Suomen Pankki

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
101-kd-patch.JPG Tämä artikkeli on IBH:n rahoittama sekä suosittelema! 101-kd-patch.JPG
Vandalisointi johtaa suuriin sakkoihin sekä pakkolunastuksiin!
Suomen pankki tunnetaan etenkin varsin asiakasystävällisestä palvelustaan

Suomen Pankki perustettiin vuonna 1904, jotta suomalaiset voisivat tallettaa oravannahkansa turvaan talonpoikia ja curling pelaajia vainoavilta lordeilta. Ensimmäinen toimipiste rakennettiin oljesta Tampereelle, josta se levisi muutamassa kuukaudessa koko Suomeen. Suomen Pankki on kieliopillisesti poikkeus, sillä sen molemmat osat kirjoitetaan isolla alkukirjaimella.

Palvelut[muokkaa]

Suomen Pankilla on erikoislupa koron kiskomiseen. Tämän ansiosta sen lainapalvelut ovat laajat. Koska Paavo Lipponen kielsi yksityistilit vuonna 2006 liian sofistisina, käyttävät kaikki pankin asiakkaat samaa tiliä. Myös suomen valtiolla on oma tili, jolta voi valuuttaa nostaa kuka tahansa mistä toimipisteestä tahansa. Suurin osa asiakkaista koostuu muumeista ja poliitikoista. Suomen Pankki on yllättävän helppo ryöstää, sillä sitä vartioi vain J.V. Snellmanin patsas. Toisinaan Suomen Pankissa ei ole mitään ryöstettävää, koska kaikki rahat ovatkin jo menneet Kokoomuksen myötä Kreikkaan ja sitä myötä sijoittajille.

Pankin toiminta[muokkaa]

Suomen Pankki on osa EKP:n eli Euroopan Keskuspankin uppoavaa laivaa. Sen tehtävänä on hoitaa harmaan talouden kasvua ja auttaa rahanväärentäjiä tuotekehittelyssä. Siksi Suomen Pankki huolehtii, että käteisrahaa riittää maksettavaksi puolalaisille rakennusmiehille, ja että tavallinen kansa saa ihmetellä uutta viiden Brysselin ruplan seteliä omin silmin. Ennen vuotta 1999 Suomen markka työllisti Suomen Pankkia sopivasti, mutta euron saapumisen jälkeen pankin työntekijät ovat olleet hätää kärsimässä valuuttamuunnosten takia. Eniten sekavuutta on aiheuttanut hintatason nousu markka-ajan lukemiin ja valuutan pysyminen samana. Sellaista kehitystä ei tavallinen kansalainenkaan ymmärrä ja sen vuoksi äänestääkin tapahtuman aiheuttajat uudelleen ja uudelleen päättäjiksi Eduskuntaan.

Suomen Pankkia johtaa Erkki Liikanen. Hän on tullut enemmän tunnetuksi Turun Palloseuralle tekemästään maalilaususta, jota ei soiteta kummasta syystä paljoa TPS:n peleissä. Kysesien maalilaulujen sanoista voi päätellä, että rahamme ovat hyvissä käsissä. Ainoa minus on, että mitään rahaa ei ylipäätään ole, vain velkaa.

Valuuttakurssit[muokkaa]

Kaikki kurssit suhteutettuna oravannahkaan vuonna 2007:

  • Punakaartilaisen nahka

-->pronssinen Mannerheim-patsas/Kokoomuksen vaaliohjelma/4 kpl elokuvalippuja

-->4 saippuaa/kahvikuppi/4 kpl elokuvalippuja

-->shampoo/hyttysmyrkky/4 kpl elokuvalippuja

-->parfyymi/sanomalehti/4 kpl elokuvalippuja

Ongelmat[muokkaa]

Yleistyvästä kurssihuijauksesta johtuen, elokuvaliput aiotaan korvata uudella markka-nimisellä metallivaluutalla aikaisintaan vuoden 2014 tienoilla, mikäli EU-direktiivit sen sallivat.