Pentti Linkola

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Thumb.png
 Tämä on lupaava sivu.
Naziflag.gif
Natsit rakastavat tätä artikkelia.
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Pentti Linkola.
Stop hand.png Pentti Linkola on julistettu idiootiksi Yhdistyneiden kansakuntien
Ole oma itsesi, ja se riittää” -julistuksen liian kirjaimellisen noudattamisen vuoksi.
Toisinaanajattelija Pentti Linkola on ilmoittanut mielipuuhakseen lintujen vonkaamisen.

”Tuoreen tutkimuksen mukaan siis yhdellä elämänalueella normaalia eettisemmät henkilöt ovat toisilla elämänalueilla vastaavasti normaalia vähemmän eettisiä. Uutisvuoto voi todistaa tämän kahdella sanalla. Ensimmäinen sana on Pentti, ja toinen on Linkola.”

~Peter Nyman

Kaarlo Pentti Linkola (7. joulukuuta 19325. huhtikuuta 2020) oli suomalainen mainoslomittaja sekä toisinaanajattelija ja Röllin jälkeen Suomen toiseksi kiltein metsänpeikko. Tämä säänpieksemä uppokanto naarattiin esille aina kun valtakunnallisessa mediassa tarvittiin maan johtavan intellektuellin näkemyksiä jostain samaisen median keksimästä ongelmasta, olkoonkin että nämä näkemykset olivat jostain 60-luvulta asti täysin muuttumattomia ja ennalta-arvattavissa.

Linkolan kuuluisin mainoslause kautta aikojen on metsäteollisuuden tilaama fraasi ”Suomi elää metsästyksestä”. Sittemmin Linkola jäi mainoslauseensa pauloihin ja siirtyi itsekin asumaan metsiin. Viimeisinä vuosinaan häntä voitiin luonnehtia julkisuushakuiseksi erakoksi. Linkola perusti lahjoitusvaroilla toimivan Luonnonperintösäätiön ja ryhtyi ammattikalastajaksi saaden mukavasti hilloa fisuillaan, puhumattakaan kirjamyymisistään. Kapitalismia Linkola nimitti paholaisen järjestelmäksi, joka syöksee ihmiskunnan tuhoon. Älä siis huoli, Linkolakin joutuu Helvettiin.

Linkola alkoi noudattaa omia elämänoppejaan huhtikuussa 2020. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Dunce.png Pentti Linkola on valittu vuoden 2009 joulukuussa kuukauden nutipääksi.

Linkolan elinkeinot mainosuran jälkeen[muokkaa]

Paettuaan metsien kätköihin Linkola hankki suolarahoja pääsääntöisesti Päijänteellä ja Saimaalla harjoittamallaan valaanpyynnillä. Lisäksi Linkola tislasi alkoholia myytäväksi ja käsien desinfiointiin. Linkolan mielestä kaikki mahdollinen oli mahdollisimman pitkälle pyrittävä tekemään itse. Linkola vastoin periaatteitaan joutui hankkimaan itselleen pakettiauton toimittaakseen pyytämänsä kalat myytäväksi, koska Linkolan pettymykseksi maailmanmeno ei hidastunut riittävästi hänen toivomallaan tavalla. Toisaalta myöskin kalat pilaantuivat helposti verkkaisen hevoskyydin myötä. Linkola pyrki mahdollisimman kiireettömään elämään ja hänen suuri unelmansa oli ajan pysäyttäminen kokonaan. Tämän takia hän teki sen poikkeuksen, että hyväksyi huipputeknologian, jonka tarkoituksena on rakentaa valtava valon nopeutta kulkeva alus. Hänen on tiedetty hakeutuneen Big Brother -talon asukkaaksi opetusmielessä, mutta Linkolan hakemus evättiin. Ne ei halunneet siitä niin masentavaa.

Linkolan maailmanparannuskeinot[muokkaa]

Linkola ei paheksunut tätä näkymää ainakaan julkisissa kannanotoissaan siihen, vaan etpä paheksunut sinäkään.
Taistelussa ankaria luonnonolosuhteita vastaan Linkolan lumilinko auttoi Penttiä toisinaan merkittävästi.

