Takuu

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Takuu on yksi taikuuden monista muodoista, samaan tapaan kuin esilerkiksi tulimagia ja aika- ja tilamagia. Myös takuumagian avulla luotua "sopimusta" (eng. pact) kutsutaan takuuksi (monikossa takuut). Takuita luovia maagikkoja taas kutsutaan "takuualalla työskenteleviksi henkilöiksi". Takuumagian ideana on luoda maaginen kenttä, joka pitää kohteen vahingoittumattomana taian raukeamiseen saakka, taikka vaihtoehtoisesti kunnes tietyt ehdot täyttyvät.

Takuusopimuksen solmiminen[muokkaa]

Takuun voi saada esineelle ainoastaan, mikäli sen "valmistaja" (The Creator) ja "myyjä" (The Pact-maker) ovat yhdessä näin sopineet. Tietenkin myös "ostaja" (The Wishmaker) voi vaatia tuotteelle takuuta, mutta myyjällä ei ole mitään velvoitetta tarjota tälläistä edes pyydettäessä. Takuumagia on kuitenkin yleistynyt sen verran, että suurin osa suur- ja pienyrityksistä tarjoaa tuotteilleen takuun. Suurin takuista nauttiva ryhmä on edelleenkin kodinkoneet, autojen varaosineen tullessa kakkosena. On huomattava, että niin sanotut harmaat maagit eivät normaalisti kykene antamaan myymilleen esineille takuuta.

Joidenkin takuudella loihdittujen tuotteiden, kuten dinkoneiden ja erityisesti autojen, tapauksessa takuun hajoamisprosessiin liittyy yleensä suuri räjähdys. Ei siksi, että se olisi tarpeellista, vaan koska se on viileän näköistä.

Itse takuusopimuksen solmiminen ei ole kovin vaativa suoritus. Yleensä kassaneiti muistuttaa ostajaa siitä, että tuotteella on takuu. Sitten ostaja allekirjoittaa "takuukuitin" (Pact Seal), joka on koko takuutaian ydin ja henki. Takuu astuu voimaan välittömästi ostajan allekirjoitettua kuitin, ja alkaa varjella ostettua tuotetta kaikelta vahingolta, jota ei ole erikseen määritelty takuusopimuksessa.

Takuusopimuksen raukeaminen[muokkaa]

Koska ihmiskunta ei ole enää jokuseen vuosikymmeneen vuoteen kyennyt luomaan legendaarisia "elinikäisiä takuita", on nykyisten takuiden elinikä valitettavien lyhyt. Lisäksi takuut raukeavat (Seal is Broken) aina vain helpommin, koska vakuutusalalla työskentelevät henkilöt eivät enää pysty luomaan yhtä hyviä takuita kuin ennen.