Sepp Blatter

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Stop hand.png Sepp Blatter on julistettu idiootiksi Yhdistyneiden kansakuntien
Ole oma itsesi, ja se riittää” -julistuksen liian kirjaimellisen noudattamisen vuoksi.
Sepp Blatter
Blatter.jpg
Sepp Blatter (vas.) varastaa maailmancupin kirkkaassa päivänvalossa.
FIFAn imperaattori
vallassa 19982015
edeltäjä João Havelange
seuraaja Gianni Infantino
syntyi 10. maaliskuuta 1936
Valais'n kantoni, Sveitsi
kuoli
puolue For the Game. For the World©

Sepp Blatter (s. Septic Bladder, s. 10. maaliskuuta 1936) on läski sveitsiläinen spede, joka pitää itseään jumalten lahjana jalkapallolle. Hän on johtanut useisiin talous-, lahjus- ja henkirikoksiin yhdistettyä pahamaineista MAFIFA-organisaatiota kovaotteisesti vuodesta 1998 vuoteen 2015. Blatter ei kuulu ihmiskuntaan, ja tämän teknisen seikan vuoksi häntä ei ole koskaan saatu oikeuteen vastaamaan johtamansa organisaation pyörittämästä massiivisesta rikollisesta toiminnasta.

Blatterin johtama Maailman jalkapalloliitto on historian korruptoituneimpia järjestöjä, jolle vetävät vertoja vain Zimbabwen oikeusministeriö ja Kansainvälinen olympiakomitea. Puljun kokouksissa ei järjestetä edes vessataukoja ilman puheenjohtajan lahjomista, ja jäsenistö sentään koostuu enimmäkseen inkontinenteista fossiileista.

Elämä ja ura[muokkaa]

Blatter sikisi naudan ulosteesta eteläsveitsiläisellä kedolla keväällä 1936. Hänestä sukeutui ripeäotteinen pikku räkäkääpiö, joka osti leskirouvilta huijaamillaan rahoilla itselleen oppiarvot taloustieteessä ja tieteellisessä saatananpalvonnassa vuonna 1959. Valmistuttuaan hän poltti Lausannen yliopiston kivijalkaan.

Jonkin aikaa Blatter malttoi työskennellä kellovalmistaja Longines'n palveluksessa kavaltaen varoja ja jalometalleja. Rahat kuitenkin ehtyivät nopeasti, kun Blatter käytti ne pygminmetsästyssafareihin Zairessa. Urheilumaailmassa liikkuivat tuolloinkin paljon isommat ja hämärämmät rahat kuin kellofirmoissa ja Mobutu Sese Sekon metsästysmajoilla, joten Blatterista, tuosta turpeasta menninkäisestä, joka saa liikuntaa lähinnä äkistäessään pökälettä pönttöön, tuli innokas urheilumies. Kun Sveitsin jääkiekkoliitto ei ollut riittävän varakas kannatellakseen Blatterin kallista elämäntyyliä, tunki hän myös olympiatouhuihin ja jalkapalloon. Kansainvälisessä jalkapalloliitto FIFAssa Blatter on työskennellyt vuodesta 1975, ja järjestön puheenjohtajaksi hänet valittiin vuonna 1998. Blatterilla oli nousussaan apuna mentorinsa, Don Havelange, Qatarin emiiri ja rutkasti käteistä, jota työnnettiin afrikkalaisten kokousdelegaattien taskuihin niin paljon, että saumat ratkesivat, jolloin piti maksaa lisää uuden puvun hankkimista varten. Blatterin mainetta oli kasvattanut myös hänen suorittamansa Ruotsin pääministeri Olof Palmen murha vuonna 1986.

FIFAn johdossa[muokkaa]

Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli tästä mätäpaiseesta.

FIFAn johtajana Blatter hallitsee valtavaa rikosimperiumia, joka käyttää peitetoimintanaan jalkapalloa, itsessään tyystin tuottamatonta, mutta suosittua harrastetta. FIFAlla on Interpolin tietojen mukaan toimintaa yhteensä 209 valtiossa ja epäitsenäisellä alueella. Järjestön johtajana Blatter on tehnyt kovaa tiliä myymällä jalkapallon MM-kisaisännyyksiä muhkeimpien ruskeiden kirjekuorien sujauttelijoille. Esimerkiksi vuoden 2022 MM-kisat myönnettiin Qatarille, missä ilmasto-olot tekevät jalkapallon pelaamisesta hengenvaarallista ja käytännössä mahdotonta, mutta missä on toisaalta aivan helvetisti joutavia miljardeja käytettäväksi FIFAn puutarhatonttujen voiteluun. Mukavasti rahaa kisaisännyyksien varmistamisesta on FIFAlle kanavoitu epävirallisten avustusten muodossa myös mm. Etelä-Afrikasta ja Venäjältä, mikä osoittaa, että maailmalla todella on yhdistävä, yhteinen kieli: jalkapallo(kisojen junailu hämärin varoin).

