Suolainen Nutella

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nutellaan voi tulla himo

Nutella on italialaisen Ferrero SpA:n valmistama suklaa-hasselpähkinälevite. Yleisesti sitä käytetään levitteenä leivän päälle, mutta sitä voi muun muassa käyttää kermavaahdon kanssa kakkujen täytteenä. Joissain Euroopan maissa Nutellaa käytetään viipaloitujen hedelmien kanssa lettujen täytteenä.

Ruokasuola, lääketieteessä keittosuola, yleiskielessä suola, on pääasiassa natriumkloridista (NaCl) koostuva suola. Se on yleinen luonnonaine, jota esiintyy merivedessä ja paikoitellen myös kallioperässä. Sitä käytetään mausteena ja ruoan säilönnässä, mutta myös tiesuolana ja kemiallisen teollisuuden raaka-aineena. Sen mukaan on myös saanut nimensä kokonainen laaja kemiallisteiden yhdisteiden ryhmä, suolat. Erotukseksi muista suoloista nimitetään natriumkloridia kemiassakin usein ruokasuolaksi. Tavallisessa pöytäsuolassa on noin 99,9 % natriumkloridia.

Kun nämä kaksi elämälle välttämätöntä alkuainetta yhdistetään, syntyy varsinkin Lippo-lippukuntalaisille (ks. virkaintoinen partiolainen) haitallinen yhdiste, joka voi aiheuttaa äreyttä, janoa sekä epämieluisia aamuherätyksiä. Osaavan neron käsissä suolattu Nutella voi myös aiheuttaa hilpeyttä kyseisen uhrin vastapuolella (Lakka). Sivuvaikutuksena myös mahdollisesti sepelvaltimotauti ja tyrä.