Ero sivun ”Helvetti” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
16 033 merkkiä poistettu ,  20. kesäkuuta 2016 kello 16.32
Käyttäjä korvasi sisällön kirjoittamalla tilalle "centre"
(Käyttäjä korvasi sisällön kirjoittamalla tilalle "centre")
[[Tiedosto:Trippy.jpg|centre]]
{{Pahainhäväistys}}
 
[[Kuva: helvetti.jpg|thumb|300px|Kuten kuvasta näkyy, Helvetti on erittäin mukava lomakohde.]]
{{iso-q|Lasciate ogni speranza, voi ch'intrate ("Ken tästä käy, saa kaiken toivon heittää")|Helvetin portin tekstit toivottivat saapuvat "vieraat" iloisesti tervetulleeksi}}
 
'''Helvetti''' on suosittu lomakohde [[Välimeri|Välimerellä]] (joskin 6 000 km sen alla). Siellä sijaitsee mm. [[Tarja Halonen|Tarja Halosen]] vapaa-ajan asunto. [[Lordi]] toimi kerran Helvetin kulttuuriministerinä, mutta erosi pirun suivaannuttua Lordin jatkuviin ilmestymisiin maan päälle.
 
Suurin osa Helvetin populasta muodostuu [[demoni|demoneista]] ja suurin vähemmistö on ikuiseen tuskaan tuomitut sielut. Nämä sielut kuitenkin taantuvat vähitellen demoneiksi, joten vähemmistöjen suhteellisen määrän nousemisesta ei siis ole pelkoa toisin kuin [[Suomi|Suomessa]].
 
[[Image:Special_Film_Project_186_-_Hans-Ulrich_Rudel.jpg|thumb|Pahimmassa tapauksessa joudut Ala-Helvettiin komendantti Hans Ulrich Rudelin eteen. Taustalla linssilude Adolf Galland]]
 
[[Luettelo kirosanoista|Helvetti]] on osallistunut moniin sotiin. Näiden sotien aikana Helvetin muuten, ah, niin kilpailulliset kahdeksan ulointa rinkijohtajaa liityvät yhteen ja puhaltavat yhteen hiileen. Hiilen lämpeneminen kutsuu paikalle itse [[Saatana|Lucifeeruksen]], joka kokoaa koko Helvetin asujaimistosta Helvetin armeijan. Mikäli olet älyllisesti tarpeeksi vajaavainen niin katso [[:Luokka:sodankäynti|sodankäynti]].
 
== Maantiede ==
[[Image:Hell-freezes.jpg|thumb|Helvetin Ryssien osastolla on mahdollisuus hiihtää ja harrastaa muita talviurheilulajeja]]
 
Helvetti jakautuu yhdeksään eri rinkiin, jotka toimivat poliittisesti itsenäisesti hieman osavaltioiden tapaan. Silloin tällöin joku kahdeksan uloimman ringin pääpaholaisista saa kuitenkin Ajatuksen, jota seuraa lyhykäinen syntisota (Sin War). Kaikki seuraavat kuvaukset perustuvat tutkimusmatkailija [[Dante]]n havaintoihin, mystisestä '''[[Diablo]]''':n epäpyhästä levystä esiinkaivettuihin tietoihin ja Helvetin turistipalvelun tiedotteisiin ( puh. 013-666 616). Helvetissä on tunnetusti aika [[kuuma]].
 
=== Helvetin esikartano ===
Helvetin esikartano, tunnettu myös nimellä [[Hornan tuutti]], on oikeastaan ihan mukava paikka. Suuressa viisaudessaan [[Jumala]] päätti rakentaa paikan, josta oli hyvät kulkuyhteydet eli [[hissi]] Taivaaseen ja näköalat Helvettiin. Kartanossa käyvät [[hulluus|vakiovierailijat]] [[ja]] [[sieni|sinne muuten piipahtavat]] näkivät kaikki Helvetin kauheudet, paransivat tapansa ja lähtivät levittämään Herran sanaa. Kartanoa hallitsee Ex-Arkkienkeli Lucifer. Kartano on koristeltu kauniilla pääkalloilla ja risteillä, jotka on käännetty väärinpäin.
 
