Suomen kieli

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Teknisistä rajoituksista johtuen artikkelin yllä näkyvä otsikko on virheellinen. Oikea otsikko on suomen kieli (suomen kielessähän kielet kirjoitetaan pienellä, eikö niin?).
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli suomen kielestä.

Suomen kieli on uralilaiseen kielikuntaan kuuluva kieli, jota puhutaan lähinnä Suomessa. Itse asiassa sitä ei paljon muualla puhutakaan kuin Suomessa ja se on uralilaiseen kielikuntaan kuuluva. Se kuuluu sanojen taivutukseltaan hiukan monimutkaisiin itämerensuomalaisiin kieliin. Siinä ei yleensä käytetä sivistyssanoja, mutta kaikki sivistyssanat kuuluvat suomenkielisen henkilön jokapäiväiseen sanavarastoon. Puhujia on noin kuusi miljoonaa ja heistä valtaosa asuu Suomessa. Suomen kielen yleisin sana on luultavasti vittu.

Suomen kieltä leikataan

Historiaa

Suomen kieli on saanut alkunsa hyvin monimutkaisesta kielestä nimeltä kantasuomi, josta suomen kieli sai alkunsa. "Banaani" oli sen ensimmäinen sana. Toista sanaa ei ole tunnistettu.

Suomen kirjakielen synty

Eräs hidas herra nimeltä Miksu Arkicola lähti hitaasti lyllertäen luomaan murteiden pohjalta Suomen kirjakieltä. Kun hän viimein sai hitaasti työn suoritettua, hän alkoi hitaasti lyllertäen kirjoittaa hitaasti ensimmäisiä suomenkielisiä kirjoja, kuten Raamattua ja Abckiriaa sekä Kalle-lehteä. Sillä tavalla hän hitaasti loi Suomen kirjakielen, jonka hän loi hitaasti. Hitaan Arkicolan kieli oli koukeroista ja epäselvää, ja useat suomalaiset valehtelivat väittäessään ymmärtävänsä tekstiä.

Suomi kieli ulkomainen henkilö puhua perusmuoto

Suomi kieli puhua joku ulkomainen henkilö kaikki sana perusmuoto. Tämä puhe olla outo suomenkielinen henkilö kuultavana. Tämä olla kielioppi kanta hiukan väärä. Harva muunkielinen puhua suomi ymmärrettävä ja selkeä. Suomalainen olla älykäs, kun osata näin monimutkainen kieli kuin suomi kieli. Suomi kieli olla monimutkainen taivutus. Suomalainen vaivoin tajuta, mitä ulkomaalainen tarkoittaa.

Katso myös