Panssarijääkäri

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Osa artikkelisarjasta
Armeija

Käsitteitä

Asevelvollisuus
Aselaji

Puolustusvoimat
Sota
Sotilaspoliisi
Syväjohtaminen
Tykkimies

Henkilöstöä
Alokas
Jääkäri
Panssarijääkäri
Aliupseerioppilas
Korpraali
Alikersantti
Tinasotilas
Kapiainen
Puolustusvoimien ylipäällikkö

Kalustoa
F/A-18 Hornet
Helikopteri
Ohjus
23 Itk 61 "Sergei"
Rynnäkkökivääri
Tankki
Ohjusvene Hamina
Miinalaiva Pohjanmaa

Vaihtoehtoja
Siviilipalvelus
Vankila

Toveri Obama kehottaa sangen vahvasti jatkamaan yhä vielä edelleen Pyhää YPP-sopimusta.

Panssarijääkäri eli nurmipora tunnetaan hyvin ympäri maailmaa hurjasta taistelumoraalistaan ja räjähtävästä nopeudestaan.

Liikkuminen[muokkaa]

Panssarijääkäriryhmä etenee yleisesti Bmp2-ajoneuvolla, joka on suora lyhenne sanoista "Baska mikä paska". Bmp2-ajoneuvon suunnittelivat vodkapäiset venäläiset sutenöörit ja myivät sen suomalaisille. Taisteluvaunun ominaispiirteisiin kuuluu täydellinen soveltumattomuus taistelukäyttöön. Bmp2-taisteluvaunun miehistö koostuu ratinkääntäjästä, vaihteidenvaihtajasta ja jarrumiehestä. Koska jarrut liukenevat olemattomiin 10 tunnin ajon jälkeen, on vaunuun asennettu Viking Lineltä varastettuja ankkureita. Aseistuksena vaunussa on 30-millinen konetykki, joka on ulkopuolelta ladattava ja miehistötilaan laukeava, sirpalekranaatteja ampuva kertakäyttöinen itsetuhoase.

Bmp2-vaunun seinät on tehty pahvista ja lasista, jotta venäläisen olisi helpompi tuhota suomalaismiehitys käyttäen naulapyssyä. Voimalähteenä Bmp2 vaunussa toimii 0,2-litrainen v8-diesel, joka tuottaa käsittämättömät 800 hv ja 4 nm väännön. Huippunopeudeksi tämä 56 tonnia painava vaunu saavuttanee 500km/h ajaessaan alas kyllin korkealta jyrkänteeltä. Venäläiset maksoivat suomalaisille Pähkinäsaaren rauhanteossa 300 oravannahkaa jokaisesta Bmp2-vaunusta, jonka suomalaiset huolivat.

Miehistö[muokkaa]

Miehistöön kuuluu kuusi taistelijaa ja 60 tiedustelijaa. Tiedustelijoiden tehtävänä on juosta panssarijääkäreiden edellä ja räjäyttää mahdolliset miinat jaloilla tallaten, jotta panssarijääkärit saavat turvallisen syöksymisalustan. Panssarijääkäri syösyy kerrallaan noin metrin ja kaivaa sitten kaksi metriä syvän taisteluhaudan. Ryhmän kuusi jäsentä yöpyvät kahden hengen teltassa ja jos tilaa on liikaa, myös täyspakkaus otetaan sisälle suojaan sirpaleilta ja kaneilta. Kanit varastavat usein panssarijääkärin näkkileivät ja kusevat juomapulloon, jolloin panssarijääkäri turvautuu kannibalismiin, joka ideaalitapauksessa kohdistuu esimieheen.

Alikersantti raiskaa normaalina proseduurina kaikki ryhmäläiset ja aloittaa lihavimmasta ja rumimmasta yksilöstä. Yleensä yhteen raiskaukseen menee noin 12 tuntia, koska taisteluvarustuksen riisuminen kestää 11 tuntia ja 58 minuuttia.

Taistelutilanteessa[muokkaa]

Taistelutilanteessa panssarijääkärille laskettu elinaika on noin 0,5 sekuntia. Panssarijääkäri ehtii joskus jalkautua Bmp2-taisteluvaunusta, ennen kuin sen itsetuho räjäyttää vaunun. Jos panssarijääkäri ehtii jalkautumaan vaunusta, hän kaivautuu noin kilometrin syvyyteen tai juoksee avuttomana alas lähimmältä kalliolta. "Syöksyen eteenpäin!"

Panssarijääkärimarssi[muokkaa]

Läpäistäkseen panssarijääkäritutkinnon jokainen panssarijääkäri suorittaa panssarijääkärimarssin. Marssi pituus on noin 50 km ja se suoritetaan alle kolmessa tunnissa. Varustuksena marssilla yksi panssarijääkäri kantaa kamiinan, upseerin, RK62:n, kolme laatikollista ammuksia, 13 vesipulloa, taisteluliivit, sirpaleliivit, kypärän, 15 kertasinkoa, 10 askia LM-savukkeita ja tasavallan presidentin eli Puolustusvoimain ylipäällikön.

Palvelusaika[muokkaa]

Panssarijääkärin palvelusaika on noin kuusi vuotta ja tuntuu kahdeltatoista. Tämän jälkeen henkiin jääneet siirtyvät reserviin ja kertaavat 16 kertaa vuodessa kunnes saavuttavat 110 vuoden iän, minkä jälkeen heille suoritetaan aktiivinen eutanasia.