Sisilia

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mafia.jpg
VAROITUS! – Tämä artikkeli on Mafian hallinnassa, joten emme suosittele sinun vandalisoivan tätä...


Brando.JPG
HUOMIO! – Tämä artikkeli on Corleonen mafiaperheen suojeluksessa! Vandalisointi ja muu idioottimaisuus palkitaan erittäin kivualiaalla tavalla...
Sisiliaana
Sisilia
Sicilia-Bandiera.png
Tämä järkyttävä epäluoma todella on Sisilian virallinen lippu. On kaikkien kannalta parasta, ettemme sitten nähneet tätä, capisce?
Motto: ”Juodaan viinii, tullaan viisammiksi näin
Italy Regions Sicily Map.png
Valtiomuoto Italian tossun alla
Hallitsija presidentti Raffaelle Lombardo
Pääkaupunki Rooma. Eikun siis Palermo
Viralliset kielet italia
Pääuskonnot katolilaisuus
Itsenäisyys Ei oo, mutta joskus 1947 hujakoilla se sai oman parlamenttinsa.
Valuutta euro
Kansallislaulu Katso Italia

Sisilia on saaripahainen Italian kengänkärjessä ja Italiaan se kuuluukin, joskin tämä pieni ja pippurinen alue sai autonomian eli itsehallinnon siinä Toisen maailmansodan jälkeen. Siellä asuu saman verran populaa kuin Suomessa vaikka Suomi on noin 12 kertaa isompi.

Historia[muokkaa]

Oli joskus aikoinaan joku turhanpäiväinen kunigaskunta, joka jotakin veljeili eteläisen Italian kanssa. Sitten tuli iso paha Ranska, joka erotti heidät hetkellisesti, mutta Ranskan valtakausi ei kestänyt kovinkaan pitkään, joten pian he olivatkin taas yhdessä. Eipä kauaa kestänyt, kun Sardinian kuningaskunnan armeija tulikin ja valtasi heidän alueensa. Niin syntyi yhdistynyt Italian turha kuningaskunta. Mutta koska ketään ei kiinnosta, ei siitä enempää.

Teollisuus[muokkaa]

Sisilia on maailman johtava aurinkorasvojen tuottaja. Lisäksi muut maat ostavat sieltä pilkkahinnalla kumisaappaita. Muuta teollisuutta siellä ei oikeastaan olekaan, asukkaat pitävät maanviljelystä ja tuottavatkin monia litroja viiniä, mutta turhan innokkaat sisilialaiset ovatkin tunnettujja illanviettopidoistaan ja siitä, että he tykkäävät juoda viinikuormasta. Myös appelsiinimehua pullotetaan Sisiliassa, mutta se ei valitettavasti pääse rajojen yli, sillä krapulaiset sisilialaiset juovat kaiken pahimpaan päänsärkyynsä.

Maantiede[muokkaa]

Sisiliassa sijaitsee kuuluisa tulivuorennyppylä Etna, joka on erittäinen aktiivinen ja vaarallinen tulivuori. Silti se on uhkarohkeiden ihmisten suosituin turistikohde. Etna purkautui viimeksi 2008 tappaen monia, enimmäkseen kasveja sekä pari kilipukkia.

Sisilian Mafia[muokkaa]

Mafia? Mikä mafia? Eihän Sisiliassa mitään mafiaa ole. Kerää aseet ja rahat ja mee takaisin Lappiin rähinöimään (tai vaihtoehtoisesti kerro, kuka sinulle vasikoi mafiasta).

800px-Taajama 571.svg.png Tämä paikkaa käsittelevä artikkeli on tynkä.
Palauta alue kartalle laajentamalla artikkelia
.