Pentti Linkola oli syvästi ja henkilökohtaisesti huolissaan maailman tilasta. Hän näki liikakansoituksen jo hänen elinaikanaan tehneen korjaamattomia tuhoja, ja siksi hän vaati voimakkaasti maailmanlaajuista paluuta agraarikulttuuriin sekä kieltämistä ihmisen elämän helpottajana. Linkolan kuningasajatuksena oli teurastaa lehmät suurtilallisilta tai vapauttaa ne osaksi luontaista faunaa.

Linkola olisi nähnyt konventionaalisesti toteutetun maailmansodan eräänä perusteltuna ratkaisukeinona liikakansoituksen poistamiseksi. Ei Pentti Linkola myöskään esittänyt julkista paheksuntaa toteutuneiden terrori-iskujen tiimoilta, vaan pikemminkin näki niissä perusteltua tarkoituksenmukaisuutta. Hän sanoutui kuitenkin irti Jokelan koulusurmista, sillä hänen mukaansa teon takana ei niin pienen uhriluvun vuoksi voinut olla minkäänlaista filosofiaa. Asia olisi luonnollisesti aivan toinen, jos työ olisi hoidettu "tehokkaammin". ”Toisaalta on sitten tämä ajatus, että natsismi on paha. Kukaan ei halua keskustella siitä, kuinka loistava filosofia se oikeasti oli”, väitti Linkola haastattelussa, ”oliko siinä muutakin pahaa kuin se, että se hävisi toisen maailmansodan?”[1] Kun yllättävän moni osasi vastata kysymykseen suorilta ja suoraan, Linkolan voitonriemu haipui huolimatta siitä, ettei hän voinut nähdä näiden luettelojen missään kohdassa vastaavan kysymykseensä.

Linkola oli myös innokas lintutieteilijä, joskin hänellä oli ilmeisiä vaikeuksia järjestää itselleen lintusia piilopirtilleen, lähinnä mielipiteistään ja luonteestaan johtuen. Linkola ehdottikin 2000-luvun alussa armonelettä vanhoille miehille kunnallisten bordellien perustamisen muodossa. Kissoja Linkola ilmoitti vihaavansa, koska kissat vainoavat lintuja. Erityisesti rantaleijonia Linkola vihasi yli kaiken.

Näistä kannanotoistaan huolimatta Linkola kulki elontiensä loppuun asti vapaalla jalalla, mitä voidaan pitää jonkinlaisena ihmeenä.

Linkolan Sodankomitea[muokkaa]

Vielä 1960-luvulla Eino Leinoa ulkoisesti muistuttanut Linkola epäili armeijan tarpeellisuutta yleensäkin, mikä tosin saattoi johtua hänen kaksi numeroa liian pienestä takistaan: sitä ei ollut mahdollisuutta tarpeen tullenkaan kääntää. Linkola syytti kansalaisia sodan syttymisen edistämistä heidän itsensä tietämättä, mikä oli paitsi lankeennuttavaa myös tuomittavaa. Pamfletti Isänmaan ja Linkolan puolesta ilmestyi vuonna 1960 ja ehti myydä useita lukemattomia kappaleita, ennen kuin sotasensuuri veti sen myynnistä ja puolustusvoimat järjesti laajat kansalliset kotiratsiat jo myytyjen pamflettien löytämiseksi.

Linkola teki sittemmin pikku etuisuuksia vastaan ilmiantoja tiedossaan olevien pamflettien olinpaikoista, koska näin menetellen arveli edesauttavansa liikakansoituksen kitkemisessä edes osittain.

Linkola Koijärven takapiruna[muokkaa]

1970-luvun lopulla Pentti Linkola laittoi Ville Komsin puolestaan rettelöimään Koijärvelle maanviljelijöitä vastaan, jotka halusivat laskea järven kuiviin. Linkola antoikin runsaasti henkistä pääomaa nuorille luonnonsuojelijoille, jotka Linkolan opastuksella kiinnittivät itsensä ketjuilla traktoreihin kiinni. Vastoin Linkolan periaatteita ketjut eivät olleet biologisesti hajoavia.

