Pedolino

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Minitrain.JPG

Pedolino on vapaamielinen liikenteeseen tarkoitettu suurinopeuksinen juna, jossa tärkeimpänä ideana on soveltaa uusinta teknologiaa liian varhain. Pedolinojunien suunnittelussa noudatetaan periaatetta, jossa uusi on uutta ja teknologia teknologiaa. Sen vuoksi noudatetaankin järjestelmää jossa prototyyppi on jo liian vanhentunutta.

Suomessa junat ovat perinteisesti olleet myöhässä. Mutta VR on kuitenkin sen verran luopunut konservatiivisuudestaan ja perinteistään, että se on ottanut pedolinojunat käyttöönsä. Valintaan toki päästiin arvokkain perinteisin syin: Pedolinojunat olivat teknisesti niin moderneja, että niiden soveltuvuutta Suomen olosuhteisiin ei oltu mietitty. Ja näin ollen junat olivat myöhässä, vaikka ne olivatkin tekniikaltaan liian tuoretta vuosikertaa.

Näin se tunnin juna (Helsingistä Turkuun ja Helsingistä Tampereelle - taikka päinvastoin): niin se kyllä toteutuu!

Varoitus: Pedolino-"pika"junassa on myös lastenvaunuja. Siksi juna ajaa hiljaa hyssyttäen, että saadaan lapsukaiset tyynnytettyä päiväunilleen. Liian nopeasti ajaminen, se voisi herättää uinuvat vesselit. Samalla ruostuvat ja rappeutuvat raiteet eivät kolise, niin sillä lailla yhtä ikävästi.