Renault

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Renault Scénic vm. -14 kromatuin pakoputkin ja metallivärillä. Kyllä nyt kelpaa poseerata uutuuttaan hohtavan ajopelin vierellä, perheen pojan kurkkiessa uteliaana tähän erikoismalliin sisältyvästä kattoluukusta
Renault on aina kulkenut kehityksen kärjessä ja ollut suunnannäyttäjä muille. Kuvassa Renaultin työntekijä esittelee uutta vuoden 2010 mallin Méganea.

Renault on tunnettu ranskalainen avaimenperien valmistaja. Renault-avaimenperiä on myyty jo vuodesta 1898 jolloin veljekset Louis, Marcel ja Ferdinand Renault saivat ensimmäiset tilauksensa. Usein Renault-avaimenperään on jo tehtaalla liitetty mukaan avain joka käy toimituksen mukana seuraavan auton virtalukkoon. Suomen sääolosuhteissa tämän lisävarusteen hyödyllisyys on usein kuitenkin kyseenalainen, sillä Etelä-Euroopan ilmastoon suunnitellut avaimenperien lisävarusteet eivät toimi alle +5 celsiusasteen lämpötiloissa. Tämän johdosta Renault-avaimenperää kannattaakin säilyttää kuivassa paikassa, silmiltä ja valolta suojattuna. Suositeltavin paikka niiden säilytykseen on merkkihuoltamon avaintaulu, jonka palvelun voi hankkia ostotapahtuman yhteydessä tilaamalla niinsanotun "huoltosopimuksen". Tämä on erityisen kätevää sillä kuivassa huoltohallissa auto ei pääse ruostumaan niin hirvittävää vauhtia kuin mitä se tekisi maantiellä. Samassa yhteydessä on kätevää jättää tekemättä määräaikaiset huoltovälien mukaiset työt kuten öljyn, tulppien, hihnojen ja suodattimien vaihdot, sillä tämä sisältyy "huoltosopimukseen". Muilla merkeillä näiden tekemättä jättämisestä peritään maksu erikseen jokaisella käyntikerralla.

Vastoin yleistä käsitystä Renault-konjakki ei ole saanut nimeään avaimenperävalmistajan mukaan vaan asia on täsmälleen päinvastoin. Avaimenperätehtaan insinöörit juovat runsaasti kyseistä konjakkia suunnitellessaan uusia avaimenperämalleja.