Sivari

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ilmeestä päätellen joku on taas erehtynyt tarjoamaan sivarille liharuokaa.

Sivari (lat. mattis mattis) var. pacificum, kansanomaisesti myös lintsari, hinttari, isäm-maan peturi on päätään nostava laji(ke?) Suomessa (noin 8,532 % väestöstä). Sivari kuuluu, ainakin maallikkotutkijoiden mukaan, selkärangattomiin Tosin lajimäärityksestä, pääryhmästä ja sivarin eliökunnasta kiistellään suuresti. Täysikäiset miespuoliset hahmot, kuten esimerkiksi Timo Rautiainen, ovat tyypillinen esimerkki sivarista – miehestä, joka ei kertomansa mukaan kykene kestämään tai ei halua suorittaa armeijan psykologisesti aivoja raastavia siivous- ja sängynpetaamisoperaatioita. Fyysisissä ominaisuuksissa sivari on usein ristiriidassa yleisen käsityksen kanssa: suurin osa sivareista onkin alipainoisia hippejä ja vain erittäin pieni vähemmistö on läskiperseitä, kuten yleisesti luullaan. Armeijassa tarvitaan kuitenkin fyysistä voimaa, eikä kumpikaan näistä vartalotyypeistä siihen sovellu. Siviilipalvelijat ovat yhteiskuntamme alin luokka: ns. "palvelijat". Riista- ja kalatalouden keskusliitto ja Puolustusministeriö ovat määritelleet sivarin haitalliseksi vieraslajiksi vuonna 1931. Vuonna 1987 haitallisuus-määritelmä poistettiin, mutta tätä on suuresti kritisoitu. Maamme mattis mattis var. pacificum-kanta polveutuu Arndt Pekurisesta.

Ikäkysymys[muokkaa]

Koska armeijassa pojista tehdään miehiä, sivarit tulevat ikuisesti olemaan poikia - ja näin ollen heidän keski-ikänsä jää usein hyvin nuoreksi. Yli 20-vuotiaita sivareita tapaa vain erittäin harvoin, koska suuri osa sivareista kuolee alle edellämainitun iän selittämättömiin maihinnousukenkien painaumiin koko kehon alueella.

Palvelus[muokkaa]

DramaticQuestionMark.png
Tiesitkö, että...
Siviilipalvelusta kutsutaan palvelukseksi, koska siinä yhteiskunta hyötyy konkreettisesti siitä että joku tekee työtä. Armeijassa käymisestä on hyötyä vain jos syttyy sota. Tästä huolimatta siviilipalvelus ei paljoa lohduta jos käy ohranaisesti ja Idän Iivana hyökkää ja Saksalaiset natsikelmit polttavat Lapinjärven maan tasalle. Taas.

Sivari tekee valtiolle suuren palveluksen: suurin osa palveluksista liittyy suurten ikäluokkien perseennuolemiseen. Jotkut sivarit saattavat myös suorittaa palveluksensa vanhainkodeissa, sillä se tarjoaa heille loistavan tilaisuuden pestä sotaveteraanien takamuksia ja nöyryyttää tällä tavoin heitä oikein kunnolla. Miten pitkä on sivarin palvelusaika, sitä ei kukaan tiedä. Valtiosalaisuuden suojeleminen on nykyisen hallituksen tärkeimpiä lakiehdotuksia vuosille 2007-2100.

Sivarin palvelus on armeijan sotamiehille yleensä tarpeellinen, sillä alokkaiden ampuessa ensimmäisissä ampumaharjoituksissaan itseään käsiin tai sukuelimiin, he saattavat joutua sairaalaan, jossa tietenkin osa sivareista tekee töitään. Yksi asia on kuitenkin varma: sodan syttyessä sivarit toimivat joko seinäruusuina tai sänkykamarin puolella sotivien miesten sijaisina. Sota-aikana kotirintaman sivarit toimivat suomalaisuuden geneettisenä varastona ja sodan pitkittyessä yrittävät tuottaa lisää sotilaita rintamalle, valitettavasti sivareiden jälkeläiset ovat useimmiten erikoistuneet puiden halailuun ja oreganon poltteluun.

Ideologia[muokkaa]

Sivarit perustelevat aseistakieltäytymisensä usein sillä, että nykyteknologia ei ole tarpeeksi kehittynyttä sotaan valmistautumiselle. Ainoastaan tykkimiehet uskovat tämän väitteen. Muita perusteita ovat sellaiset höpöhöpöt kuin rauha, väkivallattomuus, ylipaino ja soveltumaton psyykkinen rakenne.

Jokamiehenoikeus[muokkaa]

Sivarin huomatessaan on jokaisen Isänmaataan ja sotaveteraaneja kunnioittavalla Suomen kansalaisella oikeus (ja suorastaan velvollisuus) rangaista sivaria pelkuruudestaan ja maanpetturuudestaan ihan reippaalla fyysisellä väkivallalla. Mikäli olet epävarma tämän jokamiehenoikeuden täydellisestä onnistumisesta, voit aina pyytää kavereitasi tai muita ohikulkijoita avuksesi - yhdessä tämä on muutenkin vielä hauskempaa. Muista että laki on Sinun puolellasi, sillä Isänmaan asioissa tarkoitus kyllä pyhittää keinot.

