Osvaldo Altobello

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Brando.JPG
HUOMIO! – Tämä artikkeli on Corleonen mafiaperheen suojeluksessa! Vandalisointi ja muu idioottimaisuus palkitaan erittäin kivualiaalla tavalla...

Don Osvaldo "Ossi" Altobello (s. 26. huhtikuuta 190028. kesäkuuta 1980) oli italialainen roisto. Altobello tuki rahallisesti ja henkisesti Corleonen rikollisperhettä, mutta piti toki yllä omaa minimafiaperhettään. Altobellon ulkonäkö muistutti aikalailla länkkärisankaria Eli Wallachia. Altobello oli joskus Vito Corleonen kaveri.

Altobello oli jo lapsena rikollinen, hän varasteli nallekarkkeja kaupoista. Eräänä päivänä joulukuussa 1923 Altobello lahjoitti erään nallekarkin vastaantulleelle mafiapomolle Vito Corleonelle. Corleone oli mielissään ja teki Altobellosta tyttärensä Connien kummin. Tämän jälkeen Altobello ja Vito olivat hyviä ystäviä. Eivät kuitenkaan enemmän kuin ystäviä, sillä kumpikin oli todistetusti heteroita.

1970-luvulla Altobello piti yllä omaa pikku roistoliigaansa, jonka piti varastella pornolehtiä ja moottorisahoja. Vuonna 1979 Vincent Corleone teki selväksi, että Altobellon kengät olivat rumat sylkeisemällä niiden päälle. Vincentin setä Don Michael Corleone kävi hieman vittumaiseksi Altobellolle tyrmättyään tämän ehdotuksen. Altobello päätti pettää Corleonet ja teki diilin gangsteri Joey Zasan kanssa. Niinpä eräänä mukavana juhlapäivänä, jossa moni italian mafiapomoista oli ahmimassa masunsa täyteen kaviaaria, saikin erilaisen lopun. Zasa ja Altobello järjestivät verilöylyn, jossa ruumiita kertyi mukava satsi. Silti pääkohde Michael Corleone selvisi elävänä.

Epäonnistuneen verilöylyn seurauksena Vincent Corleone ampui Joey Zasan. Altobello taas kiisti oman osuutensa ja väitti olevansa rehellinen mies. Vaikka Michael Corleone näytti menneen halpaan, hänellä oli silti epäilys. Vuonna 1980 Sisiliassa Michaelin sisko ja Altobello kummilapsi Connie Corleone vaihtoi Altobellon viinilasiin bensiiniä, jonka Altobello joi, eikä huomannut eroa. Kuitenkin Connie heitti palavan tulitikun Altobellon vatsaan, jonka seurauksena Altobello räjähti ja ruumiinosat jouduttiin kaapimaan seiniltä.