Rölli

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Raivo.JPG
Raivo Records omistaa tämän sivun! Jos sivun sisältöä löytyy koneeltasi, saat syytteen piratismista!
Thor.jpg
VAROITUS! – tämä artikkeli on metallimusiikin jumalan, Jurpan suojeluksessa, joten älä vandalisoi sitä, tai hän tulee kännissä riehumaan kotiisi ja pistää paikat tasaisiksi!!!
Rölli
Toiminnassa 1984–
Laulukieli suomi, epämääräinen örinä, englanti, viro, ruotsi, arabia
Tyylilaji
black metal
progressiivinen rock
folk metal
heavy metal
Levy-yhtiö Raivo Records (1985-)
Jäsenet Rölli-peikko (laulu, kitara)
Gandalf (kitara)
Kummitus (kosketinsoittimet)
Sjyrge (basso, laulu)
Muumimörkö (rummut, laulu)
Varg Vikernes (rummut)

Tämä artikkeli käsittelee yhtyettä. Muu juttu käsittelee lastenohjelmaa.

”Laiskaksi haukutaan vaikka mitään en oo tehny”

~Rölli-peikko

”Alkaa jo tuntua aika mukavalta..”

~Rölli, maisteltuaan Jack Danielsia

”Älä hakkaa niin kovasti niitä rumpuja.. syyttömät rummut!”

~Rölli-peikko Muumimörölle

”Minä olen aina ollut hyvä sängyssä”

~Rölli-peikko Milli Menninkäiselle

”Tässä tulee hirmuinen Rölli. On mulla lahkeessa pölli, ja sitä minä heiluttelen. Ja naisia säikyttelen.”

~Rölli-sarjan tunnusmusiikin sanojen alku

Rölli-peikko (s. 1965, Kuopio, Suomi) on suomalainen muusikko, joka tunnetaan paitsi lapsille sopimattomasta "BWAARGH"-hevimusiikistaan sekä omasta tosiTV-sarjastaan, myös epäsosiaalisesta, paikoitellen jopa skitsofrenisesta luonteestaan ja äärimmäisen linkolalaisesta elämänkatsomuksestaan.

Rölli-peikko pyrkii elämään kaikin tavoin mahdollisimman luonnonläheisesti ja vihaa lähestulkoon kaikkea elollista, oravia, mörköjä sekä omaa rotuaan eli peikkoja lukuunottamatta. Röllin mielestä ihmiset eivät ansaitse elää, sillä ihminen tuhoaa metsää ja metsän tuhoutuminen vähentää peikkojen mahdollisuuksia ryypätä ja tehdä muuta kiellettyä piilossa poliisilta. Lisäksi Rölli on valitellut julkisuudessa, että metsien vähennyttyä Suomessa on entistä vähemmän pimeitä ja synkkiä paikkoja, jotka ovat kautta aikojen inspiroineet Rölli-peikkoa ja hänen yhtyettään raskaan, synkän ja saatanallisen musiikin säveltämiseen ja sanoittamiseen.

Rölli-peikko toimii Skitso-Peikkojen Kerho RY -yhdistyksen puheenjohtajana. Yhdistyksen tavoitteena on nimensä mukaisesti saada Suomen ihmispopulaatiot kukistettua ja saattaa Suomi virallisesti peikkojen, mörköjen ym. henkiolentojen hallittavaksi. Yhdistys toimii Röllin hallinnassa olevan alueen, Röllimetsän sisäpuolella. Ihmisillä ei ole tarkkaa tietoa Röllimetsän sijainnista, mutta tietystä syystä sen epäillään sijaitsevan jossain päin Tamperetta, tai ainakin Tampereen välittömässä läheisyydessä. Röllimetsän sijainnin spekuloinnista on tullut salaliittoteoreetikkojen suosikkipuuhaa ja levy-yhtiö on joutunut nostamaan useita kanteita "virallisiksi" väitettyjä Röllimetsiä vastaan. Sijainti on useimpien teorioiden mukaan Luopioisissa, muttta Röllimetsiä on väitetty löydettävän jopa Helsingin puistoja myöten. Ihmiskunnan jäsenistä Röllimetsässä on todistettavasti käynyt ainoastaan Klaus Flaming.

