Simo Frangén

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Simo (oikealla) röökillä kaveriensa kanssa.

Simo Juhani Frangén (s. 6. syyskuuta 1963 Ulvilassa) on tamperelainen koomikko ja hutilointitieteen maisteri. Hän on myös Alivaltiosihteeri-viihderyhmittymän jäsen. Frangén on erityisen tunnettu siitä, että hänellä on tasan yksi ilme, viisitoista mustaa pukua ja 83 156 912 590 erilaista kravattia.

Elämäntarina[muokkaa]

Jo pienenä lapsena Frangén huomasi, että hän oli hyvin hauska. Hänen ei tarvinnut kuin hymyillä säteilevillä hampaillaan ja päästää suustaan hyvin pitkä puujalkavitsi, ja koko pihapiirin jokaikinen kakara nauroi selkä kippurassa. Tähän ominaisuuteen myös Frangénin koko koomikonura perustuu. Muiden alivaltiosihteeriläisten tapaan Frangénillakin tarttui opiskeluaikoina kainaloon monta hienolta kuulostavaa tutkintoa, joiden on tarkoitus herättää kunnioitusta yleisön keskuudessa. Työtähän Frangénin ei tarvitse tehdä. Hän kun on niin hauska, että elättää itsensä lähinnä pelkällä älykkäällä huumorilla.

Alivaltiosihteerin lisäksi Frangén on ollut juontamassa omia egoiluohjelmiaan nimeltä Maailman ympäri (2000–2004) ja SF-studio (2004-2006). Nämä tietokilpailut perustuivat siihen, että Frangén puhui niin lujaa ja monimutkaisesti, että kisaajat putosivat kärryiltä. Juontaessaan Frangén myös vispasi käsillään niin kovaa, että meinasi useammin kuin yhdesti nousta ilmaan. Aina Frangénin huidottua itsensä sairaalakuntoon ohjelmia juontamaan raahattiin Yleisradion kahvilassa lusmuilemassa ollut Arto Nyberg.

Frangénilla on tapana ylikorostaa tamperelaisuuttaan. Hän muunmuassa tapasi lopettaa jokaisen Maailman ympäri -lähetyksen sanoihin "Minä en lähde matkalle maailman ympäri, minä lähden Tampereelle!" Frangénin ohjelmat onkin tarkoitettu lähinnä sivistynyttä esittäville ja itseään normaaleja Jope Ruonansuuta tahi Kummelia toljottavia juntteja ylempiarvoisena pitäville tamperelaisille. Näiden lisäksi Frangénin televisio- ja radio-ohjelmia seuraa ainoastaan kaksi turkulaista, ja hekin vain siksi, jotta voivat nälviä Frangénin erittäin kulahtaneita turkulaisvitsejä.

Frangén on avoliitossa Rosa Meriläisen kanssa. Tammikuussa 2006 heille syntyi poika nimeltään Frans Jekku Anus Artturi Tappi Frangén, joka on vähintään yhtä hauska kuin isänsä. Tai ainakin hän osaa jo hymyillä säteilevästi ja puhua nopeasti.

Katso myös:[muokkaa]