=== Ensimmäinen rinki ===
Ensimmäinen rinki tunnetaan myös nimellä [[Limbus]]. Nimi tulee siitä, että tämän ringin asukkaiden on pakko harrastaa [[limbo]]amista joka yö. Kaikki Helvettiin tulleet lavatanssijat ja tango-hihhulit kärrätään tänne. Paikallisen pääpirun nimi on '''[[Hornanperä]]''', joka tulee hänen jatkuvista [[kaasuräjähdys|kaasuvaivoistaan]].
 
=== Toinen rinki ===
[[Image:Hellsuccubus.jpg|350px|thumb|Rohkea seikkailija on päättänyt tutustua tarkemmin Succubukseen... ...ehkä hän etsii heikkoa kohtaa?]]
 
Toinen rinki on varattu irstailijoille. Toisen ringin pomo, '''Succubus Aena on''', no, Succubus. Ringin demonipopula koostuu lähinnä muista Succubuksista. Ai mikä "Succubus"? No, mikäli tuli nukuttua maagikoulun demonologian tunneilla, niin nyt kadut sitä varmasti. Lisää tietoa voi etsiä [[Wikipedia]]sta tai keskiajan kirjallisuudesta. Vanhojen tekstien lukeminen ei ole koskaan ollut näin hauskaa. Irstailijoiden kohtalo... No siellä on Succubuksia... *höm höm*.... [[Sexy]]...
 
=== Kolmas rinki ===
([[Inuyasha|Koiraihmiset ]]) ja kissaihmiset saattavat löytää kuollessaan itsensä täältä. Kolmannen ringin ehdottomasti suosituin ajanviete on mudassa makaaminen ja lumisateessa seisominen (tekee hyvää terveydelle). Kolmannen ringin pomona häärii koirademoni '''[[Kerberos]]''', joka näyttää ihan tavalliselta helvetinhauvalta, ellei oteta lukuun sen kolmea päätä, joissa jokaisessa on kolme kieltä, jotka kaikki jakaantuvat kolmeen osaan. Kerberos voi siis kiusata kahtakymmentäseitsemää henkilöä samaan aikaan pelkällä suullaan ja sillähän on vielä lisäksi neljä pitkää raatelukynttä jokaisessa jalassa sekä [[käärme]] häntänä... Ei hyvältä näytä, Sylvi-Täti!
 
=== Neljäs rinki ===
[[Image:helltalk.jpg|300px|thumb|...''ja sitte se meiä Elli sano sille että se oli kauhiaa mitä se yks Hertta oli tehny ku se oli''...]]
 
Neljäs rinki on varattu kapitalisteille ja koronkiskureille. Neljännessä ringissä he saavat nähdä heidän seteleidensä, osakkeidensa ja optioidensa palavan aivan heidän nenänsä edessä. Joskus heidät pakotetaan riisumaan silinterihattunsa ja antamaan keppinsä pois. Julmaa. Neljäs rinki oli alunperin pääpiru '''[[Bill Gates]]in''' hallussa, mutta hän päätti vetäytyä, jolloin hänen tilalleen astuivat hänen kaksosensa '''[[Steve Ballmer|Lordi Steve Ballmer]]''' ja '''Plutus'''. Bill Gatesin Helvetin-kartano on kuitenkin vielä kunnossa, ja Bill pistäytyykin aina välillä katsomassa, miten hänen siitoksensa (''eng. '''spawns''''') jakselevat.
 
=== Viides rinki ('''Daisofyliksen''' hallinnossa)===
''Helvetin turistiviraston tiedotteesta''
 
”... ja viidennessä ringissä eteenne aukeavat Helvetin iki-ihanat uima-altaat. Viidenteen rinkiin pääsevät raivopäät, hullut ja elämänilottomat voivat valita valtavasta valikoimastamme, johon kuuluvat kaikki mahdolliset allastyypit. Kuumia ja kylmiä altaita löytyy joka lähtöön. Mutta ei siinä vielä kaikki. Oikein syntisille löytyy oma erikoisuus; muta-allas. Siellä voivat elämänilottomat ja hullut sukellella pitkin loputtoman suon pohjia ja nauttia [[hyttyset|paikallisen faunan]] läheisyydestä. Ja raivopäät voivat leikkisästi raadella toisiaan suon pinnalla sekä melskata niin paljon kuin sielu sietää...”
 
