Mi Gorda Bella

Hikipediasta
(Ohjattu sivulta Tuhkimotarina)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Erittäin lihavan päähenkilön (Varsinkin rintalastan päältä), Valentinan, näyttelijä Natalia Streignard.

Tuhkimotarina (esp. Mig Gorde Ballo) on vuosina 20022003 sähelletty venezuelalainen teletappinovela, jonka tuotti Muchas Bananas Corporatión. Sarjaa tuotettiin konkurssiin asti (jopa 178 jaksoa), ja sen levitti maailmalle SpiceTV International. 178 lyhytelokuvan lisäksi sarjasta on tehty Adios Ballavita -niminen jatko-osa, jossa sarjan näyttelijät ja tekijät ovat vaihtuneet, kuten myös tuottaja. Vuonna 2004 Tuhkimotarina voitti TJSD Awardin ("It´s Just So Damn... ") - Crappy palkinnon. Suomessa sarjaa alettiin esittää 1. tammikuuta 2007 Subilla (joka on jo konkurssin partaalla, kuten sarjaa esittävien televisiokanavien kuuluukin olla).

Sarja on hyvin huonosti menestynyt ympäri maailmaa. Sitä on esitetty mm. USA:ssa nimellä My Sweet Enormously damn FAT Valentina ja Ruotsissa Mina Enormt Jävlar FET Valentina. Sarja on ollut myös suosittu monissa somaliankielisissä maissa.

Sarja saavutti Suomessakin yllättävän pissis-käsitteen – MTV Katsomosta Tuhkimotarinan jaksoja on katsottu jo yli 600 000 kertaa (viidellä eri IP:llä). Ja mikä parasta! Sarja loppuu 5.12.2007 Subilla ja uusintoja ei ole luvassa. HUOM! Se loppu nyt!. Juhlikaamme siis! Mutta ilo on ennenaikasta! Sillä tilalle tulee valitettavasti saksalainen telenovella nimeltään "Lemmen viemää".

Juoni[muokkaa]

Varoitus: Seuraava kirjoitus saattaa paljastaa yksityiskohtia juonesta, kuten sen, että Kratos pettää ensin Lloydin Cruxiksen takia ja sen jälkeen Cruxiksen Lloydin takia.

Tuhkimotarina on laatusarja joka perustuu Oresteiaan, antiikin draamaan, mikä on poikkeuksellisen vaikeasti lähestyttävä taidemuoto. Sen ymmärtämistä eivät vaikeuta yksin ajallinen etäisyys ja tekstien puutteellinen säilyminen vaan myös vajavaiset tietomme näytelmien alkuperäisestä kontekstista sekä esityskäytännöistä, ohjauksesta, musiikista – lähes kaikesta. Sarjan päähenkilön, Valentina Villaneuva Lanzin, traagisen koskettavaa elämää seurataan piinaavan ykstyiskohtaisesti, vaikka itseasiassa kyse on Oresten ja hänen äitinsä Olimpian traumaattisesta suhteesta; pojan oikeudesta surmata paha äiti; matriarkaatin murtumisesta patriarkaatin vallan koittaessa. Valentina vietti elämäänsä piilossa sisöoppilaitoksessa, koska oli niin ruma haahka. Äitinsä kuoltua "ällöksi läskiksikkin" nimitetty Valentina siirtyi setänsä ja tämän hullun perheen luo asumaan. Valentinaa odottaa valtava omaisuus (ruma, lavastemainen pahvikasa ja muutama peseta), mutta setänsä Juan Angélin vaimo Olimpia pyrkii kaikin voimin saamaan Valentinan perinnön itselleen Roquen (hovimestarin) kanssa. Valentina joutuu näin Olimpian, serkkunsa ja tämän tuttavapiirin, joka koostuu hemmotelluista rikkaista ipanoista, kiusauksen uhriksi. Valentina on rakastunut serkkuunsa Orestesiin, josta haaveilee lähes koko ajan (hyi). Valentina voittaa lopulta Orestesin sydämen, jonka myöhemmin syö. Myöhemmin lyllerö yritetään myrkyttää ja sairas kostotarina alkaa. Laihtuneena ja upeana Valentina palaa Venezuelaan, Ballo de la Bullo Montielina. Orestes rakasuu Balloon, luullessaan että Valentinakin on mennyt naimisiin. Orestes saa päänvaivaa myös Hopealiljana (nimi tulee paikallisen miesbaarin nimestä), varkaana joka ottaa rikkailta ja antaa köyhille. Valentina alkaa olla ihastunut sekä Hopealiljaan ja Orestesiin. Chiqui, Orestesin vaimo, keksii Olimpian kanssa huijauksen, jottei tyhmä Orestes hylkäisi häntä Bellan takia: Chiqui väittää olevansa raskaana ja siitä saadaan myös todisteita. Mutta hän ei olekaan raskaana Orestesille , yllätys yllätys; lisää sekavuutta; vaan Franklinille, joka on paikallinen sutenööri. Bella uskoo, että hänen rakkautensa Orestesiin on jälleen ohi. Mutta lopulta muutaman ruumiin ja monimutkaisten vaikeuksien jälkeen Orestes ja Bella päätyvät yhteen, kyynel, ja saavat kaksi ihmeellisen rumaa lasta. Bella muuttuu jälleen Valentinaksi kirjaimellisesti, eli takaisin "ällöksi läskiksi".