Vaikka Rölli-peikko itse on viettänyt lapsuus- ja nuoruusvuotensa Savossa ja on täten henkeen ja vereen savolainen, hän ei kuitenkaan enää nykyään viitsi juurikaan viettää aikaansa Savossa, sillä hänen mukaansa "Luulisi, että Savon alueella olisi enemmänkin peikkoja. Niitä ei kuitenkaan siellä päin ole, joten olen kokonaan poistunut Savosta ja siirtynyt peikkokannaltaan suurempilukuiseen metsään, jossa voin paitsi ryypätä ja metelöidä, myös pelotella metsään eksyviä ihmisiä tai häröillä muuten vaan".

Rölli-peikko vuonna 2006 kirjoittamassa postikorttia Milli Menninkäiselle

Rölli musiikkina[muokkaa]

Musiikki[muokkaa]

Röllin musiikillinen ulosanti on ollut yleensä hyvin värikästä. Yhtye soitti aluksi puhdasta black metalia ja death metalia edustavaa metallimusiikkia, mutta Haamut-albumista lähtien levyillä on ollut enemmän vaihtelevaa materiaalia. Viimeistään Pilveä etsimässä-albumi määritti progressiivisen metallin. Yhtyeen kappaleet ovat yleensä pitkiä tai lyhyitä, vaihdellen kymmenestä minuuttista alle kymmeneen sekuntiin. Totuus Möröstä-albumista aina Kakkahätä-albumille musiikki oli paljon seesteisempää ja samalla myös huonompaa, mutta silti kenellekään sopimatonta. Yhtyeen käyttämät vierailijat, mm. Mikko Alatalo ja Oranssi Paska ovat nekin osoituksia yhtyeen aliarvostetusta monipuolisuudesta. Instrumentaalisesti yhtye on luottanut kitaroiden, basson, rumpujen ja koskettimien yhdistelmään, mutta joskus myös mm. banjoja, kanteleita, haitareita ja äänirautoja on tuotu esille.

Lyriikat[muokkaa]

Tavallisesti Rölli on jauhanut paskaa Saatanasta, mutta viimeistään ysäriltä lähtien lyriikat ovat olleet monipuolisempia, kuitenkin koskien yhteiskunnan ongelmia, alkoholismia, mustaa huumoria, okkultismia sekä kaiken maailman törkyä. Rölli on kirjoittanut lyriikkansa yleensä pilvessä tai Jack Danielsin vaikutuksen alaisena, mutta joskus hän kirjoittaa selvinpäin. Vaikka Rölli kirjoittaa noin 95 % biisien lyriikoista (soundtrackien lyriikoita, covereita ja instrumentaaleja lukuunottamatta), joskus kuitenkin näkee muidenkin yhtyeen jäsenien kirjoittamaa materiaalia. Usein Röllin lyriikka on niin kontroversiaalista, että Röllin biisejä ei kuule juuri missään radiossa: eräs kappale, Olen omena, on tosin ajan saatossa jalostunut lastenlauluksi.

Rölliä yritettiin myös kaupallistaa, mutta huonoin tuloksin.

Rölli ja Pikku Kakkonen[muokkaa]

Sangen laajalti Rölli tunnetaan myös Pikku kakkosessa, jossa Röllin musiikkivideoita sekä useita Röllin elämää kuvaavia dokumentteja yms. onkin esitetty varsin usein. Nuo videot ovat aihepiiriltään erittäin raadollisia ja käsittelevät horjuvamielisen, skitsofrenisen Rölli-peikon elämää peikkoyhteisön jäsenenä. Rölli milloin vetää sieniä ja Jack Danielsia ja pöhkii umpihumalassa ympäri metsää, milloin säikyttelee itseään laulamalla kuun valossa kummituslauluja, niinkuin hän enemmän tai vähemmän leikkisästi bändinsä musiikkia kutsuu, milloin pelehtii Tonttujen kanssa pusikoissa. Mutta ennen kaikkea mies on koko ajan täysin ulalla. ”Kaveri on sekaisin kuin seinäkello ja muutenkin täysi idiootti, mutta kyllä se osaa säveltää ja juoda viinaa” totesi sittemmin Rölli-yhtyeen riveistä poistunut kitaristi J. Karjalainen. Pikku kakkosen henkilökunta luulee Röllin sponsoroivan ohjelmaa, jossa piileekin salakavala juoni – Röllin pääasiallisena elämäntavoitteena kun sattuu olemaan murskata ja tuhota Pikku kakkosta pala palalta, ja lopulta kokonaan. Röllin mukaan Pikku kakkonen opettaa lapsille aivan liian urbaania elämäntyyliä ja tästä johtuen Suomen peikkokanta tulee Röllin mukaan pysymään tulevaisuudessakin ”Täysin surkeana, voisin jopa sanoa, että olemattomana”. Rölli-sarja on myös jalostunut kolmeksi elokuvaksi (ks. Rölli-elokuvat).

