Päivi Kautto-Niemi

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Päivi Kautto-Niemi on kasvotustieteiden metsuri Jyväskylän Normaalikoulusta. Eräällä välitunnilla joku keksi kännipäissään tokaista hänelle, että "osaat laulaa" Lähde?. Tästä innostuneena Kautto-Niemi hivuttautui oikealla tuella Musiikki-Fazerin sisäpiiriin ja ennen pitkää Esa Niemisen puheille, jolla oli paitsi hirmuinen tarve päteä, myös hätäillä asiat päin helvettiä. Tämän vuoksi Päivi Kautto-Niemeltä levymarkkinoille ilmestyi vv. 1977-1979 kamalalta kuulostavia vinyylilevyjä puhtaasti itsekidutustarkoituksiin. Nykypäivänä moinen ei liene enää olisi mahdollista ilman haittaveroja ja kierrätysmaksuja. Kautto-Niemi esiintyjänä unohtui kuitenkin varsin nopeasti, koska huomattava osa ihmisistä haluaa unohtaa ikävät asiat ja kokemukset, mutta hänen "saavutuksensa" jäivät elämään alati varoittavana esimerkkinä karaokelaulajille, sekä tietysti samalla muille vastaaville kylä -ja korttelihäiriköille.

Näkyvyys[muokkaa]

Päivi Kautto-Niemi ilmestyi televisioruutuihin samanaikaisesti Lauantaitanssit-ohjelman kanssa. Vaikutelma oli katsojalle vähän samankaltainen kuin television pääuutislähetys kahdelta kanavalta samanaikaisesti. Kansa ei juuri nähnyt eroa sille, esiintyikö ruudussa Heikki Hietamies, Timo T.A. Mikkonen vaiko Päivi Kautto-Niemi. Koska kaikenlainen limboilu ja rimanalittaminen olivat myös tuon ajan tv-viihdettä aidoimmillaan, Kautto-Niemen televisiouraa riitti hyvinkin aina 1970-luvun lopulle saakka. Sittemmin Päivi Kautto-Niemi on tullut tutuksi lähinnä kotikaupungissaan Jyväskylässä, jossa on pääosin esittänyt eilispäivän iskelmätähteä - ja siinä hän on totisesti tehnyt aivan oikein. Nykyisin Kautto-Niemi tunnetaan erityisesti paikallisissa kauppaliikkeissä miellyttävänä ja yltiösosiaalisena asiakkaana sekä taiteellista taiteilijaa esittävänä ehdottoman entisenä iskelmälaulajana.

Kaaoksen levittäjät[muokkaa]

Päivi Kautto-Niemi levytti uransa aikana seuraavat tallenteet musiikin, -ja äänentutkijoiden loputtomaksi ihmetykseksi ja työmaaksi sekä tavallisen rahvaan kiduttamiseksi:

  • Pälvi (1977)
  • Sun luokses, ääh! aah! (1978)
  • Sillä kiiski (1979)
  • Mikä tämä Heikki on (1984)
  • Elä mää eteenpäin (1993)
  • 20 kakofoniaa: Liljan kuppa ja syphilis -kokoelmat (1998)
  • Et yksin nää nuottejais(1999)
  • Päivi kauhtui liemessä (2005)