PlayStation

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
PlayStation 4:n ohjain on saanut muotoilullisia vaikutteita huuliherpeksestä[1].

»Ohjaimen tatit ovat siitä hienot, ku liikutat tattia johonkin suuntaan se jää sinne eikä palaudu takaisin, joten jäät vielä liikkumaan ja paljastut sotapeleissä kulman takaa ja paikalliset cämpperit sniputtavat sinua otsaan.»
(Pelit-lehti 11/2014)


PlayStation, jota kutsutaan myös nimillä Pleikkari, PainStation, Pony SlayStation ja Pleke, on Sonyn kehittämä pelikonsoli, joka tunnetaan Edo-kauden muotoilua edustavasta koomisesta ohjaimestaan ja 5–10-vuotiasta käyttäjistään, jotka suosivat konsolia ohjaimen heiteltävyyden ja purulelusoveltuvuuden vuoksi. PlayStation nousi maineeseen 1940-luvulla, kun se oli ainoa Japanin sotavankileireillä tarjolla ollut virkistäytymismuoto. Menestyspelien tuottaminen PlayStationille on lopetettu Crash Bandicoot 2:n jälkeen, ja nykyään konsolia voi käyttää esim. CD-soittimena, tohvelinlämmittimenä ja varaosina rikkoutuneisiin PlayStation-konsoleihin.

Playstation on sosiaaliselle elämälle haitallinen tumma aukko, johon imeytynyttä aikaa, elämänvaloa tai edes rillien heijastuksia ei saa koskaan takaisin. Toisaalta, playstation voi tuottaa mielihyvää, tunteen voittamattomuudesta sekä tekosyitä olla väkivaltainen, joten tieteellinen yhteisö ei ole vielä voinut päättää, onko laite itse asiassa uhka vaiko ”ihan sika-magee juttu” tulevaisuudessa.

Pelejäkin sairaampi todellisuus[muokkaa]

Playstationin synnytti päästään maailmaan Ken Kutaragi, todistaen että joskus miehilläkin voi olla mahdollisuuksia lisääntyä. Jotta Playstationista ei olisi tullut äpärä sen ensihetkistä lähtien, Ken pyyteettömästi tunnusti isyytensä. Pienokainen laitettiin alulle jo 1988, mutta kun synnyttämässä oli mies, ei ollut mitenkään tavatonta että tulosten kanssa saatiin olla kärsivällisiä.

Pian tämän jälkeen, niin kuin yleensä lapsiperheessä, uuden luomisesta johtuva stressi (eli raha-asiat), saivat aikaan oikein mehukkaan kinan siitä, miten tuo uusi tulokas pitäisi ruokkia, että siitä saataisiin kaikin puolin kunnon pullukkaposki.

Osallisena tässä rikkomuksien perheriidassa olivat ainakin Sony, Sony music[2], Nintendo, Philips sekä paljon, paljon kiistoja rahasta. Kaikenlaista heiteltiin sinne tänne, mutta loppujen lopuksi kasassa oli jonkinlainen CD-asemasta kelpaava, vähän peli-ideoita, musiikkia sekä ihan hemmetinmoinen usko mielipuolisen idean onnistumiseen.

Kyseessä oli siis mikä tahansa alakoulun puutyöluokan parituntinen.

Uusi uljas peli-ihminen[3][muokkaa]

Sonyn oli saatava aikaan väline, jolla olisi mahdollista tuottaa tämä uusi tulokas kaikkialle maailman kiertokulkuun. Koska kyseessä oli lauma neroja, tuotettiin Sonyn tietotekniikkalaitteilla saatu viihde korporaatio. Sony musicin päämaja oli juuri sopivan muotoinen kivenmöhkäle, jolla voitiin tehdä peruskivi koko kompleksille. Tiilinä toimivat yrityksen siihenastiset saavutukset musiikki-CD:den kanssa. Koska disketit olivat pienen puoleisia, niitä saikin sitten tuottaa ihan helvetisti, että niiden varaan pystyi asettamaan minkäänlaista painoa.

Koska Jurassic park huolehti siitä, että kaikki oli suurta vuonna 1993, silloin Playstationille näytettiin viimein kunnolla valoa. Koska laite oli kuitenkin musta möykky, jonka toimintamallina näytti olevan ennemminkin imeä asioita sisuksiinsa kuin loistaa niitä, vaadittiin monta erilaista esittelyä sekä Tokiolainen hotelli, ennen kuin asiat pääsivät kunnolla käyntiin[4].