Biografia[muokkaa]

Yhtye on perustettu vuonna 1984, kun edellisenä iltana Sjyrgen kanssa yhteisten olutsammioiden äärellä istunut Rölli-peikko sattui häröilemään ajankulukseen Muumilaaksossa päin. Yksinäisillä vuorilla vaellellessaan Rölli tapasi hirvityksistä kauheimman, tuon kaiken jäädyttävän kaapunaaman, Muumimörön, ja kertoi, että oli edellisenä iltana Jyrkin kanssa ryypätessään tullut siihen lopputulokseen, että suomen kansalle pitäisi saada julkaistuksi musiikkia, joka on mahdollisimman vähän urbaania ja hidastaisi merkittävästi väestönräjähdystä. Jyrki totesi, että yhtyeen markkinointi kävisi helposti Pikku kakkosen kautta ja näin lapsetkin saataisiin manipuloitua tukemaan ihmisten sijasta peikkoja.

Lisäksi black metal, synkät metsät ja ennen kaikkea saatana ovat aina olleet Röllille sydämen asioita ja hän halusi alkaa toteuttamaan omaa visiotaan, Röllin aiemman yhtyeen Misfitsin idioottipedofiilipunk kun ei ollut todellakaan se tyylisuunta, jota Rölli olisi tahtonut edustaa (Tästä sittemmin Röllin yhtyeeseen liittynyt Misfitsin johtohahmo Glenn Danzig oli saanut kuulla vittuilua koko sen ajan, minkä Rölli Misfitsissä vaikutti). Mörkö oli myös kiinnostunut aiheesta, mutta lähinnä siksi, että halusi päästä soveltamaan kehittämäänsä lipumis-tekniikkaa rumpujen soitossa. Niinpä Mörkö laitettiin lipumaan rumpuja, Sjyrge alkoi lyödä bassoa kuin Neposen naamataulua konsanaan ja Rölli rupesi luomaan kitaransa kanssa aavemaisia ja hämyisiä biisirakenteita. Toiseksi kitaristiksi (lähinnä banjoa rämpyttämään) palkattiin J. Karjalainen, sillä tarvittiinhan bändiin kaiken järkevyyden keskelle myös yksi ääliölaulaja. Yhtyeeseen palkattiin myös Jammu-setä, joka soitti moottorisahalla. Vuonna 1989 Jammu-setä surmasi pari pikkutyttöä, jolloin hänet tuomittiin 12 vuodeksi vankeuteen. Jammu-setä vapautettiin vankilasta 2002, jolloin hän palasi yhtyeeseen rikosrekisteristä huolimatta. Vuonna 2012 Jammu-setä dementoitui keikalla, jolloin hän menehtyi seuraavana aamuna.

Koskettimia humistelemaan liitettiin kokoonpanoon Kummitus vuonna 1987, kun hän aivan äkkiarvaamatta ilmestyi Yksinäisille vuorille pummimaan Muumimöröltä kaljarahaa ja kysymään, tietäisikö Mörkö hyvää rautakauppaa, josta saisi ketjuja kolisteltavaksi – Kummitus kun oli kadottanut rautaketjunsa mystisesti häröillessään edellisellä viikolla Muumilaakson läheisellä saarella (mahdollisesti alkoholin vaikutuksen alaisena). Kummitus, Muumimörkö sekä Rölli väittelivät aikansa siitä, onko Kummitus ylipäätään olemassa vai ei, kunnes Muumimörkö totesi Kummitukselle: ”Ärrrrr, syntetisaattorin taakse siitä, tai livun ja ärisen”, johon kauhein kaikista, Kummitus, vastasi: ”Niin. Olisihan se toisaalta upeaa päästä pelottelemaan ihmisiä syntetisaattoreilla, vaikka minä en niitä soittaa osaakaan. Eikös niillä saa kuitenkin humistua aika hyvin?” Näin bändiin saatiin koko Suomen ja koko maailman ehdottomasti aavemaisin kosketinsoittaja. Kummituksen liittymistä orkesteriin käsitellään tarkemmin albumilla ”Haamut”.