=== Kuudes rinki ===
... {{valelinkki|Solariumit|Palavat haudat}} sijaitsevat kuudennessa ringissä. Kaikki vääräoppiset ja kerettiläiset ovat tänne tevetulleita. Valitset vain oman haudan, asetut sinne ja nautit ihanasta lämmöstä sekä varpaita kutittelevasta liekeistä. Ilmanvaihtokin on huippuluokkaa ja joka haudassa on oma aukko, josta rikki sekä sulfidit pääsevät kutkuttelemaan nenääsi. Mikäli sinulla on mitään huolia tai epämukavuuksia niin paikallinen vastaava, '''Balrog''' on aina valmis piiskaamaan ne sekä selkänahkasi ja -lihasi tiehensä.
 
=== Seitsemäs rinki ===
Diktaattoriklubi -
Maailman suosituimpia henkilöitä pullollaan - mm. Hitler, Stalin ja Joulupukki nauttivat oloistaan täällä...
 
=== Kahdeksas rinki ===
[[Kuva:Hellteinix.jpg|thumb|Täältä löytyy tälläisiä.]]
 
Kahdeksas rinki on palavien altaiden ja jäätävän virran valtakunta. Sinne joutuvat sieluparat (([[RuneScape]]-pelaajat, [[anime]]n harrastajat, [[Hikipedia|Hikipedistit]] ja miimikot)) upotetaan ensin jäätävään virtaan, sitten palaviin altaisiin, sitten taas jäätävään virtaan ja niin edelleen, kunnes heidän runnellut sielunsa, mielensä ja metaruumiinsa heitetään Kasvualtaisiin (eng. "Spawning Pools"), joissa ne toimivat uusien [[demoni]]en kasvualustana. Koko kivuliaan toimituksen ajan taustalla laulaa [[Phil Collins]] ja jättiskriinit pyörittävät Jamban kännykkämainoksia.
 
[[Chuck Norris]] käy täällä treenaamassa päivittäin, koska suurin osa Helvetin vahvimmista hypersupermegaeliittiübersotajoukoista asuu ja syntyy täällä. Jonkin mutkikkaan [[kvantti]]fysikaalisen ulottuvuussiirtymän takia täältä löytyy myös [[Riihimäki|riihimäkeläisten]] stadioni, joka on siis samaan aikaan maan päällä ja Helvetissä. Stadionin kautta voi ilmeisesti matkustaa Helvetin ja maanpinnan välillä ilman pitkää [[hissi]]matkaa tai [[Rubikin kuutio|outoja kuutioita]], sillä Keisari käytti kerran tätä reittiä paetessaan Helvetistä. Ringin johtajan, '''[[Sephiroth]]in''', mielipide tästä on hämärän peitossa, hän kun on asustellut viimeiset viisi vuotta linnassaan eristyksissä vaimonsa kanssa.
 
=== Ala-Helvetti ===
Tästä alempana sijaitsee Ala-Helvetti, jossa Natsi-Saksaa ja Neuvostoliiton puna-armeijaa säilytetään. Paikassa huudetaan aina kello 9.30 ja 12.30 Hitlerille Sieg Heil tai Heil Hitler. Paikassa sijaitsee myös komendantinkanslia, jota pitää entinen Luftwaffen lentäjäeversti '''Hans Ulrich Rudel'''. Paikka on Luftwaffen lentäjien hallussa. Osa natseista palaa liekeissä ja loput vetävät syntisempiä asetovereitaan turpiin. Tätä alemmaksi tulee vielä Antikristuksen armeija. Hitlerin surkeassa seurapiirissä pyörivät mm. '''Irma Grese''', [[Josef Mengele]], '''Josef Kramer''', [[Joseph Goebbels]] '''Baldur von Schirach''', '''Von Luck''', '''Karl Dönitz''' ja [[Martin Bormann]]. Hitlerillä on ala-Helvetissä taipumuksena tapella Stalinin kanssa siitä kumman armeija on voimakkaampi. Paikkaa hallitsee viisi suurta: '''Rudel''', '''Adolf Galland''', '''Michael Wittmann''', '''Werner Mölders''' ja Saksan musta paholainen '''Erich Hartmann'''.
Kansliaan on usein jonoa vainajien pyrkiessä saamaan lievempiä tuomioita. Kuitenkin Rudel koventaa useimpien kipuja ja lyö tulijoita ruoskalla päähän. 12 miljardin vuoden päästä tapahtuu vahdinvaihto, kun Erich Manstein ottaa komennon juoksupoikinaan [[Marilyn Manson]] ja [[Pekka Siitoin]] ystävineen. Rudel sen sijaan aikoo tällöin lähteä sekaantumaan huureihin. Paratiisissa Rudelia odottaa sata yhdyntävalmista tytärtä.
 