Asioissa auttoi myös se, että sen pahin kilpailija oli Sega Saturn. Koska Saturnukseen ei vielä ole tehty miehitettyjä lentoja, on esitetty monta teoriaa siitä, miksi Sega olisi ollut tarpeeksi hullu laittaakseen tuotteensa paikkaan, josta sitä ei saisi millään käsien ulottuville. Useimmissa noista teorioista rahanahneuden tuottama hulluus on määräävässä osassa.

Kuten ilo, myös synkkä pimeys tuplaantuu jaettaessa.

”Ette tajua mitä olette tehneet!”[5][muokkaa]

Ja sittenhän se alkoi:


 • Playstation
  • Psone
 • Playstation 2
  • Playstation 2.5
  • Playstation 2.743
 • Playstation 3
  • Playstation 33 1/3
 • Playstation 4
  • Playstation 45
 • Playstation käteen sopiva
  • 2000 ja 3000 mallit[6]
 • Playstation kädessä vetävä
 • Playstation go for it
 • Playstation vitalizing touch
 • Tasku-Playstation


 • Playstation TV-malli
 • Playstation Kauppa
 • Playstation Blogi
 • Playstation Elämä
 • Playstation Nyt heti mulle kaikki!


Eikä loppua näy, sillä kun on toisella puolella, ei enää näe takaisin. Kaikki on siellä kauniimpaa...[7]

Maailmanvalloitus[muokkaa]

PlayStation 3. valtakunnan julkistamistilaisuus.

Kuten mustilla, syöverin tapaisilla möykyillä on tapana, Playstation laajeni erilaisten markkinointitemppujen, pelien sekä uskollisten pelaajanörttien armeijoiden avulla kaikille mantereille. Toisin kuin aikaisemmat järjestäytyneet maailmaa alistavat ryhmittymät, Playstation toimi paljon viisaammin eikä sekaantunut toiminnassaan vaativiin, tasapainoilua sekä oveluutta kaipaaviin aiheisiin, kuten ideologia, tulevaisuuden visiot, päämäärät tai edes halut.

Playstationin yksinkertainen markkinakikka on ollut luoda ohjain, joka on jokaisella nahanluonnillaan aina vain hankalampi ja haasteellisempi käsitellä, laitteet, joita on aina vain vaikeampaa saada tekemään mitään oikeaa pelaamiseen liittyvää ja samalla helpompaa saada ohjautumaan nettiin lisäosaostoksille, sekä aina vain virtaviivaisemmat muodot, kuten vaikkapa naaraspuolisten pelihahmojen pään ja vatsan välisellä alueella olevan kropan muokkaamisella.

Vuonna 2015 tämä pohjaton nielu komensi jo yli sadan miljoonan yksilön seisovaa armeijaa, josta syystä edes Pohjois-Korea ei uskalla uhkailla sitä ohjuksilla. Se hallitsee miljoonia Facebookin käyttäjiä sekä kasvaa koko ajan sosiaalisessa mediassa.

Onkin ollut hyvin suurten ponnistusten takana hyväksyä se, että tämä tulevaisuudessa ehkä koko maailman nielaiseva musta möykky kulkee elämään kyllästyneiden, pitsahuuruihin tukehtuvien sekä oluen voimalla valvovien kampurapeukaloisten nörttien harteilla.

Viitteet[muokkaa]

 1. Onkin ironista, että Playstation-ohjaimen jatkuvan nälväämisen on huomattu tuottavan immuniteetin oikeastaan mitä tahansa sukupuolitautia vastaan.
 2. Ilmeisesti Sony ja Sony music eivät olleet sama asia. Asian voisi jättää vaikkapa tähän, kuin aurinkoon kuivuvan tuotoksen kuuluukin
 3. Natsit tärisevät kauhusta nahkahousuissaan, sillä hekin jäävät kakkoseen
 4. Me kaikki olemme olleet siellä, ajattelette
 5. Melkein kuka tahansa vihainen päähenkilö hullulle tiedemiehelle
 6. Ettei unohdettaisi artikkelin piiloperverssejä lukijoita
 7. Tuo tieto tosin on kaivettu fiktiivisen Jurassic park- teoksen verenhukkaan ja tulehdukseen kuolevalta, hourailevalta matemaatikolta, eli lähdekritiikki on taas arvokas lisämauste tässä tietoannoksessa

Katso myös[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]

 • Serkkusi olohuone
Televisio.gif Tämä televisioon liittyvä artikkeli on vain lyhytelokuva.
Saat ruudun näyttämään muutakin kuin lumisadetta jatkamalla kesken kuvausten kuolleen ohjaajan työtä.