Saatana pysyi lyriikoiden keskeisenä aiheena Haamut-LP:hen saakka, jolloin tekstit alkoivat käsitellä huomattavasti enemmän Röllin ja Mörön omia hallusinaatioita ja muuta todella pelottavaa ja henkilökohtaista. Haamut poikkeaakin radikaalisti aiemmista albumeista olemalla Kummituksen yhtyeeseen liittämisen vaiheista kertova teemalevy. Levyä arvostelleet kriitikot ovat pitäneet tätä typeränä ratkaisuna – onhan se kieltämättä kummallista, että joku tekee levyn ihan vaan siitä, että bändiin tulee kummitus soittamaan kirkkourkuja.

Läpimurto ja nykytila[muokkaa]

Yhtyeen läpimurto tuntemattomasta saatananpalvontabändistä kulttiyhtyeeseen tapahtui vuonna 1987 Haamut-levyn kiertueella nimeltään "Kuka pelkää mustaa metallia?". Vaikka kiertue teki Rölli-yhtyeestä sen legendan mitä se nykyisin on, kiertueen aikaan yhtye oli kasassa lähinnä pontikalla ja jeesusteipillä. "Jii oli tyytymätön meidän silloiseen musiikkiin. Hän halusi tehdä radiosopivampaa materiaalia, mitä oli työstänyt Röllin ulkopuolella. Meistä tuntui, että hajoaminen olisi ollut lähellä, mutta onneksi jokin kumma jaksoi kiinnostaa. Eräällä keikalla Muumilaaksossa sentään syntyi eräs legendaarinen tarina, kun Muumipeikko ja Haisuli löivät päänsä yhteen moshpitissä ja heidän persoonallisuutensa vaihtuivat. Haisuli (Muumipeikko) kertoi joutuneensa putkaan, samalla kun Muumipeikko (Haisuli) kertoi saanensa Muumimammalta "hyvää piirakkaa". Hyi helvetti, en minä Muumimammaa edes panisi, vaikka sentään minulla on sukupuolielimet, persreiästä puhumattakaan. Se on edelleen jäänyt mieleen, että miten helvetissä muumit voivat panna toisiaan?", kommentoi Rölli vuoden 2009 Soundissa.

"Alemmas en voi vajota"-klassikkolevyn kansi, joka kuvaa 1990-luvun aikoja Muumimörön kanssa.

Koska Rölli-peikko on kuuluisa epäsosiaalisuudestaan ja vittumaisuudestaan ja, kukaan ei halunnut tulla kakkoskitaristiksi hänen bändiinsä ja yhdellä kitaralla oli siis pakko pärjätä. Rölli ja kumppanit joutuivat kuitenkin toteamaan, että yhdellä kitaralla ei saa aikaan tarpeeksi saatanallista meininkiä. Niinpä Rölli-peikko aloitti ankaran kitaristinmetsästyksen "joku tähän bändiin liitetään, vaikka väkisin"-periaatteella. Huhtikuussa 1988 Rölli-peikko tapasi eräänä todella huuruisena lauantai-iltana idiootti-kaverinsa Glenn Danzigin, joka lupasikin liittyä bändiin saman tien. Rölli ja Glenn olivat molemmat iloissaan, olivathan he sekoilleet yhdessä ennenkin, mm. Misfits-idioottiyhtyeessä. Muumimörkö ei tosin aluksi pitänyt Glennin persoonasta, ja niinpä Glenn on jouduttiin 1990-luvun aikana sulattamaan liekinheittimellä useaan otteeseen. Mörkö saatiin rauhoitettua (joten kuten) rakentamalla hänelle oma, terässeinäinen soittokoppi, jonka sisään on rumpusetin ja penkin lisäksi asennettu paljon öljylamppuja, seinät on vuorattu Muumipeikon kuvilla ja rumpujen eteen asennetulla hyllyllä on muutama klooni kuningasrubiinista. Näin Mörkö pystyi unohtamaan Glennin olemassaolon ja keskittymään ainoastaan soittamiseen. 1991 tehtiin ensimmäinen Rölli-elokuva, Rölli ja hirmuisia paskakasoja, josta on tullut jonkinlainen Pink Flamingos-elokuvan kaltainen kulttisuosikki.