Sarjan päähenkilot, Orestes ja Valentina Villaneuva (sukurutsaajat).

Sarjan tunnusmusiikki, Poco a Poco, on Jeremíaksen esittämä. Jeremías onkin yksi sarjan tuottaneista ja samalla tuhoon tuomituista henkilöistä. Muita sarjassa toistuvasti soivia rallatuksia ovat Jeremíaksen La Cita, A Punto Cincon Supervisor de tus suenos, Maian Nina Bonita ja Alexandre Pierusin Amame.

Päähenkilöt[muokkaa]

 • Valentina Villanueva (Lanz) (Ja joskus Ballo de la Bullo Montiel) - Natalia Streignard
Se lihava tyttö.
 • Orestes (Villanueva) Mercouri - Juan Pablo Raba
Olimpian esikoinen.
 • Chiquinquirá "Chiqui" Lorenz Rivero - Norkys Batista
Munecán ottolapsi.
 • Juan Ángel Villanueva - Flavio Caballero
Orestesin kasvatti-isä, vammautuu sarjan loppusuoralla (kuolee).
 • Olimpia Mercouri de Villanueva - Hilda Abrahamz
Orestesin äippä, Juan Ángel vaimo ja merikapteenin huora. Kuuluisa myös pelastusliiveistään...
 • Tza Tza "Tsasa" Lanz - Emma Rabbe
Valentinan täti
 • Pandora Villanueva Mercouri - Marianela Gonzalez
Perheen musta lammas, mielisairas ja uutenkin vähän omituinen. Kuolee viimeisessä jaksossa (toivottavasti).
 • Román Fonseca - Luciano D'Alessandro
Varmasti yksi vahvimmista sarjan äijistä, silti ottaa kokoajan pataan ja uskaltaa hakkaa vain naisia (kuolee)...
 • Franklin Carreño - Jeronimo Gil
Sarjan yksi konnista, käy aina toisten ihmisten kimppuun ase kädessä. Onneksi hakattu jo muutaman kerran sarjan aikana (Saa aivohalvauksen).
 • Lorenzo "Lolo/Jammu" Lorenz - Felix Loreto
Pervo. Kähmii itseään kymmeniä vuosia nuorempia tyttöjä ja poikiakin. Yksi Olimpian kätyreistä.
 • Camelia "Muñeca/Posliininukke" Rivero de Lorenz - Belen Marrero
Chiquin kasvattiäiti. Suu on kuin leipäläpi.
 • Merikapteeni - Daniel Alvarado
Oikealta nimeltään José Manuel "Josema" Sevilla. Sovinisti ja naisten alistaja. Yrittää tuhota Olimpian (Tämäkin hemmo kuolee).

Aiheesta muualla[muokkaa]

Teletappinovelleja sun muita kauheuksia, joihin myös Mi Gorda Bella kuuluu

Teletappinovellat: Mi gorda Bella - Lemmen viemää - Zorro – miekka ja ruusu
Saippuasarjat: Serranon perhe - Emmerdale - Kotikatu - Salatut elämät - Karpolla on asiaa - Kauniit ja rohkeat
Muita: Teletapit - Silminnäkijä - Akuutti - Hullu juttu