Rynnäkkökivääri

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Saksalainen rynnäkkökivääri
Venäläinen rynnäkkökivääri
Suomalainen rynnäkkökivääri
Israelilainen rynnäkkökivääri
Rynnäkkökivääri hiirijahdissa
Rynnäkkökivääriin kehittyy usein hyvin läheinen tunneside.

Rynnäkkökivääri on lähes kaikkien[1] maiden armeijoiden jalkaväen perusase. Jokainen intin käynyt muistanee "tyttöystävän".[2] Ainakin Suomen armeijan rynnäkkökivääreissä on liian pitkä ja vaikea numerokoodi, joka alokkaiden kiusaksi pitää muistaa ulkoa. Rynnäkkökiväärillä voi ampua kerta- ja sarjatulta. Suomen armeijassa käytössä olevalla RK 95 TP -mallin taittoperän voi myös taittaa, jolloin sillä on paljon kivempi ja verisempi hakata tupakavereita. Muun muassa AK-47 on rynnäkkökivääri. Erilaisissa rynnäkkökivääreissä on valtavia rakenteellisia eroja muutenkin kuin käytetyn patruunan osalta. Rynnäkkökivääriä ei saa jättää yksin, koska se itkee jos sen jättää yksin.

Rynnäkkökivääri palveluskäytössä[muokkaa]

Palveluskäytössä patruunattoman rynnäkkökiväärin kanssa juostaan pitkin metsää ja huudetaan Vääpeli Körmy -elokuvista tutulla tavalla "Laukaus Laukaus sarjaaaaaaaa." Hyvällä onnella voi joutua myös laittamaan sysäyksen vahvistimen, tuttavallisemmin sysäri, (siis ei kondomi eikä vibraattori) aseen kärkeen ja ampua räkäpäitä. Sen jälkeen onkin rattoisaa putsata asetta yötä myöten kapiaisten karjuessa "täällä on metsä sisällä!!!!!"

Yleensä on myös tapana kadottaa rynnäkkökivääri syvälle metsään – tämä onkin perin mainio tapa hankkia ystäviä armeijassa, sillä silloin vähintään koko komppania joutuu etsimään asetta.

Rynnäkkökivääri siviilikäytössä[muokkaa]

Kuka pelkää mustaa miestä? Nämä tytöt eivät pelkää.

Reserviläiskerhoissa on tapana ammuskella rynnäkkökiväärillä tauluihin ja prässäillä ampumataidoillaan tai rynnäkkökiväärillä kalliina harrastevälineenä, mutta ainoa käytännön hyöty on se, mihin se on suunniteltukin. Tappaminen. Esimerkiksi moottoripyöräjengiläiset arvostavat sitä suuresti ja rikolliset myös. Terroristeille rynnäkkökivääri on pitemminkin ammattiin liittyvä työkalu kuin harrasteväline, ja Osama bin Laden poseeraakin usein rynnäkkökiväärin seurassa.

Viitteet[muokkaa]

  1. Papua-Uuden-Guinean jalkaväki käyttää ns. rynnäkkökiviä ja -keppejä.
  2. Asepalveluksen suorittavien naisten keskuudessa kaiken logiikan mukaan poikaystävä