Puuro

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

”Puurohan on ainoa tosisoturin aamupala!”

~Ritari Peltokorppi

”Puuro on namia! ”

~Puuroman

Puuro on viljasta tai muusta älyttömästä paskasta vedessä tai maidossa keittämällä tehty paksuhko, juokseva lievästi ravintopitoinen mössö. Puuroa voidaan valmistaa myös muilla tavoin - synteettistä puuroa valmistavat laboratoriot ovatkin Itä-Euroopassa yksi tärkeimmistä järjestäytyneen rikollisuuden muodoista. Vahvaa puuroa usein laimennetaan lisäämällä puuroon suolaa tai esimerkiksi voisilmä. Katukaupassa puuroa on yleensä jatkettu lasikuidulla, vaikka se on ehkä halvin ja rahvaanomaisin kaikista huumausaineista.

Normaalisti puuroa nautitaan aamuisin vieroitusoireiden vuoksi, koska useimmiten puuroa nautitaankin iltaisin. Pitkäaikaiskäyttäjät saattavat korvata puurolla kokonaan normaalit päivittäiset ateriansa, kuten lounaan, illallisen tai 5 tähden gurmee aterian kanssa sillä puuron käyttäjillä nälän tunne on kadonnut lähes täysin. Joissain kulttuureissa maustettuja puuroja nautitaan myös aterian jälkeen, mikä saattaa terveestä, normaalista ihmisestä kuulostaa hyvin perverssiltä.

Uusin tieteellinen tutkimus pitää puuroa niin sanottuna alkumönjänä.

Lailliset käyttötarkoitukset[muokkaa]

Puuron ominaisuuksia on kuitenkin käytetty myös säädyllisiin tarkoituksiin kautta ihmiskunnan historian. Tiettävästi viikinkien sotamenestys perustui eräänlaiseen jäätee-sieni-puuroon. Myös modernissa sodankäynnissä puurolla on ollut tärkeä rooli sen näläntunteen vievän vaikutuksen vuoksi. Puuron uskotaan olleen jonkinlaisena taustavaikuttimena myös Kekkosen supervoimissa. Puuroon ja sen oletetusti antamiin mystisiin taikavoimiin suhtaudutaan tiedepiireissä epäilevästi, mutta silti puurohieronta ja puuropunktio ovat nostaneet tasaisesti suosiotaan myös sivistyneissä länsimaissa. Molemmat paheelliset, perverssit hapatukset ovat arkeologisten kaivauksien antamien tietojen perusteella kotoisin Eutanasiasta.

Puuro on kautta aikojen insoiroinut taiteilijoita, joskin normaalien ihmisten on vaikea käsittää puuron inspiroimaa taidetta. Tässä esimerkki puuron inspiroimasta runoudesta 1980-luvun Suomesta:

”Totuus löytyy kaurapuurosta, sen mausta ja sen voimasta. Jos syöt sitä kasvat suuremmaksi kuin muut, ei pysty sinuun enää eripuolisuut.”


Runo on puuron käyttäjien henkisten valmiuksien mukaisesti sisällöltään hyvin yksiulotteinen (puuron ylistys) ja muutenkin köyhä. Lisäksi runossa selkeästi viitataan puuron tekevän käyttäjästään "voittamattoman".