Uskon virus

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Uskon viruksen rakenne.

Uskon virus on taudinaiheuttaja, joka tarttuu. Uskon virus on helppo todentaa koska tiedämme, että uskon viruksen aiheuttama sairaus, usko, ei ole suinkaan perinnöllinen sairaus, vaan se saadaan aina kontaktissa sairastuneen kanssa. Virus on vastuussa ihmisten mielenhäiriölle nimeltä uskonto. Kroonisia oireita on paradoksaalisesti herkkäuskoisuus yhdistettynä vahvaan dogmaattisuuteen ja kyvyttömyyteen muuttaa mielipiteitä kun ne on kerran hankittu. Oireet vaihtelevat runsaasti eri sairastuneiden kesken. Näkyviä piirteitä ovat kuitenkin hallusinaatiot, suggestiivisuus, irrationaalisuus, paranoija, euforia ja halu tehdä kansanmurhia. Ulkoisia oireita on kavanut kuolaneritys, tarve huutaa asiaansa, krokotiilinhymy joka ei yllä silmiin tai erityisen avoimilla silmillä mullistelu.

Virus on ilmeisesti alkanut yhtenä arkkityyppisenä uskon viruksena ("Generalis religica") joka sitten on eriytynyt esimerkiksi alatyyppeihin "Generalis christianica". Näillä alatyypeillä on jopa uusia alatyyppejä kuten "Generalis catholica". Erityisen vaarallinen viruksen muoto on "Fundamentalis islamica", johon liittyy sairauden normaalien kansantuhonnallisten taipumusten lisäksi itsetuhoisia taipumuksia.

Infection tarttuminen tapahtuu limakalvoilta. Usein tartunta syntyy pisaratartuntana sairastuneesta. Tartunta voi tapahtua silmän tai korvan limakalvojen kautta tilanteessa jossa uskon virukseen sairastunut pärskii ja ilmentää muita sairauden oireitaan. Vastoin yleistä uskoa, virus ei havaintojen mukaan siirry lapseen syntymässä, vaan se tarttuu infektoituneesta lapsuuskodista tai tartuntaa levittävästä koulusta. Yleisimmin lapset kuitenkin saavat tartunnan omilta vanhemmiltaan. Onkin ajateltu, että uskon virus on Jumalan tasapainottava ratkaisu, joka on tehty kostamaan se, että normaalisti vanhemmat saavat nuhakuumeen lapsiltaan vain siksi, että nämä pikku kerubit ovat taas menneet nuolemaan mutaa ja syömään koppiaisia. Uskon virus onkin tasapainottava voima; nyt vanhemmatkin saavat tartuttaa tauteja lapsiinsa ilman insestisyytöksiä. Se onkin reilua.

Uskon virus aiheuttaa taudin, jonka oireet ovat vakavia kaikkien muiden paitsi sairastuneen mielestä. Tärkein oire onkin se, että uskon virus aiheuttaa vaikeuksia ja oireita ainoastaan muihin. Tämä johtuu siitä, että uskon virus valloittaa kohteensa aivot ja saa tämän muuttamaan käytöstään siten, että hän kokee olevansa terve, ja että kaikki muut ovat sairaita. Näin uskon viruksen kantaja pyrkii kontaktiin muiden kanssa. Näin tauti leviää.

On kuitenkin ehdottomasti huomattava, että uskon viruksen tauti täyttää kaikki sairauden merkit. Tulee sairaus, josta seuraa kärsimystä. Tämän sairauden kohdalla kyseessä vain eivät ole samat henkilöt.

Jos uskon viruksen oireet häiritsevät tai käyvät yksitoikkoiseksi, ovat keinot vähissä: Se onnistuu ainoastaan korvaamalla virus jollain toisella uskon viruksen kannalla. Näin on mahdollista muuttaa uskon viruksen kristinusko-kanta esimerkiksi islaminusko- tai ateismi-kannaksi.