Olemattomille sivuille linkittäminen on Hikipediassa surullisen yleistä?

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Niin se vaan on, että olemattomille sivuille linkittäminen on Hikipediassa surullisen yleistä. Tällöin seuraa uusien punaisten linkkien syntymistä ja tarvetta kirjoittaa ne sinisiksi. Mikä yleensä vaatii silmitöntä vaivannäköä, yli-inhimillisiä voimavaroja kysyviä ponnisteluja, nerokkaita kielellisiä oivalluksia, uniikin absurdien ideoiden viljelyä sekä matalaotsaisten vitsien sudenkuoppien välttämistä, jotta Hikipedian uskomattoman korkea taso saadaan pidettyä yllä.

Onneksi tällaiseen, tavalliselle ihmiselle mahdottomaan rääkkiin on olemassa vaihtoehtoja, sillä muuten koko sivusto todennäköisesti luhistuisi kaaokseen tiedonpuutteen johdosta. Mikäli koet uuden materiaaalin tuottamisen ylivoimaiseksi, voit soveltaa jotain seuraavista toimenpiteistä;

  • Jätä linkittämättä. Tällöin tosin on vaara, että artikkeli päätyy hikifoitavaksi. Mutta silloinpa se on jonkun muun murhe.
  • Esikatsele. Varmista, että jokainen artikkelin linkki on sininen. Jos kirjoittaessa on sattunut kömmähdys, ja linkit ohjautuvat punaisiin linkkeihin , ne voi esikatselussa vielä korjata. Myös jälkisensuuri on mahdollista.
  • Kirjoita lyhyesti. Kirjoittamalla kolmen lauseen pituisen tyngän saat artikkelin katoamaan punaisten linkkien joukosta.
  • Tee uudelleenohjaus. Esimerkiksi puuttuvat artikkelit Meksikosta, kuntaliitoksesta ja Kyllikki Saaren murhasta voi mainiosti uudelleenohjata artikkeliin oranki.
  • Älä ole liian kriittinen. Liika itsekritiikki tukahduttaa luovuuden. Ja jos artikkelista ei tulisikaan esimerkkiä, se mahtuisi ainakin Tajunnanvirtaan.
  • Hyväksy erilaiset mielipiteet. Usealta sivulta voi yhden yön jälkeen löytyä mm. kannanotto siitä, kuinka Hikipedian vandalisointi on kuin itsensä äänestämistä. Se ei välttämättä ole vandalismia, vaan niin merkittävä huomio, että sen tulee näkyä mahdollisimman monella paikalla. Ja saattaahan Jyri oikeasti ollakin joka kolmas minuutti housuihinsa paskova ihminen.
  • Siteeraa Sir Akia. Se toimii aina.
  • Laita paljon kuvia. Sivu näyttää ainakin kiloina kookkaalta. Ja kertoohan yksi kuva enemmän, kuin tuhat sanaa.
  • Älä kirjoita. Vähän samaan tapaan, kuin tehokkainta ehkäisyä on selibaatti, on varmin tapa välttää tuskaisa kirjoittaminen olla raapustamatta lainkaan. Kyllä joku muu joutaa puolestasi.