Pilvi

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Tämä artikkeli kertoo sääilmiöstä. Samalla nimellä tunnetusta huumeesta on oma artikkelinsa.
Myös lampaita nimitellään pilviksi!

”Älkää nimitelkö minua pilveksi”

~Cloud Strife

”Hyvä on. Vedin yliopistossa pilveä, mutta minulle ei käynyt mitään... Paitsi minulle tuli hirveä halu syödä valkoista leipää...”

~Joku näyttelijä

”Valkoiset on pilvet, lampaat, nuo taivaansinisen!”

~Joku random-laulaja

Pilvi syntyy, kun afrikkalaisten alkuasukkejen savumerkit kasvavat liian suuriksi. On myös esitetty teoria kannabis-pilven olemassaolosta. Eurooppalainen tutkijaryhmä lähti tutkimaan pilven arvoitusta vuonna 1958. He palasivat takaisin vuotta myöhemmin, mukanaan kasa todisteita. Heidän mukaan pilvet syntyvät, kun afrikkalaisten intiaanivaltioiden[1] johtajat polttavat piippujaan, savu kerääntyy yhteen. Pilvien tummuus taas riippuu siitä, minkä tasoista heinää he polttivat. Joku laulaja on esittänyt teorian, että pilvet olisivatkin eläimiä. Kannattaa siis varoa, kun ulkona sataa, sillä koskaan ei voi tietää, kenen kuset hedussa onkaan...

Pilvi englanniksi: Cloud Strife

Anyway, pilvi on läjä kaasua, joka nyt jostakin mystisestä syystä on päättänyt kokoontua yhteen. Pilvi on melkein aina näkyvä. Poikkeuksena tästä pierun läsnäolon tunnistaa vain hajusta, ja IT-nörttien pilven sijainti on tietoturvasyistä salainen. Pilveä voi kertyä myös ihmisen aivoihin, mutta se luonnollisestikin on mahdollista vain niillä henkilöillä, joilla on päässä riittävästi tyhjää tilaa.


Pilvien luokittelu[muokkaa]

Pilvet voidaan luokitella sisältönsä ja käytöstapojensa mukaan.

Sadepilvi
Taivaalla näkyvät pilvet sisältävät suurimmaksi osaksi vettä. Vesi kertyykin helposti pilviksi, koska sen happipää on negatiivinen ja vetypää positiivinen, ja ne vetävät toisiaan puoleensa. Kun pilvi muuttuu riittävän märäksi, se vaihtaa värinsä valkoisesta harmaaksi ja alkaa sataa vettä tai lunta. Sadepilvi on tavallisin Suomessa tavattava pilvi, koska se sopii täydellisesti täkäläiseen tunnelmaan. Jatkuvien sateiden vuoksi niitä järviäkin on täällä niin saakelisti.
Ukkospilvi
Kun vesimolekyylejä kasautuu kilometrien korkeaksi pinoksi taivaalle, niiltä karkaa mopo käsistä. Räyhäkäs H2O-porukka alkaa lähetellä salamoita maan pinnalle. Luonnonsuojelijoiden olisi korkea aika ryhtyä toimiin ylimielisten ukkospilvien aiheuttamien luonnontuhojen torjumiseksi.
Cumulus
Cumulus on valkoinen, pumpulitupon näköinen pilvi, joka liihottelee iloisena poutataivaalla. Sen tunnistaa myös kyvystä liimautua auringon eteen, kun olet ottamassa aurinkoa. Aurinko pystyy tuhoamaan eteensä jumittuneen cumuluksen vasta sitten, kun olet jo sisällä värjöttelemässä villapaita päällä.
Vaaleanpunainen pilvi
Pilvistä kaunein, joka näkyy joskus iltataivaalla. Käy myös rakastumisen asteen diagnostisoimiseen. Jos näet kaikki pilvet vaaleanpunaisina, olet todella pahasti lätkässä johonkin hemmoon tai pimatsuun.
Kultareunainen pilvi
Valheellisesti väitetään, että jokaisella pilvellä on kultareunus, mutta käytännössä niitä esiintyy vain joskus auringonlaskun aikaan. Pilven reunus ei ole aitoa kultaa vaan jotakin jäljitelmää.
Pieru
Pierun ominaisuudet muistuttavat suuresti veden muodostamia pilviä, koska sen pääasiallinen komponentti on vettä muistuttava rikkivetymolekyyli (H2S). Näiden mädälle tuoksuvien molekyylien adheesio toisiinsa on todella vahva, minkä vuoksi työpaikalla salaa turautettu pieru ei haihdu tiloista koko päivänä, vaikka pilveä kuinka yrittäisi hosua hajalle henkarin avulla.

Viitteet[muokkaa]

  1. Kuten kaikki tietävät tai ainakin kaikkien pitäisi tietää, intiaanit asuvat todellakin Afrikassa.