Linkolan ja Halla-ahon ajattelun erot[muokkaa]

Pentti Linkolan ja Jussi Halla-ahon ajattelun yhtenäisyydestä on keskusteltu mediassa paljon. Halla-ahon mielestä islam on pedofiiliuskonto, koska hän ei ymmärrä eroa uskonnolle keskeisen ja sivuutetun opinkappaleen, parafilian ja lapseen kohdistuvan seksuaaliaktin, yhdeksänvuotiaan tytön panemisen 600-luvun jaa. ja modernina aikana, uuden käsitteen muodostamisen ja vastaansanomattoman tosiasiapäättelyn, parafilian ja myös epätavallisiin kohteisiin suuntautuneen seksuaalisuuden tai Koraanin ja hadithien välillä. Linkolan mielestä muslimit taas tulee hävittää maailmasta kuten muutkin ihmiset, koska hän oli vittumainen, taantumuksellinen korpikusipää. Suomen oikeuslaitos alkoi Halla-ahon saaman tuomion jälkeen miettiä, onko Linkola sittenkin syyntakeisempi kuin Halla-aho. Päätettiin lähettää poliisipartio Linkolan asunnolle. Viikon mudassa kävelyn jälkeen partio saapui Linkolan asunnolle. Silloin Linkola huusi ikkunasta, että häntä ei voida rangaista, koska hän onkin filosofi. Partio kääntyi takaisin ja aiheettoman ilmiannon tehnyt sai rangaistuksen.[2]

Pentti Linkolan saavutuksista suurin oli osoittaa Jeesuksen olleen väärässä. Jeesus sanoi, ettei kukaan ole profeetta omalla maallaan. Linkola osoitti olevansa profeetta ainoastaan Suomessa: missään muualla yksikään muu kuin paatunut misantrooppi, uusnatsi tai muuten vain hörhö ei korvaansa lotkauta hänen ajatuksilleen.

Ulkonäkö ja tunnistaminen[muokkaa]

(Kuva: Juhani Niiranen, HS)[3]

Linkola näytti ainakin seuraavilta asioilta:

 • Rudolf Hess 120-vuotiaana
 • Lahoava kanto rumassa villapuserossa
 • Erään maineikkaan keskieurooppalaisen lääkärin adjutantti, nyk. eläkeläinen Asunciónissa (nimi muutettu)
 • Muumien Piisamirotta kapin iskettyä
 • 1980-luvun neuvostojohtaja katkaisuhoidossa
 • Kuoleman vääjäämättömyyden personifikaatio pohjoismaisessa taide-elokuvassa
 • Rintamamiestalon asukki, jonka aiemmin pirtsakkaa vaimoa ei tarkemmin ajatellen olekaan näkynyt enää vuosiin
 • Naapuri, joka tulee vittuilemaan siitä, miten leikkaat orapihlaja-aitaasi väärin
 • Naapurin orapihlaja-aita
 • Vuosiksi suohon haudattu Ronald Reagan -kuminaamari
 • Mies, jonka tuoreen virtsan lämpötila on 4 astetta
 • Vanha hitlerjugendilainen, kun Horst Wesselin ensitahdit kajahtavat
 • Karikkeella täytetty kondomi
 • Asukas, joka myrkyttää palvelutalonsa lounasbuffet'n 95-vuotispäivänään
 • Mies, joka antaa kasvot jo vuosikymmeniä jatkuneelle aivan hyödyllisen insuliinin tuhlaukselle
 • Hörökorvainen korppikotka
 • Rhodesialainen kansallissankari
 • Puhumattomaan vaiheeseen dementoitunut suomifilmilegenda
 • Mies, joka vieroitettiin äidinmaidosta etikalla - 90 vuotta myöhemmin
 • Isoisä, joka kritisoi ankarasti lastenlastensa piirustuksia
 • Lofoottien kylmin paikka
 • Pääsiäissaaren patsas, joka halusi olla Oikea kääkkä
 • Komodonvaraani hiuslisäkkeessä
 • Mies, jolla on ollut elämänsä aikana enemmän pahkakuppeja kuin ihmissuhteita
 • Mies, joka rinnastaa afrikkalaiset käpytikkoihin ja nauttii Suomessa vakiintuneesta intellektuellistatuksesta, onneksi olkoon!

Katso myös[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]

 1. http://www.patriootti.com/pentti-linkolan-vihattu-filosofia/
 2. Korkein oikeus katsoo kotimaisten nyky-ympäristön esimerkkien perusteella, että filosofina työskentelevä ei voi puhua verrattainkaan täydessä ymmärryksessä.
 3. Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa. Helsingin Sanomat, 16.8.2017 (Web Archive)
 4. joskus jälkeen Jokelan