Seksuaalinen ahdistelu

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Adult neon trans.gif Tämä artikkeli on luokiteltu K18-materiaalia sisältäväksi,
joten jos olet alaikäinen, paina takaisin-painiketta tai tulet sokeaksi!
Stop hand.png Tämä artikkeli tai osio ei välttämättä edusta neutraalia näkökulmaa.
Neutraali näkökanta kiinnostaa kovasti myös keskustelusivulla.
Tässä tilanteessa nainen odottaa, että mies ottaa esiin suostumuslomakkeensa.

Seksuaalinen ahdistelu on yleisimmin seurausta siitä, että naissukupuoli tietoisesti korostaa sukupuolisuuttaan saadakseen osakseen huomiota vastakkaiselta eli miessukupuolelta. Naiset korostavat sukupuolisuuttaan tavanomaisimmin silmämeikeillä, huulipunalla sekä pukeutumistyylillä. Tämä on arkipäiväisen kaksinaismoralismin räikeimpiä ilmenemismuotoja, sillä samanaikaisesti naiset ovat useilla foorumeilla nostaneet kriittisessä mielessä keskustelunaiheiksi heihin kohdistuvan "seksuaalisen häirinnän". Tämän voi myös perustella. Päättelyharjoitus:

  1. Jos mies pitää laittautunutta naista seksuaalisesti puoleensavetävämpänä, naisen tarkoituksena on luultavasti ollut houkutella miestä. Occamin partaveitsen mukaan yksinkertaisin selitys on todennäköisin.
  2. Jos nainen voi meikata miehiä varten, eiköhän se ole yleisesti ainoa syy, miksi naiset meikkaavat. Luonnonvalinnan paine ei suosi tarpeettoman monimutkaisia ja päämäärättömiä käyttäytymismalleja.
  3. Jos naiset meikkaavat kutsuakseen miehiä, on tekopyhää valittaa "ahdistelusta". Seksuaalinen kanssakäyminen on kahden kauppaa, ja mikäli lähestymistä pidetään hyväksyttävinä tai toivottavina, kaikenlaisia lähentymisyrityksiä on Kantin kategorisen imperatiivin mukaan pidettävä sellaisina. Yksikään ihminen ei olisi pariutunut, jos kaikki aloitteet olisi tuomittu häirintänä.
  4. Poskipuna jäljittelee seksin aikaisessa stimulaatiossa syntyvää punoitusta. MOT.

Seksuaalista häirintää naisten mukaan on tapahtunut kaikkialla missä naisia esiintyy ja siksi ilmiön eettisesti kestävä kitkeminen on osoittautunut perin vaikeaksi. Feministiset maailmanjärjestöt ovat esittäneet erääksi ratkaisukeinoksi miessukupuolen sukupuuttoon saattamisen, mutta toistaiseksi siitä on koitunut vain korkeintaan sukupuolisia puutostiloja, jotka osaltaan ovat aiheuttaneet luonteeltaan vakavampaa seksuaalista ahdistelua, kuten esim. väkisinmakaamisia.

Seksuaalinen ahdistelu on juridiikassa on harvinainen poikkeus, jossa "uhri" määrittelee sen, onko häirintää tapahtunut vai ei. "Seksuaaliseksi ahdistelijaksi" syytetty kärsii käänteisestä todistustaakasta, toisin sanoen on hänen velvollisuutensa tuoda esille todisteet siitä, ettei ahdistelua ole tapahtunut. Todisteiden puuttuminen tietää poliittisen uran menettämistä Helsingin Sanomien päätöksellä.

”Olen tyttönä ja nuorena naisena ollut jatkuvan seksuaalisen häirinnän kohteena”, sanoo kirjailija Maria Peura. ”Ja siinä ajassa ja paikassa se on ollut välillä niin itsestään selvä asia, että sitä on ollut vaikea edes häirinnäksi tunnistaa.”

~Ingressi Helsingin Sanomissa
Scale of justice.png
Tämä lakiin tai oikeuteen liittyvä artikkeli ei saanut reilua oikeudenkäyntiä.
Tuomitsemalla artikkelin reilusti voit saada sen noudattamaan artikkelipituuden alarajaa.