Tsunami

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tsunami on merellä syntyvä ilmiö, jonka aiheuttaa maanjäristys, valaiden (erittäin) suurissa parvissa suorittama balettitanssi tai Jumalan aivastus. Myös ihminen voi tuottaa tsunameja itse. Esimerkiksi Intian valtameressä sijaitsevat Nokian tehtaat huuhtovat jatkuvasti uusia aasialaisia lapsia töihin järjestämällä tsunameja.

Synty[muokkaa]

Tsunami syntyy, kun mannerlaatat pakotetaan halaamaan toisiaan. Tapahtumaan liittyy valtavia voimia, jotka saavat aikaan merenpohjan liikkeen, joka pistää veden liikkeelle, mikä aiheuttaa hälytyksiä ympäri rannikoita. Hälytykset taas aiheuttavat liikettä seuraavissa ihmisryhmissä:

  1. Turistit nappaavat surffilautansa ja syöksyvät aaltoihin.
  2. Hotellinomistajat sulkevat äkkiä radiot ja televisiot, sillä näin huonoilla uutisilla on tapana vaikuttaa negatiivisesti myyntiin.

Turvallisuus[muokkaa]

Mikäli asut tsunamialueella (niin kuin todennäköisesti asut), on tärkeää pitää mielessä muutama turvallisuuteen liittyvä seikka.

  1. Mene rannalle keräämään kuolleita kaloja vasta sitten, kun olet 68 %-sesti varma, että uutta aaltoa ei ole tulossa.
  2. Älä rakenna taloasi kahden metrin päähän rannasta ja älä käytä materiaaleina bambua, lehtiä ja savea. Niistä on yhtä vähän hyötyä kuin kieltotauluista metrojunassa.
  3. Toisen surma, toisen hurma! Turistiraatojen taskuista löytyy varmasti kaikkea, mitä he eivät enää tuonpuoleisessa tarvitse...
  4. Jos lopulta tällaisen tsunamin havaitset, kiipeä välittömästi läheisen sähkötolpan päälle kurkiasentoon ja huuda: TULE VAAN TSUNAMI, PÄÄLLE VAAN... OLEN VALMIS HAHAAA!!!!