pääsee tekemällä talousrikoksen tai ryhtymällä totaalikieltäytyjäksi. Avovankilassa liikkuminen on siis hieman vapaampaa ja vierailijoita saa käydä enemmän ja vapaammin. Toisaalta palkasta, jonka saat ollessasi avovankilassa, peritään asumiskulut.

Vankilaan pääseminen[muokkaa]

Muista, että saippualla on helppo pysäyttää suklaajuna, mikäli haluat kyytiin.

Vankilaan pääsemisessa on tietenkin monta mutkaa. Ensimmäinen askel vankilaan pääsemisessä on rikos. Mikäli teet liian lievän rikoksen et välttämättä pääse vankilaan, vaan joudut maksamaan sakkoja. Mikäli taas teet esim. kolmoismurhan Yhdysvalloissa, saatat saada kuolemantuomion. Rikoksen tyyppi ja tekopaikka ovat siis tärkeitä. Toinen askel vankilaan pääsemisessa on kiinnijääminen. Mitä järkeä on ryöstää pankki, jos et kuitenkaan pääse sen takia vankilaan? Muista siis kompuroida "vahingossa" tai jäädä kiinni pakoauton "käynnistysvaikeuksien" takia. Poliisit näyttelevät hyvin suurta osaa kiinnijäämisessä, joten älä uneksikaan vahingoittavasi heitä, ellet sitten hae rikoksellesi lisäpontea "pidätyksen väkivaltaisesta vastustamisesta". Viimeinen askel vankilaan hakemisessa on oikeudenkäynti. Oikeudenkäynnissä syyttäjä yrittää saada sinulle lupaa mennä vankilaan, kun taas puolustusasianajaja tekee kaikkensa pistääkseen sinut maksamaan sakkoja. Lopuksi tuomari langettaa sinulle rangaistuksen riippuen tekosi laadusta ja syyttäjästä ja puolustusasianajajastasi. Edgiksen tai Phoenix Wrightin ilmestyminen kuvaan on aina pahasta, sillä Phoenix pystyy todistamaan sinut kaikkia todisteitasi ja omaa lausuntoasi vastaan syyttömäksi, kun taas Edgis hommaa sinulle elinikäisen tuomion kidutuskammiossa. Mutta mikäli kaikki menee hyvin, saatat olla vankilassa leikkimässä suklaajunaa jo muutaman päivän kuluttua.

Miksi mennä vankilaan:[muokkaa]

Ominaisuudet saattavat vaihdella vankiloittain
 • Vankila on täysin valtion kustantama.
 • Vankilassa ei tarvitse maksaa TV-lupamaksua.
 • Ruoka, katto ja peti ovat taatut. (Huomio, kaikki romanit.)
 • Jos onnistut pääsemään tuohon lepokotiin, voit olla varma, että luksuksesta ei ole puutetta. Päiväsi voit viettää vaikkapa katsoen televisiota, maalaten, lukien, katsellen elokuvia tai vaikka pelaten biljardia.
 • Voit aina liittyä hämäriin piireihin. Hämärissä porukoissa on aina joku, joka toimii "välittäjänä". Tämä "välittäjä" voi toimittaa sinulle lähes mitä vain, kunhan vain maksat siitä hänelle jotenkin (raha, tupakka, perse).
 • Avuliaat palvelijat (heitä kutsutaan myös vartijoiksi), jotka pientä tippiä vastaan järjestävät sinulle kaikenlaista.
 • Vankilassa lomailleilla ihmisillä on uskomattomat mahdollisuudet työelämässä. Linnakundeja pidetään luotettavina mallikansalaisina, jotka kannattaa palkata. Vankilasta saat hyvät lisän ansioluetteloosi.
 • Voit myös urheilla ja kiusata vankilan asiakkaita (vankeja).
 • Vankilassa sinulla on paremmat ahdoolisuudet kuin siviilissä ryhtyä esimerkiksi tsaariksi, maailmanvaltiaaksi, maailman vaarallisimmaksi ihmiseksi tahi jopa katutappelijaksi.

Miksi (muka) välttää vankilaa:[muokkaa]

 • Vankilan haittapuolena on se, että sieltä ei yleensä saa poistua omineen ja vieraisiin suhtaudutaan nihkeästi ja heille järjestetään tarkat, vartioidut ajat. Mikäli joku vankilan asukeista päättää lähteä raittiiseen ulkoilmaan omin luvin, se leimataan auttamatta paoksi. Nykyään tosin jaetaan vapaita.
 • Suihkussa miehet tuppaavat hieman irrottelemaan, koska rankan viikon aikana paineet ovat kasvaneet liian suuriksi ja pussit ovat täynnä. Homoutta esiintyy siis melkoisen paljon, joten jos suunnittelet lomaa vankilaan, varaudu siihen, että suihkuhetkinä joku saattaa koko ajan olla selässä, ja joudut ehkä imemään pilliä.
 • Jos olet tarpeeksi hullu soittaaksesi free jazzia, et voi tehdä näin vankilassa, koska sitä täytyy soittaa absoluuttisen vapaassa ja valvomattomassa ympäristössä.

Katso myös[muokkaa]