Vähäkyrö

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ajo-ohje Merikaartoon

Vähäkyrö on pieni valtio Vaasan ja Seinäjoen välissä. Vähässäkyrössä asuu arviolta noin 200 ihmistä ja kourallinen juoppoja. Vähänkyrön katuja terrorisoivat myös noin parikymmentä ES-Jonnea,mukaan lukien jotka tykkäävät notkua kaupalla pummien ES poteita, kuten valle. Ihmisistä kaikki ovat harrastaneet joko pesäpalloa tai lentopalloa, jälkimmäinen näistä on tosin kuolemassa Vähäkyrön osalta sukupuuttoon. Vähäkyröläisten vanhemmat ovat fanaattisia penkkiurheilijoita, jotka pakottavat lapsensa hikisiin pesistreeneihin Kyrölän kentälle vaikka räntäsateeseen. Varttuneemmat vähisläiset ovat kuitenkin valtaosa ylipainoista kansaa, ja siksi vain kouluikäiset harrastavat urheilua.

Vähänkyrön laki kieltää portsaria päästämästä asiakasta valtion ainoaan baariin sisään, ellei ansioluettelossa ole vähintään 12 kunnaria. Kun tämä virstanpylväs on saavutettu, ylenee ihminen yleensä ihmisestä juopoksi ja pesäpallon harrastaminen jää. Juoppoihin Vähässäkyrössä voi törmätä Kyrölän kentän katsomon lisäksi S-Marketin parkkipaikalla. Myös Kolkin sillan kupeessa sijaitsevan grillin pihalla heitä notkuu usein laumoittain.

Vähänkyrön valtion rajat ulottuvat Vöyriin, Mustasaareen, Isoonkyröön ja Laihiaan. Välit ovat pystytty jotenkuten säilyttämään kahteen ensiksimainittuun, sen sijaan välit Isoonkyröön ja Laihiaan ovat tulehtuneet jo aikapäiviä sitten. Isokyrö ja Laihia ovat yrittäneet lahjoa Vähänkyrön valtionmiehiä ilmaisilla lounailla saadakseen välit parempaan kuntoon. Tiettävästi heidän tarkoituksesaan on päästä osaksi Vähäkyrön valtiota, mutta yritykset ovat toistaiseksi olleet tuloksettomia. Vähäkyröläisiä pännii ennenkaikkea Isonkyrön paremmuus tappeluissa puukkojunkkarien aikaan. Siksi Vähäkyröllä on nykyään myös salainen liittoutuma Seinäjoen kanssa. Laihiaa ei taas haluta mukaan valtioon, sillä alipainoisista landeista ei ole apua, jos joudutaan sotaan isokyröläisiä tai härmäläisiä vastaan.

Vähänkyrön valtio koostuu kahdesta kaupungista, Tervajoesta ja Merikaarrosta. Näiden väliin mahtuu levottomasti joutomaata, joissa laihialaiset tai ylemmin koulutetut kyntävät peltojaan. Vähässäkyrössä tuotetut maanviljelystuotteet menevät pääosin vientiin, sillä Vaasassa niistä saa hyvän hinnan, eikä Vaasan puolella ole tullia. Myös Seinäjoelle kulkee viljatrafiikkia päivittäin, sillä strateginen kumppani halutaan pitää hengissä. Tervajoella asuu muutaman ihmisen lisäksi uskomaton joukko muualta muuttaneita keinottelijoita, jotka yrittävät vaurastua Vähäkyröläisten rahoilla puljaamalla heille massoittain rautaista romua. Uuden Tervajoen syntymisen varalta muualta muuttavien työhistoria tarkistetaan ennen kuin heidät voidaan kelpuuttaa Vähänkyrön kansalaisiksi.

Vähänkyrön ylpeys, Merikaarto, sijaitsee vain 20 kilometrin päästä Vaasasta. Lyhyellä etäisyydellä ei tosin ole käytännön merkitystä, sillä ajomatka Vaasaan kestää yleensä toista tuntia. Tämä johtuu tiellä körryyttelevistä traktoreista, jotka ajavat Vaasan suuntaan hakemaan halpoja työkaluja. Traktoreiden ohittaminen on vain harvoin mahdollista, sillä liikenne Vähänkyrön suuntaan on lähes poikkeuksetta katkotonta. Merikaarrossa on parin siltakyhäelmän lisäksi pari kauppaa, jotka myyvät elintarvikkeita paikalliseen hintatasoon ja laatuluokkaan (kumpainenkin kun ovat pieniä). Juuri paikallisen hintatason vuoksi vähisläiset tuovat paljon elintarvikkeita maahan. Maan laki kieltää tullimaksut omilta kansalaisilta.
800px-Taajama 571.svg.png Tämä paikka ei näy tutkassa, koska sitä käsittelevä artikkeli on tynkä.
Käynnistä satelliittiyhteys laajentamalla artikkelia
.