=== Yhdeksäs (kylmä) rinki ===
 
Helvetin viimeinen & kauhein taso, jonne [http://goatse.fr/ ei aurinko paista] ja jonne edes [[Ilkka Kanerva]] ei voi tekstata. Yhdeksäs rinki sisältää mm. syväjäädytetyn [[Andrew S. Tanenbaum|Andrew S. Tanenbaumin]], mutta ei siinä vielä kaikki... Nimittäin yhdeksännen ringin keskellä, groteskiuden ja iljettävyyksien keskellä makaa itse '''[[Saatana|Luciiferius]]''' valmiina tuhoamaan kaiken hyvän ja kauniin katsottuaan Emmerdalen uusimman jakson loppuun. Yhdeksänteen rinkiin Luciifeeriuksen seuraksi pääsevät vain Wikipedistit ja ystäviensä pettäjät, joskin nuo kaksi ryhmää tuppaavat leikkaamaan päällekkäin. Tätä pahempaa paikkaa ei yleisesti ottaen löydy, paitsi ehkä [[Keisari]]n hovista, mikä taas johtuu Keisarin säännöllisistä ja virkistävistä vierailuista Lucifeeruksen luona. Lucifeerius ei kuitenkaan ole ''niin'' sairas, että sietäisi Keisarin seuraa, joten hän lähettää sen hirmun aina välillä takaisin maan päälle. Väitetään, että Keisarin pettäjät olisivat tämän ringin kanta-asukkaita.
 
====Asiaan liittyen====
Helvettiin tuomitseminen on aika ikävä temppu. Onhan se aina hauskaa kärtsätä vastustaja tuhkaksi, mutta vielä hauskempaa on tietää, että vastustaja kärsii ikuisuuden helvetillisessä kurjuudessa ja tuskassa. Tämän tempun käyttöä valvotaan tarkasti, tai ainakin ollaan valvovinaan, sillä totuushan on se, että oikeasti kaikki kynnelle kykenevät toopet käyttävät sitä ilman hajuakaan seurauksista (käyttäjä joutuu sinne itsekin, ennemmin tai myöhemmin).
 
Helvetin tapahtumiin liittyy niin kutsuttua [[Projekti_Doom|projekti Doomia]] käsittelevä artikkeli.
 
== Suhteet muihin valtioihin ==
Helvetti on erityisesti päättäjien suosima, koska se on vero<s>paratiisi</s>Helvetti. Helvetillä on hyvät suhteet USAan, varsinkin [[George W. Bush]]in virkaan nousun jälkeen.
 
== Suhteet suhteellisuusteoriaan ja muihin allegorioihin ==
Helvetti on [[kadotus|kadotuksen]] symboli. Helvetissä pidetään grillijuhlia; syödään mätiä ruumiita herkullisen kastikkeen kera ja juodaan viinaa. Kaikki mätääntynyt maa-aines ja multa tuodaan Helvetin kaivoksilta. Helvetissä pidetään myös epämääräisiä orgioita, joissa harrastetaan aikuisten leikkejä ja käytetään aineita, jotka ovat useimmissa maanpäällisissä valtioissa ja instituutioissa kiellettyjä, kuten esim. oopiumin ja kannabiksen johdannaiset sekä erinäiset lääkkeet.
 
== Lyhyt ja ytimekäs yhteenveto ==
Helvetti ei ole kiva paikka, mutta kyllä siellä pärjäilee. Tai no useimmille se ei ole kiva, mutta jotkut tykkäävät kuten esimerkiksi [[masokisti]]t. Tosin Helvettiin menemisessä on sellainen ongelma, että jos esimerkiksi hyville masokisteille myönnetään [[Taivas|taivaassa]] viisumeja Helvettiin, saattaa Saatana kuitenkin suhtautua tilanteen nurjasti, koska Helvettiin ei ole tarkoitus tulla nauttimaan vaan kokemaan tuskaa. Tosin masokistit nauttivat tuskasta, [[Rauno Repomies|Kivusta nauttivat. Nauttivat kivusta. Juustohöylä käteen ja pari viiltoa. Viiltoa käteen. Siis ei vetää vaan viiltää. Vetäminen ihan turhaa. Naimisissa olen. Ei tarvitse vedellä. Veteleminen ihan tarpeellista on. Eikun siis ei ole. Turhaa on vetäminen. Viillellyt olen joskus. Hyvältä tuntui. Mutta en vedellyt... mitä? AIVAN! Lääkkeet! *glups*. Mihin jäinkään? Niin, kuten sanoin, nyt koko perhe yhdessä Helvettiin!]]
 