Rölli jatkoi vuosia menestyskauttaan, kunnes Totuus Möröstä-albumilla musiikki siirtyi paljon tuotetumpaan ja huonompaan musiikkiin, joka kuitenkin piti sopimattomista teemoistaan kiinni. Jotkut "todellisen musiikin" ystävät laskevat kaiken vuosina 1999-2004 julkaistun materiaalin poissa Röllin diskografiasta. Tämän lisäksi huonon vastaanoton saanut Rölli ja venäläinen pullonhenki-elokuva ja sen soundtrack, jolla yhtye hädin tuskin oli mukana sekä kiinnostus muuhun aiheuttivat sen, että yhtye ei toiminut neljään vuoteen aktiivisesti. Julkaistuaan Anthology 666-kokoelman, joilla on viisi levyllistä julkaisematonta materiaalia. Sjyrge lähti häröilemään Neposen kanssa, mutta muu bändi tapasi useammin. Loppuvuodesta 2008 Röllistä alkoi kuulua kummia. Yhtye piti toimintansa salassa, mutta kaikki arvasivat comebackia. Huhuiltiin, että yhtyeessä olisivat mukana Paris Hilton, Andy McCoy ja Tapio Wilska, mutta nämä huhut osoittautuivat vaan Röllin itse levittämäksi huumoriksi. Jäätynyt metsä-levyllä, joka on paluu alkuaikoihin, vaikuttivat Rölli-peikon lisäksi keikkajäsenet Gandalf ja Varg Vikernes sekä Sjyrge, joka oli riitaantunut Neposen kanssa Neposen lähdettyä Pasila-ohjelmaan mukaan. Jäätynyt metsä sai hyvät arvostelut. Pian yhtye palasi progempaan tyylisuuntaansa ja otti takaisin mukaan Kummituksen ja Muumimörön. Uusi levy, 2012, ilmestyi loppuvuodesta 2010. Levy kohahdutti, sillä levyn sanoitukset olivat paljon satanistisempia. Yhtye itse kiistää kaikki huhut, sillä omien sanojensa mukaan levyn tematiikka pyörii Pekka Siitoimen korkeakulttuurikirjallisuuden, zombileffojen ja maailmanlopun ympärillä.

Röllin vaikutus populäärikulttuurissa[muokkaa]

Rölli on vaikuttanut moniin yhtyeisiin, muun muassa Napalm Deathiin, Opethiin, Rammsteiniin, Mokomaan ja Dimmu Borgiriin. Yhtye itse on ottanut vaikutteensa okkultismin ja saatananpalvonnan ohella Judas Priestistä, King Crimsonista sekä Black Sabbathistä. Siitäkin huolimatta Röllin vaikutus on ollut suurempi lapsiin, jotka Pikku kakkosta katsottuaan hinkuvat Röllin levyjä. Näin saadaan Pikku kakkosen toimituksen ehkäistyä mukaan tuhottua maatamme tuhoava nuorisokulttuuri, jossa nuoriso syö McDonald'silla, juo ES:ää, ajaa mopoilla Hesan keskustassa ja kuuntelee paskaa musiikkia. Lisäksi Nykyisten väkivaltaelokuvien sekä tietokonepeleissä jatkuvasti esiintyvien väkivaltaisten virikkeiden on todettu aiheuttavan häiriökäyttäytymistä, estävän lapsen normaalia kehitymistä, lisäävän kynsien pureskelua, muuttavan ruokailutottumuksia, vaihtavan vesijohtoveden väriä, lisäävän nokan kasvamista varsinkin pesimisvaiheessa olevilla karpaloilla sekä täydentävän takakonttia. Tähän suomalaiset keksivät mainion ratkaisun; kehitetään Suomalainen lastenohjelma Suomalaisille lapsille tukemaan Suomalaisten lasten terveellistä kehitystä. Kaikkia tyydyttävänä ratkaisuna lastensuojeluviranomaiset esittelivät metsissä asustelevan hännälliseen pukuun sonnustautuneen menneiden päivien huippukemistin. Tämä veijari asustelee veden äärellä ja tervehtii lapsia erilaisilla eläinten kutsuhuudoiksi tulkittavilla äännähdyksillä. Varsin opettavaisen lapsille tästä metsiemme karvapallerosta tekee Suomen sosiaaliturvajärjestelmän esittely. Röllin hyvinvointi on korkealla tasolla, vaikka hän asuukin vaatimattomassa talossa, eivätkä hänen vuosiansionsa yllä köyhyysrajan yläpuolelle. Nykyisin metsiämme asuttaakin jo monta tulevaa Rölliä, joita monet väärinkäsityksestä johtuen erehtyvät kuitenkin luulemaan pummeiksi ja siksi halveksivat heitä. Valitettavasti vanhemmat eivät ole tilanteen tasalla, eivätkä anna lastensa muuttaa metsiin asumaan.