Blatterin kannanotot ovat herättäneet suurta kunnioitusta. Vuoden 2006 maailmancupin ns. Nürnbergin taistelun eli kiistellyn Alankomaat–Portugali-ottelun jälkeen Blatter haukkui julkisesti erotuomari Valentin Ivanovin, kun tämä oli jaellut värikortteja enemmän kuin mistä Blatterin kaverit olivat lyöneet vetoa. Kun Blatterille huomautettiin, että erotuomarin julkinen haukkuminen ei ole omiaan edistämään sääntöjen noudattamista, reilua peliä tai varsinkaan hyvää jalkapallojohtamista, tämä lupasi antaa Ivanoville julkisen anteeksipyynnön. Sitä ei ole toistaiseksi kuulunut, mutta vastahan on aikaakin kulunut sellainen vuosikymmen. Blatter on kiireinen mies, ei hän muuten ehtisi varastaa niin paljon.

Toinen Blatterin kiitelty lausunto koskee naisten jalkapalloa vuodelta 2004: Blatter suositteli, että naisten jalkapallossa käytettäisiin tiukkoja shortseja ja matalasti leikattuja paitoja, joilla saavuttettaisiin feminiinisempi estetiikka ja enemmän miespuolisia faneja.1 http://www.theguardian.com/uk/2004/jan/16/football.gender

Aikanaan jonkin verran kriittistäkin julkisuutta sai Blatterin päätös masturboida Espanjan kuningatar Sofian kampelafileen päälle juhlaillallisilla Madridissa vuonna 2006. Blatter kuitenkin itse puolusti toimintaansa raivokkaasti tulittaen kahdella Uzilla ympäriinsä.

Blatterin toiminta on kerännyt jonkin verran kritiikkiä jopa FIFAn piiristä, ainakin niiltä edustajilta, joiden toimeentulosta vain noin puolet koostuu jalkkislahjuksista. Blatter on vastannut kritiikkiin tyylilleen ominaisesti sumeilemattomalla väkivallalla. Vuonna 2010 hän ilmoitti saavuttaneensa kyvyn rakentaa ydinaseen, mutta myöntyi kriitikoidensa edessä ja antoi lupauksen, että jos hänet valitaan uudelleen FIFAn johtoon vuonna 2011, tulee se kausi jäämään hänen viimeisekseen. Lupaukseen sisältyi arkikielessä valehteluksi kutsuttu ovela niksi, ja niinpä Blatter oli jälleen ehdolla uudelle puheenjohtajakaudelle vuonna 2015 siitäkin huolimatta, että FBI ja Sveitsin poliisi pidättivät lähes koko FIFAn johtokunnan hänen nenänsä alta. Ja mieshän valittiin komealla ääntenenemmistöllä uudelleen 29.5.2015. Neljä päivää myöhemmin hän ilmoitti eroavansa tehtävästään, jossa olemista oli vielä pari päivää aiemmin pitänyt välttämättömänä lajin ja maailman tulevaisuudelle – ilmeisesti saatuaan hieman postia McDonald'silta, Coca-Colalta, Adidakselta ja muutamilta muilta sponsoreilta sekä tajuttuaan, että perkele, tässähän voi joutua kiven sisään.

Eropäätös vesittää Blatterin tavoitteen kuolla puheenjohtajan tehtävässä, joten enää hän ei voi käyttää asemaansa neuvotteluvalttina tuonpuoleisessa. Hänen valtava, kokonaisuudessaan laittomasti koottu omaisuutensa on tarkoitettu Jumalan lahjomiseen viimeisellä tuomiolla.

Kunnianosoitukset[muokkaa]

Blatter on saanut lukuisia kunniamerkkejä, arvonimiä, lahjuksia ja muita huomionosoituksia. Niistä huomattavimpia ovat: