Tuomas Enbuske

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Stop hand.png Tuomas Enbuske on julistettu idiootiksi, sillä hän on tyhmempi kuin vasemman jalan saapas.
Saapas valmistelee kunnianloukkauskannetta, koska vertasimme sitä häneen.
Hikiquote notext.png Hikisitaateissa on kokoelma sitaatteja Enbuskelta.

”Lueskelin Sokrateen dialogeja lomilla. Pohdin, että Tuomas Enbuske on Suomen Sokrates! #provosoi #argumentoi #sivistää ja... #ulkonäkö 😎.”

~Alexander Stubb Twitterissä.
Enbuske tykkää seisoskella asioiden edessä huulet mutrulla kotikutoinen älykköilme kasvoillaan[1]. Leikitäänpä hetki ajatusleikkiä, jossa Enbuske opettaisi sinua koulussa.
...
Uhh... Voinemme lopettaa jo.

Tuomas Enbuske (s. 1977) on suomalainen radiojuontaja, joka pitää itseään myös toimittajana, älykkönä, intellektuallina, Sarasvuon ennenaikaisena reinkarnaationa sekä valtakunnan virallisena vastarannnankiiskenä. Enbuske on itseoppinut älykkö, jonka painavia kantoja kuunnellaan aina EU-komissiota myöten.

Enbuske suoritti opintonsa maineikkaassa Laajasalon kristillisessä opistossa, joka on erikoistunut lähinnä intellektuellien kouluttamiseen.

Enbuske aloitti uransa oululaisessa paikallisradiossa, jossa hänen tuleva työparinsa Henkka Hyppönen työskenteli siivoojana. Myöhemmin Hyppönen loikkasi Trainer's Houseen, monen muun turjakkeen kanssa. Radiouran jälkeen Enbuske kunnostautui televisiossa juontamalla Kymmenen uutisia. Enbusken katu-uskottavuus romahti lopullisesti siinä vaiheessa, kun Minna Kuukka otti hänet aisaparikseen Radio Novan aamuun.

Enbuskella olisi ollut mahdollisuudet tulla uudeksi kansakunnan vittuilijaksi (lue: Erno Paasilinnaksi), mikäli hän olisi kieltäytynyt Radio Novan aamusta. Enbuskea onkin veikkailtu seuraavaksi Iskelmäradion päälomittajaksi, mikäli hän epäkorrekteilta kiireiltään malttaa jättää jääkarhujen maan. Enbuskea on myös kosiskeltu Libyan pääministeriksi, mutta hän kieltäytyi kunniasta vedoten ylimitoitettuun osaamiseensa. Tämä on sinänsä sääli, koska Libyassa Enbusken aika ei menisi hukkaan ja mikä tärkeintä - hän ei hukkaisi muiden aikaa.

Enbuske vastustaa kaikkea, mikä on yleisesti todettu toimivaksi. Hän on Oscar Wilden tasoinen kynäilijä, muttei pärjää sentään Jari Sarasvuolle[2].

Hän kertoo myös lukevansa paljon, vaikkei erota Raamattua Aapisesta. Sivistymättömyys kun on myös hänen mukaansa epäkorrektia eli oikein. Enbuske tiettää totuuden, jota kaikenkarvaiset asiantuntijat eivät vaan hyväksy. Hän ihailee varauksetta Yhdysvaltoja, koska on kerran lukenut jonkun matkaoppaan. Hän kutsuu itseään klassiseksi liberaaliksi, koska on lukenut Adam Smithin Kansojen varallisuuden takakannen Tuiran kirjastossa.

Enbusken poliittinen ajattelutapa lähtee siitä, että rikkaita on kannustettava korottamaan palkkojaan luopumalla progressiivisesta verotuksesta. Enbuske on muun muassa uhkaillut laskea palkkaansa, jos poliitikot eivät tähän suostu. Enbuske on myös sitä mieltä, että jos köyhien terveyttä huononnettaisiin, saataisiin lisättyä heidän motivaatiotansa ahkeroida, jolloin lopulta köyhyys poistuisi ja terveyskin paranisi. Enbuske tehostaisi asiaa nostamalla pienituloisten verotuksen kymmenestä prosentista 30 prosenttiin. "Hei, tasaverossahan rikkaat maksavat silti enemmän veroja. Eiväthän köyhät häviäisi yhtään!" hän on todennut.

Enbuske kritisoi tasaisesti kaikkia eduskuntapuolueita: Vasemmistoliittoa, Vihreitä, Perussuomalaisia, SDP:tä, Keskustaa, Kristillisdemokraatteja ja RKP:tä Björn Wahlroosia lukuunottamatta. Enbuske on todistanut laajaan kirjalliseen aineistoon nojaten, että Suomessa on todella vaikeaa olla rikas.

Enbuske on sekä päivänjulkkisten estoton perseennuolija että (myös) vapaa-ajattelija, vapaamuurari, aatelinen ja rojalisti.

Katso myös[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]

  1. Kokeile vaikka Googlen kuvahakua, jos et usko.
  2. Enbuske tiettävästi myös luulee, että "myöskin" on sana.