Järjestelmän tulokset näkyvät jo kouluissa. Yhä useammat nuoret ymmärtävät järjestelmämme idean; koulumenestys ja tulevaisuus pikkuhiljaa siirtyvät menneiden arvojen puolelle ja kiinnostukset alkavat siirtyä luonnollisempiin aiheisiin, kuten kaiken hauskan kokemiseen.

Diskografia[muokkaa]

Siitä, miten Röllin diskografia jaetaan ja luetellaan, on tullut ristiriitainen asia. Järkevällä tavalla laskettuna Röllin diskografia muodostuu 17 ydinalbumista + 1 livealbumi, 1 EP, 3 soundtrackia, 1 kokoelma sekä 1 joululevy. Yksityiskohtaisempi levytyshistoria Röllin uralta löytyy täältä.

 • Rölli I (1985)
 • Rölli II (1985)
 • Tavallista synkempi syksy (1986)
 • Haamut (1987)
 • Skitso-Peikkojen kerho (1988)
 • Pilveä etsimässä (1991)
 • Alemmas en voi vajota (1993)
 • Rölli ja puskametsän narkkari (1995)
 • Friikkiklubi (1997)
 • Kuopio (1997)
 • Luopioinen (1998)
 • Totuus Möröstä (1999)
 • Rölli 2000 (2000)
 • Äärimmäisen vähän musiikkia (2002)
 • Kakkahätä (2003)
 • Jäätynyt metsä (2009)
 • 2012 (2010)

Kokoonpanot[muokkaa]

Nykyiset jäsenet[muokkaa]

 • Rölli-peikko – laulu, kitara (1984–)
 • Gandalf – kitara (2009-), toiminut aiemmin livekitaristina
 • Sjyrge – basso, laulu (1984–)
 • Varg Vikernes – rummut (2009-), toiminut aiemmin tuuraavana live-rumpalina
 • Muumimörkö – rummut, perkussiot, laulu (1984–2008, 2010-)
 • Kummitus – kosketinsoittimet, suhina ja muu kummitusääni (1987–2008, 2010-)

Live-jäsenet[muokkaa]

Entiset jäsenet[muokkaa]

Muut yhteistyökumppanit[muokkaa]

 • Tuomas Kantelinen – sävellykset, sanoitukset ja soitto soundtrackeilla Rölli ja venäläinen pullonhenki ja Röllin sydäri

Triviaa[muokkaa]

 • Vuonna 2003 Haminan keikan jälkeen eräs humalainen fani löysi Röllin keikkabussista Sjyrgen rojujen seasta marihuanaa ja ehkäisypillereitä. Poliisit pidättivät hänet ja Sjyrge joutui puoleksi vuodeksi vankilaan.
 • Rölli sai vuonna 2006 syytteen laittomasta pornoelokuvien lataamisesta.
 • Tämän jälkeen Rölliä on epäilty mm. Jutta Urpilaisen sivujen hakkeroinnista. Mahdollisena syynä mahdolliselle teolle on se, että Rölliä vitutti se, kuinka verkkosukkien hyvä maine pilattiin Urpilaisen toimesta.

Rölli-elokuvat[muokkaa]

Rölli ja hirmuisia paskakasoja[muokkaa]

Röllin ensimmäinen elokuva, jonka on ohjannut Olli Soinio ja käsikirjoittanut Olli Soinio sekä Rölli itse. Elokuva kertoo tarinan, kuinka pahat Paskanheittäjät yrittävät vallata Röllimetsän Pahan valtakunnan Ylipapin johdolla. Myös lelutehtailija Siltavuori haluaa tehdä metsään suuren ilotalon, joka sopii kaikille. Elokuvan pääosissa ovat Rölli, Sari Mällinen, Rolf Labbart, Jussi Lampi, Risto Kaskilahti ja Harri Hyttinen. Elokuvasta on tullut kestosuosikki YLEn kanavilla, vaikkei se ole päässyt DVD-levitykseen; VHS:tkin elokuvasta ovat todella arvokkaita keräilyharvinaisuuksia. Elokuvasta julkaistiin myös soundtrack, jolla Röllin yhtye soittaa.

