Robert Mugabe

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Sandglass vermin .svg Päivitystä kaivataan!
Tämä artikkeli ei ole ehkä paskaa, mutta se kaipaisi kipeästi päivittämistä.
Ole siis reippaampi kuin se, joka lisäsi tämän laatikon tähän, ja tuo artikkeli tähän päivään.
Jumalauta, minä päätän asioista täällä, sinä oppositiomielinen maanpetturi! (Huomaa lähestyvä kohtaus: tarkastele etenkin otsasuonia ja suussa kiihtyvää vaahdon eritystä.)

Robert Garvaperse Mugabe (s. 21. helmikuuta 1924) on Zimbabwen likipitäen elinikäinen diktaattori. Hän kasvoi lähellä Hässinsuan kaupunkia (silloin Hässimua) silloisessa Rhodesiassa ja hänen isänsä uskotaan olleen maalainen. Kenen maalainen, siitä ei ole tarkkaa tietoa.

Mugabe on Zimbabwen vapaussankarina pyrkinyt tarmokkaasti osoittamaan, että myös afrikkalaiset pystyvät luomaan toimimattomia valtioita aivan omin avuin. Mugaben Zanu PF -puolue on Zimbabwen suurin, kaunein ja paras – ja lisäksi ainoa, jonka jäsenillä on sekä aseenkantolupa että syytesuoja.

Mugaben politiikan merkittävimpiä linjauksia on ollut valkoisten hallussa olleiden maatilojen saattaminen mustien ja erityisesti Zanu PF -puolueen jäsenkirjan haltijoiden hallintaan. Ikävä kyllä talouspolitiikan realiteetit näyttävät jääneen apartheid-tasolle, sillä Zimbabwen inflaatioprosentin kuvaamiseksi on jouduttu keksimään uusia lukuja. Mugabe itse kerskailee tehneensä kaikista zimbabwelaisista miljardöörejä.

Mugabella on kahdeksankymmentäkaksi yliopistotutkintoa: alempi pensseleistä ja paperista (BSc) Fort Haresta; taloustieteen arvosana University of Londonista, BEd University of London, LLB University of London; BAdm University of South Africa; LL.M University of London, ja MSc (Econ) University of London. Tässä vain muutama lukuisista turhista tutkinnoista, jotka hän on saavuttanut luontaisella älyllään ja tarmollaan.

Robert Mugaben viiksien ISO-standardi[muokkaa]

Robert Mugaben nenän alla sijaitsevaa viiksien rantua erehdytään monasti luulemaan ns. Hitler-viiksiksi. Kuitenkin kansainvälisessä ISO-viiksistandardissa Hitlerin sekä paksumpien että leveämpien viiksien malli on diktaattorisertifikaatti DS-ISO0001. Ns. Mugabe-malli on standardoitu koodiksi DS-ISO0002. Mugabe on siis Hitleristä seuraava, ei sama. Anglosaksilaisissa aikakirjoissa puhutaan myös niin sanotuista esiamisviiksistä. Näitä käyttävät miehet ovat usein esipuberteetin kynnyksellä, ja heitä vaivaa sairaalloinen riittämättömyyden tunne sekä maskuliinisuuden puute.

Mugabe Hararen musiikkifestivaaleilla

Robert Mugaben esikuva on maassa vaikuttanut noita, jota teloitettiin. Teloitettaessa tämä on sanonut tulevansa vielä takaisin. Robert Mugabe oli tehnyt tämän noidan kanssa verivalan ennen tämän kuolemaa. Nyt noidan kuoltua ja Mugaben tultua valtaan uskotaan, että Mugaben pahuus on seurausta verivalasta noidan kanssa. Saatat pitää ajatusta hulluna, mutta esimerkiksi maan kansainvälinen lentokenttä on nykyisin nimetty Mugaben toimesta tämän noidan mukaan.

Vaalit 2008[muokkaa]

Keväällä 2008 Zimbabwessa järjestetyissä vaaleissa Mugabe ja hänen puolueensa osoittautuivat kyvyttömiksi edes kunnon vaalivilppiin eivätkä saaneet selvää enemmistöä äänistä – ei, vaikka Mugabe oli lähettänyt aseistautuneita poliiseja auttamaan kansalaisia äänestämisessä. Venäjän ja Valko-Venäjän hallitukset kommentoivat tapausta todeten, että Mugabe on "naurettava luuseri, jonka kannattaisi ottaa oppia alan asiantuntijoista".

Vaalit 2013[muokkaa]

Ks. edellinen, vaihda päivämäärä ja kandidaatit. Dum vivimus servimus.

Katso myös[muokkaa]

Robert Mugabe Hikinewseissä

Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.