Väinö Kuisma

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

”Meidän tunnuksemme ovat ennen kaikkea iskeviä. Tämä käsivarsinauhan aihe on otettu Kalevalasta. Punainen väri symboloi sosialidemokratiaa. Ei kuitenkaan sen perinteisessä mielessä”

~Väinö Kuisma Sieg Heil Suomessa
Toveri Väinö Kuisma

Väinö Viljo Kuisma (s. 1961) on lahtelainen isänmaanystävä ja patriootti, joka muistetaan ennen kaikkea esiintymisestään valtakunnanjohtaja Pekka Siitoimen kanssa Sieg Heil Suomi -natsidokumentissa. Kuisma on arjalaisen germaaniveljeskunnan sekä Suomi – Isänmaa -puolueen johtaja. Kuisma pukeutuu yleensä mustaan, kuten Il Duce Mussolinin mustapaidat ja kaulassaan tällä suurella patriootilla nähdään SS-joukkojen pääkallo.

Kuisma muistetaan ennen kaikkea pätkästä, jossa hän jakoi valtakunnanjohtaja Siitoimen käskystä lentolehtisiä Helsingissä yhdessä aluekomentaja Kristian Arjen kanssa. Pojat nakkasivat suurimman osan julisteista kadulle auton ikkunasta. Kuisma on ottanut järjestöönsä vaikutteita myös Kalevalasta. Edesmenneen valtakunnanjohtaja Pekka Siitoimen kanssa Kuisma perusti Kansallisen rintaman, jonka tarkoitus oli yhdistää alleen kaikki Suomen natsit ja fasistit. Kuisma on toiminut myös ala-asteen opettajana. Hänen asetovereihinsa kuului myös Olavi Mäenpää, jonka kanssa riitauduttuaan Kuisma sai myös vettä ja leipää kunnianloukkauksesta (lue totuuden paljastamisesta). Kuisma vaikuttaa kuuleman mukaan nykyisinkin Lahden seutuvilla.


Tails-nazi.PNG Tämä natseihin liittyvä tynkäartikkeli kaipaa rodunpuhdistusta.
Voit auttaa Hikipediaa siivoamalla tämän artikkelin juutalaisten propagandasta ja viemällä sen kesäleirille kasvamaan.