Pörssiromahdus

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mordorin pörssi romahtaa.

Pörssiromahdus on vakava tilanne, jossa pörssirakennusten seinärakenteiden kantavuus osoittaa riittämättömyyttä, jonka seurauksena pörssirakennelman ulkoinen rakenne lähestyy nollakohtaa vetovoiman kiihdyttämällä nopeudella.

Yleisin syy pörssiromahdukseen on pörssin huono rakentaminen. Pörssin seinärakenteissa käytetyt tukitiilet, osakkeet, ovat pörssiromahduksen aikana usein levinneet ja muuttuneet arvottomiksi. Varsinkin 25%, 30% ja 40% osakkeilla on taipumus romahtaa väärien pörssivihjeiden vuoksi. Silloin pörssissä olevat ihmiset, kuten talonmiehet, yrittävät päästä arvottomista osakkeista eroon vaikka väkisin. Näin osakkeita myydään pois pilkkahinnalla ja pörssin seinissä on yhä vähemmän ja vähemmän sitä kasassa pitävää materiaalia.

Toisaalta myös terrorismi ja termiitit voivat olla syyllisiä. Myös erilaiset anarkistiset toimenpiteet voivat romahduttaa pörssejä.

Moni uskoo myös vapaamuurareiden liittyvän pörssiromahdukseen. Tämä ei olisi mikään ihme, sillä vapaamuurarit ovat niin salamyhkäistä porukkaa, että niiden rakentamistaidosta ei oikein tahdo saada selvää kaiken muun kiinnittäessä huomion. Tätä pidetään salaliittona, jolla vapaamuurarit kiinnittävät huomion muualle huonosta rakennustaidostaan.


Atomic explosion - 1.jpg Tämä hirvittävää katastrofia käsittelevä artikkeli on tynkä.
Auta Hikipediaa laajentamalla artikkelin rähjähdyspanosta.