Utopia (valtio)

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Utopian utopistinen utopia
Trippy.jpg
lippu
Pot leaf.gif
vaakuna
Sijainti:
Logo6.gif
Valtiomuoto Utopia
Ei varsinaista johtajaa -
Pääkaupunki Utopolis
Muita kaupunkeja ei ole
Pinta-ala
 – josta sisävesiä
23 km² (sijalla lähellä alapäätä)
87 m2
Väkiluku (1969)
 – väestötiheys
 – väestönkasvu
274 (sijalla 2. viimeinen)
joitakuita / km²
+3 % (1965)
Viralliset kielet
Pääuskonnot {{{Pääuskonnot}}}
Valuutta Kannabis (valuuttatunnus Kan)
Elinkeinorakenne maatalous 100 %,
palvelut 0 %,
teollisuus 0 % BKT:sta
Itsenäisyys
perustaminen
 
1962-1970
- Kansallissankari
- Kansallisurheilulaji
John Lennon
Pössyttely
Kansainvälinen
suuntanumero
+LSD
Motto Paremman huomisen puolesta!
Kansallislaulu All you need is love
{{{alaviite}}}


Utopia on hippien 60-luvulla perustama valtio, joka pyrki täydelliseen omavaraisuuteen ja onnellisuuteen. Valtio perustettiin Etelä-Orkneyn saarille vuoden 1962 heinäkuussa. Valtion olemassaolo loppui vuoden 1970 tammikuussa.

Utopian perustaminen[muokkaa]

Utopian perustaja, onnellinen hippi, sai ajatuksen utopistisen uhteisön perustamisesta mahdollisimman kaukaiseen paikkaan. Elelttiin 60-lukua, jolloin tämän kaltaisten ideoiden saajia ei toimitettu pöpilään, vaan nämä saivat jopa kannattajia. Niin myös onnellinen hippi. Kerättyään kannattajikseen 200 ihmistä onnellinen hippi päätti, että Utopia perustettaisiin sillon kaukaisilta tuntuneille ja takuulla autioille Etelä-Orkneyn saarille[1]. Hipeiltä kului vajaa vuosi yhteisön virallisen perustamisen jälkeen siirtää itsensä joillain keinoin[2]. Tosin viimeisiä vieraita tuli saarille vielä vuoden -63 lokakuussa. Suoritettaessa väestönlaskenta, ilmeni, että Utopiassa oli nyt 200:n sijasta 234 asukasta. Entinen nimi "200:n yhteisö" vaihdetiin nyt virallisesti Utopiaksi.

Elämää Utopiassa[muokkaa]

Utopian utopistinen yhteisö perusti elämänsä maanviljelylle. Mikä oli sinänsä ongelma. Sillä, kuten hipit huomasivat, saarten maaperä oli ehkä hieeeman karu. Näinollen hippien mukanaan tuomat kasvit[3] eivät oikein menestyneet. Hipit joutuivat tyytymään paikalliseen kasvilajistoon - ja voikukkiin. Tämä aiheutti myös ankaraa arvonnousua valuuttaan, kannabiksen lehtiin. Vuoden -64 kesäkuussa yhdellä kannabiksen lehdellä sai ostettua kolme huvijahtia[4], konditorion ja seitsemän hattukauppaa. Myös väärennys kukoisti, sillä samana vuonna maan laskenta- ja tutkimusvirasto arvioi, että 89% liikkeellä olevista kannabiksen lehdistä oli paperisia. Tilanne vakiintui 1965, kun ensimmäinen kasvihuone ja kolme säkkiä Biolan® Mustaa MultaaTM hankittiin saarille. Tästä eteenpäin elämän taso vakiintui, ja maan asukasluku alkoi nousta.

Utopian ongelmat[muokkaa]

Edellä mainittujen ongelmien lisäksi väkiluvun kasvaessa alkoi ilmetä uusia, luonteeltaan lähinnä sosiaalisia ongelmia. Vuonna 1968 noin 20% maan väestöstä äänesti eroa Utopiasta ja perusti oman saarivaltion Itä-Utopian. Jäljelle jäänyt osa, Tynkä-Utopia, valloitti Itä-Utopian takaisin. Itä-Utopian itsenäisyystaistelua pidetään asioihin perehtyneiden parissa kaikkien aikojen turhimpana, huonoimpana ja tuntemattomimpana sotana koko maailman historiassa. Taistelussa - koska Utopiassa aseet oli kielletty - Utopioiden joukot lähinnä riitelivät ja lahjoivat toisiaan marisätkillä. Lopulta Itä-Utopia suistui liittymään takaisin Tynkä-Utopiaan, mikäli veroprosenttia laskettaisiin. Konsensus saavutettiin ja Utopiasta tuli taas yksi.

Sosiaaliset selkkaukset odottivat kuitenkin vielä kärjistymistään. Asukasluvun noustessa hippien keskuudessa alkoi levitä eriäviä mielipiteitä ja erilaisten akuuttien kiistakapuloiden määrä kasvoi entisestään. Hippien unelma täydellisestä valtiosta alkoi säröillä. Lisäksi Hipit alkoivat yhä enenevässä määrin tiedostaa Eteläisten Orkneysaarten realiteetteja, kuten kylmähkönpuoleista ilmastoa ja karun maaston poikkeavuutta unelmien Utopian ruohon peittämien kukkuloiden ja kukkaketojen mielikuvasta. Utopiassa alkoi ensin väestönkasvun taantumisen vaihe ja lopulta väestömäärän pieneneminen.

Utopian loppu[muokkaa]

Utopian loppu koitti lopulta tammikuussa 1970, kun Utopian asukkaista suuri osa oli päättänyt lähteä takaisin Amerikkaan ja lopuista osa ei kestänyt työvoimapulasta syntynyttä kannabiksenvähyyttä ja valitsi syöksymisen rantakalliolta kivikkoon. Lopulta Utopia julistettiin hajonneeksi 12. tammikuuta 1970,kun viimeinenkin asukas oli kyllästynyt elämään yksin keskellä ei mitään.

Alaviitteet[muokkaa]

  1. Jos et tiedä missä saaret sijaitsevat, niin et vaan tiedä. Sori.
  2. Useimmiten menotapana toimivat kimppakyyti, lankunpätkät ja liftaus.
  3. Kannabis, perunat ja voikukat, voikukkia lukuunottamatta
  4. Ei niin että Utopian asukkailla olisi niitä ollut. Koska ei heillä ollut.