Tappivanukas

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tappivanukas on amfetamiini -nimistä huumausainetta sisältävä liuos, jota muun muassa teletappiystävämme ryystävät. Kyseinen "vanukas" sisältää ihmiselle vaarallista säteilyä, eikä sitä sen vuoksi kannata mennä haistelemahan tahi maistelemahan.

Tappivanukkaan vaarat[muokkaa]

Tappivanukkaan vaikutuksen alainen ihminen ei kykene ajattelemaan selvästi, kuulee ja näkee harhoja, sekä kuvittelee olevansa teletappi. Osaksi tästä tulee nimitys "tappivanukas". Toisaalta nimi on myös hyvinkin harhaanjohtava, kysehän ei ole mistään tapeista vanukkaassa, vaan tappovanukkaasta. Anne Woodin luoma menestyksekkään realitysarjan, Teletappien, vuoksi Tappovanukas oli vuoden 1997 räjähdysmäinen myyntihitti. Tappovanukkaan syöjä ei yksinkertaisesti hallitse enää vanukkaan syömistään, vaan lopulta sortuu mahdottomaan tappovanukkaan syöntikierteeseen. Mielessä pyörii vain seuraava tappovanukas. Silloin uhri on valmis tekemään mitä vain tappovanukkaan eteen.

Vieroitushoito[muokkaa]

Tappovanukkaan vieroitushoito on pitkä ja tuskallinen. Pelkän teletapin näkeminen saattaa himottaa tappivanukasaddiktia. Suomessa on vain kaksi tappovanukaspotilaisiin erikoistunutta laitosta, joihin on tälläkin hetkellä pitkät jonotuslistat. Eikä nimi tappovanukas tule turhasta, pitkä tappovanukkaan ahmiminen päättää ihmisen elämän n. 4-vuoden päästä ensimmäisestä tappovanukaskokeilusta maksan poksahtamiseen, ellei riittävän tehokasta vieroitushoitoa anneta.

Ilmeisiä tappivanukasuhreja[muokkaa]

Oletteko koskaan ihmetelleet miksi teletapeista ei enää tehdä uusia jaksoja? Se on yksinkertaista! Sarja aloitti vuonna 1997 ja lopetti vuonna 2001; näiden kahden luvun erotus on neljä vuotta.

Muuta[muokkaa]

Tappovanukasaddikti on ihminen, joissain tapauksissa teletappi, joka on jäänyt sairaalloiseen tappivanukaskoukkuun. Tappovanukasaddiktin tunnistaa suun ympärille painautuneesta ympyrästä, joka on mitä ilmeisemmin peräisin tappovanukaskiposta jonka viimeisetkin roippeet on pitänyt sikamaisesti nuolla työntämällä kippo naamaan. Muita tunnusmerkkejä ovat teletappien himoitseminen ja tappovanukkaan ajattelemiseen viittaava käyttäytyminen, kuten silmät pyörien erilaisten esineiden nuoleminen.