Tarjous

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tarjous on tilanne, jossa kuluttajia yritetään huiputtaa transaktioon ja kauppa-aktin syntymiseen mielikuvalla halvasta investoinnista tuotteen normaalihintaan verraten (esim. aletuote. Koska kauppiaan tehtävä on kapitalistisessa markkinatalousjärjestelmässä tuottaa voittoa omistajilleen, suurin osa markkinoilla olevista tuotteista kannattaa myydä tarjouksella – siksi tarjouksia on niin usein. Eniten tarjouksia on ennen joulua ja suuri tarjouskausi ajoittuu välittömästi joulun jälkeen.

Ongelmana tarjouksissa on, että kukaan ei enää hahmota tuotteen normaalihintaa, sillä kaikki tavara on halpaa: kallista tavaraan ei enää ole. Tuotteen hinta korreloi laatuun: halpa tavara on hyvää, kallis on yhtä huonoa.

Erikoistarjous[muokkaa]

Jokaisen kaupan parissa työskentelevän sisällä asuu laupias samarialainen, sosiaalityöntekijä ja sydämeltään hyvä ihminen. Erikoistarjous on kauppiaan kädenojennus edullista hintaa etsivälle, köyhälle kuluttajalle, joka pyrkii osalliseksi rikkaiden kulutusjuhlasta. Erikoistarjouksessa kauppias ei halua saada yksittäisestä tavarasta, palvelusta tai tuotteesta maksimaalista voittoa, vaan lahjoittaa puoli-ilmaiseksi tuotteen kuluttajalle. Erikoistarjouksesta seuraa kauppiaalle suuria ongelmia, sillä kauppaan pyrkii suuri määrä ihmisiä, kauppaa joudutaan laajentamaan, liikevaihto kasvaa ja rahaa kerääviä suuripalkkaisia kassaneitoja joudutaan palkkaamaan lisää. Erityisen hyviä tarjouksia ovat esittäneet kaupunkien keskeisillä ja kalleimmilla liikepaikoilla olevat yritykset.

Hikipedian toimintaohje kuluttajille[muokkaa]

Tuotteita ja palveluita ei koskaan kannata ostaa tarjouksesta, sillä kukaan rationaalisesti ajatteleva kauppias ei halua myydä tuotetta halvalla, vaan maksimoida voittonsa myymällä mahdollisimman paljon tuotteita ja palveluita. Ja kääntäen: mikäli haluaa menettää omat rahansa tehokkaimmin, kannattaa tuote tai palvelu ostaa tarjouksesta. Kuten eräs kauppias ilmoittaakin ”jotta voisit ostaa enemmän”.


CommieBac.jpg Kaikki maailman työläiset liittykää yhteen! Tämä artikkeli on liian kapitalistinen Hikipediaan.
Voit auttaa kommunismin ja sosialismin levittämistä laajentamalla tätä artikkelia.