Uni

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

”Kun ihminen nukkuu, sille ei tapahdu mitään. Mutta kun se ei nuku, se voi saada vaikka kalan.”

~Matti Nykänen

”Niin kuin Aurinko on kauneimmillaan laskunsa ja nousunsa aikaan, on myös ihminen parhaimmillaan juuri ennen simahtamistaan ja hänen unensa lähestymässä huippuaan juuri ennen loppuaan”

~Vanha kiinalainen viisaus
Nukkuessa näytetään hyvältä

Uni on nukkumisen aikana tapahtuva koettelemus jossa esiintyy muunmuassa korkeita ja matalia ääniä, salamaniskuja ja punaisen ja vihreän toistuvaa ja nopeaa välkyttelyä. Eläinten on tiedetty jo pitkään nähneen unia, mutta viimeaikaisissa tutkimuksissa myös ihmisten on havaittu näkevän unia.

Oireet[muokkaa]

Tyypillisesti unessa esiintyy hyvin vaarallisia ja epäterveellistä ja p***aa tietoisuuden tason laskuja. Pahimmillaan voidaan menettää tajunta tai saada hallusinaatioita. Sydämen syke vähenee ja verenpaine laskee. Unessa voi syntyä myös vaarallisia hallusinaatioita. Uneen voi liittyä - erityisesti naisilla - myös saatanallinen seisokki. Tyypillisesti nukkuessa pukeudutaan erityiseen asuun, joka vähentää ilmavuudellaan kokemukseen liittyvää kipua. Uni aiheuttaa toisinaan krapulaa. Unta pidetään yleisesti vaarallisena ja edesvastuuttomana tilana eikä sitä suositella kenellekään. Unessa olevalle saa helposti kuseet housuun liruttamalla vettä kupista toiseen unen saaneen vieressä.

Unen puute eli väsymys on niin ikään vaarallinen, jopa henkeäsi uhkaava tila.

Unien sisältö[muokkaa]

Unien sisältö vasta hauska onkin. Unet voivat olla mitä tahansa, muttei koskaan sellaisia, joissa olisi edes 1% järkeä. Perus unet koostuu kärryillä lentämisestä avaruudessa jonkin piirroshahmon tai meemin kanssa. Unen lopuksi olet päätynyt metsän keskelle josta tulee käveleviä limupulloja.

Hoito[muokkaa]

Under construction.png Alla rakentamisen!
Tämä artikkeli on harvinaislaatuisen perseestä, koska se on keskeneräinen.
Ota rukkaset ja vasara käteen ja rakenna sitä hieman valmiimmaksi.

Katso myös[muokkaa]

Stop crap.png Tämä artikkeli on merkitty parannettavaksi välittömästi, koska sen sisältö tai aihe on kakkaa.
Voit auttaa Hikipediaa muokkaamalla artikkelia paremmaksi.
Jos parantaminen ei kiinnosta ketään, artikkelille käy huonosti.
Wiki letter w.png Tämä artikkeli on syvältä, koska se on tynkä.
Laajentamalla artikkelia voit nostaa Hikipedian lähemmäs pintaa.