Ero sivun ”Konstantinus Suuri” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
2 merkkiä poistettu ,  27. maaliskuuta 2019 kello 19.58
ei muokkausyhteenvetoa
Merkkaukset: Mobiilimuokkaus mobiilisivusto-muokkaus
[[File:ConstantineYork.jpg|thumb|Konstantinus Suuri oivaltamassa että tappamalla saa expaa (☧) jota tarvitaan levelaamisessa.]]
'''Pyhä Konstantinus Suuri, Apostolien vertainen''' (kristikunnalle), '''Konstantinus Mulkku''' (muille) oli [[Rooma]]n valtakunnan [[keisari]] vuosina 306-337 jKr. (kristikunnalle), 306-337 jaa. (muille). Hänet tunnetaan uneksijana ja uudistajanakyrpänä joka kehitti ja loi kristinuskolle symbolin, kristusmonogrammin (☧) saatuaan tähän käskyn unessa. Menestyksen teologiaa ennakoiden symbolin oikeudellisuus todistettiin sillä tavalla jolla uskonnolliset symbolit tuleekin todistaa, voittamalla taistelu.<ref>Tämä ennakoi muutoinkin kristinuskon alkavaa menestystarinaa. Kristinuskosta kasvoi suuri valtauskonto joka ei pärjännyt niinkään argumenttiensa laadulla kuin väkivaltansa määrällä.</ref> Taistelu käytiin Mulviuksen sillalla<ref>Tämän vuoksi se tunnetaan Mulviuksen sillan taisteluna.</ref> vuonna 313.<ref>Tämän vuoksi se tunnetaan Aku Ankan auton rekisterinumerona.</ref> Konstantinus Suurelle tämä voitto oli merkittävä. Taistelun jälkeen Konstantinus antoi kalastaa viholliskomentaja Maxentiuksen ruumiin Tiber-joesta, johon tämä oli hukkunut, ja leikata siltä [[pää]]n irti. Pää vietiin paratiissa Roomaan ja postitettiin lopuksi [[Karthago]]on. Tämän jälkeen Konstantinus kumosi kaikki Maxentiuksen säätämät lait ja anasti kaikki hänen aloittamansa rakennusprojektit. Voitonkulkueensa päätteeksi Konstantinus ei pysähtynyt Jupiterin temppelissä kiittämässä voitostaan. Tämä osoittaa ihailtavaa kristillistä eetosta.
 
Konstantinus myös lyötätti kolikon, soldiuksen. Rahan toisella puolella on kuvattuna Konstantinus keihäs kädessä ja voitonmerkki olkapäällään. Hänen jalkojensa juurella makaa kaksi sidottua vankia. Kuvaa ympäröi teksti "GLORIA CONSTANTINI AVG". Kuvassa ei ole ☧-symbolia, joten se ei kiinnosta kristittyjä.
2

muokkausta

Navigointivalikko