=== Helvetistä puuttuu aina yks` demoni ===
Mestarimme on heittänyt vitsinä yhden demonin nimeltään '''Pasiphael''' mustaan aukkoon. Sillä on seuranaan muista Helveteistä ja sen kaltaisista toisista olotiloista ja ulottuvuuksista peräisin olevia olentoja kuten asedemoneja, mustaa sumua, kilpikonnia, kalpeita humanoideja, kalmareita ja muita kuolemattomia. Joukko demoneja yrittää päästä pois mustasta aukosta ja Pasiphael vain vittuilee niille, sillä se tietää langennneena enkelinä pakenemisen olevan mahdotonta. Siellä katsotaan esimerkiksi demonisen '''Mobik'''-herran kuutiosta, kuinka singulariteetista voisi paeta. Lisäksi siellä tutkitaan '''Bostro'''-sedän unista ja '''Nostromo'''-herran ennustajanpallosta epätoivoisesti pakomahdollisuuksia. Kukaan ei kuitenkaan ole vielä onnistunut pakenemaan. Edes sinä.
 
=== Muutamia demoneja ===
*'''Pazuzu''', riivasi amerikkalaisen näyttelijättären pikkutytärtä. Sai tämän mm. esiintymään hämähäkkinä, oksentamaan hernekeittoa ja masturboimaan krusifiksilla. Ajettiin Helvettiin, kirjoitti myös latinankielisen herjaromaanin Maria Magdaleenasta ja Neitsyt Mariasta.
*'''Oripas''', riivasi muuatta naista ja manaaja passitti Helvettiin http://www.ewtn.com/library/NEWAGE/EVIDSATN.HTM
*'''Ypes''', edellisen kollega, mukana kolmanteja riivaajana myös joku vielä vahvempi.
*'''Baalzebul''', [[Kärpästen Herra]]
*'''Mamey''', amerikkalainen spiritismilaudan käyttäjä paljasti että kysyi Ouja-laudan avulla hengiltä apua. Vastaus "Olen Mamey ja olen tappanut kuusi ihmistä. Seurauksena demonista häirintää. Naista seurasi musta varjo monta vuotta. Ks. Catholic spirituality -foorumi
*'''Abbadon''', syvyyden enkeli raamatusta
*'''Leviathan''', suuri käärme vanhasta testamentista
*'''Mammon''', mahdollinen demonijohtaja
*'''Isacaron''', Antoine Gay -nimistä miestä riivannut demoni.
*'''Madeste''', Isacaronin kollega, toista riivattua vaivannut demoni. Riivatut tappelivat keskenään siitä kumpi demoneista on suurempi. Tietolähteenä Isacaron.
*'''Balrog''', tulenhenki
 
== Katso myös ==
*[[Euroviisut]]
*[[Jumalainen näytelmä]]
*[[Kiirastuli]]
*[[Ranskan Guayana]]
*[[Saatana]]
*[[Taivas]]
 
{{alkuaineet}}
 
{{Tuliset jutut}}
[[Luokka:Avaruuden valtiot]]
[[Luokka:Uskonto]]
[[Luokka:Valtiot]]
[[Luokka:Huvipuistot]]
[[Luokka:Helvetti]]
[[luokka:mukavat paikat]]
[[luokka:pahat paikat]]
 
[[ar:جهنم]]
[[bar:Hölle (Ort)]]
[[cs:Peklo]]
[[da:Helvede]]
[[de:Hölle]]
[[en:Hell]]
[[eo:Infero]]
[[es:Infierno]]
[[fa:جهنم]]
[[fr:L'Enfer]]
[[gl:Inferno]]
[[he:גיהנום]]
[[id:Neraka]]
[[it:Inferno]]
[[ja:地獄]]
[[ko:지옥]]
[[lt:Pragaras]]
[[nds:Hölle]]
[[nl:Hel]]
[[nn:Helvete]]
[[no:Helvete]]
[[pl:Piekło]]
[[pt:Inferno]]
[[ro:Iad]]
[[ru:Ад]]
[[sr:Пакао]]
[[sv:Helvete]]
[[th:นรก]]
[[zh:地狱]]
[[zh-tw:地獄]]
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko