Saariselkä

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Review.png Tätä artikkelia pitäisi hikifoida yleisesti.

Saariselkä on tunnettu juopottelu- ja irstailukeskus Inarin kunnassa Lapissa. Mainitusta johtuukin paikan lempinimi: "Sääriselkä". Se sijaitsee mukavan linja-automatkan päässä Ivalon lentokentältä. Pienessä humalassa tämäkin lyhyt matka menee kuin siivillä. Vauraampi väki taittaa tämänkin välin luonnollisesti taksilla jolloin saavutetaan huomattava ajansäästö, joka hyödynnetään perusteellisten niin sanottujen pohjien ottamiseen ennen siirtymistä yöelämän puolelle. Kotimatkasta useimmilla on edellämainittuakin vähemmän muistikuvia. Joku muistaa nuokkuneensa linja-autossa, toinen arvelee oksentaneensa Finncomin koneessa.

Saariselän maauimala, kesäkuu 2008

Saariselän huvielämä on suunnattu kaljupäisille äijille ja vaihdevuodet ohittaneille mummoille. Saariselällä järjestetään vuosittain lukuisia "seminaareja" joiden varsinaisesta annista useimmilla on tarjota vain hataria muistikuvia tai toinen toistaan hapuilevimpia hätävaleita. Useimmiten ilta on alkanut "kavereiden" tarjoamasta huikasta taskumatista ja päätynyt aivan muun kuin oman vaimon vällyjen väliin josta herätään aamulla krapulaisena vain huomatakseen kahdet tekohampaat siistissä rivissä hotellihuoneen yöpöydän kulmalla. Tässä vaiheessa hyvät neuvot tai edes pieni johtolanka edellisyön tapahtumista olisi tarpeen.

Saariselkä tuottaa 90 prosenttia Inarin kunnan verotuloista ja työllistää 80 prosenttia kunnan asukkaista, jos ei muuten niin viranomaistoimintojen kautta. Luku koskee luonnollisesti ainoastaan työkykyistä/-haluista osaa kunnan väestöstä. Inarilaiset itse eivät tätä arvosta, vaan suhtautuvat halveksuen etelän turisteihin jotka eivät kykene olemaan kolmea kuukautta yhtä mittaa humalassa ja samalla nostamaan sekä työttömyys- että toimeentulotukea.

Joulupukki suksinensa Matkailunedistämiskeskuksen yhteistyöartikkeli
Voit auttaa alueen riutuvia matkailuyrityksiä muokkaamalla artikkelia paremmaksi.