Rölli ja venäläinen ruletti[muokkaa]

Elokuvan pääosissa nähdään Rölli, Riitasointu, Kari Hietalahti ja Peter Franzen. Rölli haastaa riitasoinnun ja muun röllikaverin pelaamaan venäläistä rulettia. Kaikki ovat kuolemattomia paitsi Riitasointi. Riitasointu on ampunut itsensä ja kuoli. Röllit ovat juhlinneet Samuli Edelmania! Elokuva oli jättimenestys, jota sai elokuvateatterissa 300 000 katsojaa ja televisiossa 1 450 000 katsojaa.

Rölli ja venäläinen pullonhenki[muokkaa]

Röllin kolmas kokopitkä elokuva. Elokuvan on ohjannut Olli Saarela ja käsikirjoittanut Ilkka Mattila, Olli Saarela ja Rölli. Elokuva kertoo Röllistä ja hänen ystävistään, jotka lähtevät seikkailuun vain löytääkseen itsensä Venäjältä. Siellä he hätyyttelevät venäläiset pois vallankumouspuuhissa, mutta Rölli ystävystyy Natasha-ilotytön kanssa. Tällä välin karkotetut venäläiset perustavat kommunistihallinnon ja loppujen lopuksi kaikki selviää. Elokuvan pääosissa ovat Rölli, Maria Järvenhelmi, Peter Franzén ja Kari Hietalahti. Elokuva sai ristiriitaisen vastaanoton niin yleisöltä, Venäjältä kuin kriitikoilta. Myös Rölli itse on ollut tyytymätön elokuvaan. Osasyyksi epäillään sitä, että hän ei itse ollut mukana musiikin teossa.

Röllin sydäri[muokkaa]

Edelliseen elokuvaan tyytymättömänä Rölli suunnitteli vaihteeksi animaatioelokuvan. Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Lakupekka Lehtosaari. Elokuvaassa Rölli tapaa taas Natasha-ilotytön, josta hän saa uuden "ystävän". Ilotalo saa purkutuomion ja ainoa keino pysäyttää se on aiheutaa Röllille sydänkohtaus, jotta tämä saisi rahaa purkutuomion estoon. Pääosissa ovat Rölli, Saija Lentonen, Aarre Karén, Jyrki Kovaleff ja Matti Ranin. Elokuva oli suuri kassamagneetti ilmestyessään kriitikoiden lyttäyksestä huolimatta. Myös Rölli oli suht tyytyväinen elokuvaan, vaikkei osallistunut elokuvaan kuin näyttelijänä. Elokuvaa levitettiin ulkomailla nimellä Quest for a Heart Attack eli "Sydänkohtauksen etsintä".

Rölli ja kultaiset muistot[muokkaa]

Rölli muistelee Jammu-sedän kuolemasta kultaisesti.

Rölli ja kaikkien aikojen seksit[muokkaa]

Rölli saa tyttöystävän, Milli Menninkäisen. Hän alkaa seurusteleen ja panemaan. Seksikohtaukset eivät ole sensuroitu.

Röllimetsä vastaan Vamppasaari[muokkaa]

Rölli sai idean käsikirjoitusten suhteen entisen metsävihollisen Crash Bandicootin kanssa. Elokuvassa Vamppasaaren asukkaat matkivat Röllimetsän suunnitelmia: perustaa ilotalon ja tekee siitä niin suositun. Röllit saivat kuulla uutisen Vamppasaaresta, jolloin Röllimetsä menettää maineensa. Vamppasaaren asukkaat joutuvat unohtamaan Neo Cortexin ryhmän erimielisyydet, jolloin Röllimetsä on julistanut sodan sitä vastaan. Kun Röllit tuhosivat Vamppasaaren, sen asukkaat sopivat Röllien välit ja muuttavat Röllimetsään. Pääosissa ovat Rölli, Crash Bandicoot, Alina Tovnikov, Krista Kosonen, Annituuli Kasurinen, Bruno Lähteenmäki, Mirjami Heikkinen ja Rauno Ahonen. Koronapandemian vuoksi elokuva julkaistiin suoraan televisioon, joka sai 1 125 000 katsojaa. Näin tuotantoyhtiö keräsi tuottonsa.

Katso myös[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]