Muutokset

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Pullon henki

3 119 merkkiä lisätty, 6. syyskuuta 2014 kello 16.40
Uusi sivu: {{Tiesitkö|Vapautettavia pullon henkiä löytyy nykyisin lähinnä islaminuskoisista maista joissa alkoholin käyttö on kielletty. Muualla henget on jo vapautettu.}} '''Pullon henki'...
{{Tiesitkö|Vapautettavia pullon henkiä löytyy nykyisin lähinnä islaminuskoisista maista joissa alkoholin käyttö on kielletty. Muualla henget on jo vapautettu.}}
'''Pullon henki''' on toiveita täyttävä henki, joka kiittää vapautumisestaan tarjoamalla palveluksia. Pullon hengen taikavoimien avulla maailma vaikuttaakin mukavammalta paikalta. Pullon hengen löytäminen vaatii perimmiltään vain hieman onnea, onnea siitä että sattuu saamaan käsiinsä maagisen pullon johon on vangittu henki. Moni onkin kuluttanut ahkerasti aikaa edes yhden löytämiseen.

==Pullon hengen mahti==
Pullon hengen voimat ovat rajallisia. Hieman kuten "Aladdin" -sadusta opitaan, sormuksen hengillä on rajoituksia. Pullon hengen voimien tunteminen onkin hyödyllistä. Pullon hengen avulla voit tulla osallisiksi seuraavista ihmeistä:
* Saavutat täydellisen rikkauden. Voit tarjota kierroksia. Voit tipata baarimikkoa ties millä summilla. Voit ajaa taksilla korttelia ympäri. Eikä lompakkosi tyhjene ollenkaan. Seuraavana aamuna tosin todennäköisesti heräät keppikerjäläisenä.
* Voit toivoa itsellesi rakkautta. Ympärilläsi voi parveilla täydellisiä puolisoehdokkaita joiden kanssa harrastat täydellistä seksiä. Seuraavana aamuna heräät kuitenkin käsittämättömän ruman prostituoidun vierestä. Tosin lohdutukseksi voidaan sanoa että prostituoitu on todennäköisesti edullinen.
* Voit tuntea itsesi maailman älykkäimmäksi ja hauskimmaksi tyypiksi. Seuraavana aamuna kuitenkin oksennat krapulassa kykenemättä tuottamaan lausetta.
* Voit olla älyttömän tietävä ja sinulla on näkemyksiä kaikenlaisiin asioihin. Kohtaat mielenkiintoisia ihmisiä, ja käyt heidän kanssaan henkeviä keskusteluja. Seuraavana aamuna et muista mitä olet tehnyt.
* Voit tuntea olevasi voittamaton ja maailman siistein. Olet myös hyvin rohkea. Seuraavana päivänä kaikki toimintosi vaikuttavat kuitenkin ääliömäisiltä ja tunnet lähinnä häpeää.

Nämä ja monia muita taikavoimia pullon henki kykenee tarjoamaan.

==Pullon henki populaarikulttuurissa==
Pullon henki tunnetaan erityisesti ''"Tuhannen ja yhden yön tarinoista"''. (Tarinan ''yö''t viittaavat luonnollisesti tarinan sankarin kurkkuäänteisiin, eivätkä vuorokaudenaikaan.) Tätä tarinaa on sitten tuotettu monissa eri muodoissa. Esimerkiksi ''"Aladdin"'' on yltänyt jopa Disney -versioksi ja muotoutunut tarinaksi jossa pullon henki ei voi luvata prinsessaa mutta voi kovasti auttaa sellaisen hankkimisessa. Pullon hengen voimista kertovat myös monenlaiset ''"Faust"'' -tarinat joissa faust hankkii kaiken maailmallisen tiedon ja ymmärryksen seuraavan aamun seurauksia miettimättä.

Kaikista tunnetuin tarina kertoo kuitenkin [[Käyttäjä:Veli Kani|Veli Kanista]], Helsingin Arabiassa asuvasta nuoresta miehestä joka löytää pullon hengen nurkkiin unohtuneesta pullosta. Tarinasta tehty elokuva piti sisällään laulua ja tanssinumeroita. Lauluosuuksia on rinnastettu [[Vesa-Matti Loiri]]in ja muutoinkin elokuva oli yhtä ainutlaatuisen omaperäinen kuin sille perustuva alkuperäinen tositarina.
[[Luokka:alkoholi]]
252
muokkausta

Navigointivalikko