Pripjat

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Juurikin kuvan osoittamalla tavalla, nsk. Neutroniaika tähän kylään pääsi huipentumaan.

Pripjat (engl. & ven./ukr. Pripyat) on eräs luonnottomuuden puisto sekä rauhoitusalue Ukrainassa, joka on nykyiseltään kaikelta luonnottomuudelta suojeltu. Siellä sijaitsee kuitenkin pieni ydinkoealue. Tässä taas vastaavasti majailee vanhoja mummoja, koska katsotaan etteivät he voi enää enempäänsä myrkyttyä ydinsaasteista. Alueen keskisäde on 30 - 60 km (ka. n. 45 km) ja se on myös aidattu, jotteivat lähialueiden superpapat pääsisi näitä turbomuoreja tapailemaan.

Tapahtumaketjun alku: Eräällä insinöörillä, ei anteeksi kun kahdella teknotieteilevällä insinörtillä eväspussit tussahti. Ja sitten myös Tšernobyl pussahti, tarkemmin ottaen sen IV-A reaktori. 27.-28. huhtikuuta 1986 (oik. 25.-26.4.1986, mutta se havaittiin Tukesin ja Sykesin (nyk. SPAMK) toimesta vasta tuolloin) sementoitiin pala Suuren Mahtavan Neutroniliiton historiaa tälle alueelle. Entiset Pripjatin koulut, lastentarhat, leikkipuistot ja huvituttelupuisto ränsistyvät kaikessa rauhassa nyt. Vain yksin ja pelkästään mummut kaalipäineen jäivät tuolle alueelle, jolle tarvitaan nykyin ydinviisumi. Sitä ennen tulee olla ydinpassi hankittuna.

Muita asukkaita ovat mega- eli (Superturvonnut 3x XXXL) kokoluokan jättihirvet, vinsentit (jotka ovat tavallisia härkiä paljon suurempia), turbokauriit (max.nop. n. 100 km/h) superpuput eli jättikanit. Mummot kasvattavat oikein urakalla näille kaalia järsittäväksi. Pripjatin kylällä olisi pienoinen mahdollisuus myös kalastus-harrastuksiin. Pripjatin joki on kuitenkin täynnä hylättyjä säteileviä proomuja. Näistä odotetaan esim. jokiravuille tulevaa pelastusriuttaa koittavaksi, minnekä ne voisivat päästä pesimään ja linnouttautumaan. Sammen istutus ei ole vielä ollut mahdollista, jotta voitaisiin saada pimeässä itsevalaisevaa kaviaaria. Tämä tulisi säteilemään erittäin harvinaista mustaa valoa.

Viime aikoina, eli 2010-luvulla on alueelle pyrkinyt kasvamaan myöskin turismia. Ainakin vielä toistaiseksi, ehkäpä noin vuoteen 2035 saakka, kuitenkin kaikki sinne matkaavat turistit joutuvat kuljettamaan mukanaan säteilymittaria. Alue oli ennen muinoin osa valtaisaa Neuvostoliittoa, ja jonka erääksi merkittävistä muistomerkeistä se myöskin jäi. Tuota aluetta kutsutaan nykyisin salanimellä IV-B. Sillä mummojen tekemä sahti on juurikin sen vahtuista (alk. min. 6,5% til.). Kunnon Pripjatin sahdin kuuluu olla 3x keitettyä.

Tässä eräs kuvituteltu hypoteesi Tshernobylain ydinkatastrofin synnylle.

Lähteet[muokkaa]

  • Kutka, vv. 1979-1986, G-Kustannus alias Gummerrus (S.Ahti, I.Kylävaara, T.Mäkelä, K.Kujasalo)
    • Harrisburgin Pamaus (v.-79 Ruutis-ajankohtaisosiossa)
    • Taistelu Tsernobylaista
    • YYA -Romanza: eli Rakas, Minä Nuorrun
    • UsSR Dynasty - Neukkulan Dynastia (USSR Ranch)