San Marino

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ridiculissima Repubblica di San Marino
San marino.svg
Aikaa on ollut 1700 vuotta, eikä tämän parempaa syntynyt.
Motto: ”Hahahe, castrum habemus! (Häh hää, meilläpä on linnake!)
Sm-map.png
San Marinon Grand Prix ajetaan Italian Imolassa, koska maahan ei mahdu F1-rataa. Kapteeninvaltiohoitajien virkapotkulautojen talli olisi pitänyt purkaa radan tieltä.
Valtiomuoto Turhan näppärä tasavalta
Hallitsija Kaksi kapteenivaltionhoitajaa, joita emme tosiaankaan ryhdy tänne puolen vuoden välein täydentämään. Heillä on vähemmän valtaa kuin Savitaipaleen Siwan vuoropäälliköllä.
Pääkaupunki Tosi hauskaa. Ha ha.
Viralliset kielet sanmarino, italia, autotune
Pääuskonnot roomalaiskatolisuus
Itsenäisyys 3. syyskuuta 301
Valuutta San Marinon floriini (SMf)
Kansallislaulu The Social Network Song


San Marino on mikroaaltouunivaltio keskellä Italiaa. Se on maailman vanhin valtio. Tämä johtuu kai siitä että se on niin vähäpätöinen, ettei se ole kiinnostanut juuri ketään. Maa saa tulonsa turismista ja teollisuudesta. Ja tietysti, liimapintaisista postimerkeistä, joita joku typerys (esim. Jethro Rostedt) erehtyy nuolemaan. Se on osallistunut Euroviisuihin, jossa oli mahdollisuus nähdä puolet asukkaista lavalla. Maan jalkapallojoukkue on maailman eliittiä.

Historia[muokkaa]

San Marinon älykääpiövaltio syntyi, kun roomalaisten aikaan elänyt kivenhakkaaja Pyhä Marinus pakeni vainoja vuorelle, ja rakensi kirkon ja pienen kaupungin vuoren päälle. Sitten siellä ei tapahtunut yhtään mitään tuhanteen vuoteen, kunnes paavi lahjoitti maalle lisää alueita. Napoleon yritti samaa, mutta yhtä epäonnistuneesti kuin hänen Venäjän invaasio. San Marino julistautui toisen maailmansodan aikana neutraaliksi, mutta liittoutuneet pommittivat ilomielin koko paskan maan tasalle. Maasta tuli sodan jälkeen muutamaksi vuodeksi kommunistinen.


800px-Taajama 571.svg.png Tämä paikkaa käsittelevä artikkeli on tynkä.
Palauta alue kartalle laajentamalla artikkelia
.