Erehtymisen mahdollisuus on äärimmäisen pieni sillä sivari on helppo tunnistaa pitkästä, tyttömäisestä tukasta ja veltosta olemuksesta. Ja vaikka pitkätukalta löytyisikin armeijataustaa, ei kunnon miehekäs ojennus ole koskaan pahitteeksi neitimäisille pojille.

Hyvin hoidetusta sivarin pahoinpitelystä on monesti luvassa 1. luokan mannerheim-n ja rautaristit sekä Kongressin kunniamitali jokaiselle osallistuneelle, sekä tietysti Adolf Ehrnroothin valokuvat puolustusvoimien virallisella leimalla.

Siviilipalvelus ja laki[muokkaa]

Suomessa sivarius oli laissa kiellettyä vuosina 1894 - 1971. Kiellon kumoamisen yhteydessä asetettiin voimaan ns. kehotuskielto. Sairausluokituksesta sivarius poistettiin vuonna 1981, mutta itseä häiritsevä siviilipalvelus on edelleen psykiatrinen diagnoosi. Kehotuskielto kumottiin vuonna 1999.

Siviilipalveluksen historia Suomessa[muokkaa]

1960-luvulla siviilipalvelushenkilöt tapasivat toisiaan salaa kaupunkien puistoissa ja julkisissa käymälöissä. Sivarit kehittivät itselleen merkkikielen, jonka avulla he erottivat toisensa oikeiden ihmisten joukosta. Alko muutti vuonna 1967 ohjeitaan niin, että tyttömäiset pumpulipojat pääsivät ravintoloihin ilman äidin seuraa. Sivarit valtasivatkin nopeasti itselleen muutamia kapakoita, joista ei suoraryhtisen naisiinmenevän suomalaismiehen tarvitse enempää tietääkään.

Tällä hetkellä käydään julkista keskustelua sivareiden adoptio-oikeudesta. Monet sosiaaliymmärtäjät ja muut mammamaiset puunhalaajat olisivat halukkaita adoptoimaan itselleen oman sivarin joko lemmikiksi tai ihan vaan vittuilun vuoksi. Maa- ja metsätalousministeriön tulkinnan mukaan sivari on kuitenkin tuholaiseläin, eikä sellaisenaan kelpaa kunnolla edes miinanpoljentaan. Kaikkea pelkäävät tahot myös pelkäävät, että perheeseen adoptoitu karvapäinen sivari saattaa olemuksellaan pelottaa lapsia ja muita kotieläimiä.

Käytös ja levinneisyys[muokkaa]

Lähinnä kasvisruoalla elävä sivari on amfibinen olento. Se kykenee siis elämään sekä maalla että vedessä, missä sen nähdäänkin usein uivan vastavirtaan. Sivari elää yleensä yksin, eikä varusmiehistä poiketen muodosta meuhkaavia laumoja anniskeluliikkeiden edustoille. Laumakäytöstä on havaittavissa ainoastaan mielenosoituksissa ja harvinaiseksi käyneissä kommuuneissa. Sivarin esiintymisalue kattaa koko maan, mutta painottuu pääkaupunkiseudulle. Ainoa pysyvä keskittymä on Lapinjärvellä, jossa rauhankyyhkyt parveilevat ympärivuotisesti. Utin jääkärirykmentin helikopterit suorittavat esiintymisalueella toistuvasti ylilentoja luonnonsuojelijoiden ja Amnestyn vastustuksesta huolimatta. Ylilentojen on todettu aiheuttavan sivareissa stressiä ja huvittuneisuutta. Vastoin yleistä käsitystä varusmies ja sivari tulevat yleensä hyvin toimeen, sillä rauhallinen sivari ei puolusta aggressiivisesti reviiriään. Myös sivarin suosima vihreä vaatetus ja samansävyinen aatemaailma saattavat hämätä kurkkusalaattikuvioista imperialistia. Sivari on myös risteytymiskelpoinen vaaleatukkaisten ja sinisilmäisten Eloveena-tyttöjen kanssa.

Sivarikanta on ollut viime vuosina hienoisessa nousussa; keskimäärin sivarikanta kasvaa n. 2500 yksilöllä per annum. Muualla Euroopassa sivarikanta on romahtanut; esimerkiksi Saksan sivarikanta kuoli sukupuuttoon 31.12.2011, kun Saksan liittotasavallan parlamentti toteutti, aitoon teutonityyliin, lopullisen ratkaisun kyllästyttyään katselemaan Krankenhausenin leirillä parveilevia Zivi-laumoja. Samalla myös Saksan armeija lakkautetiin ja korvattiin NATOn huippukoulutetuilla panssarihusaareilla, jotka Treu und fest stehen wacht am Rhein!.

Katso myös[muokkaa]