Oja

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Oja nielaisemassa autoa

Oja on tien vieressä elävä oleva ilkeä eliö, joka syö tien ulkopuolelle eksyviä autoja. Oja on yleensä joko syvä/iso (=vaarallisempi) tai matala/pieni (=vähemmän vaarallinen) tahi jotain siltä väliltä. Jokaisen tien molemmilta puolilta löytyy lähes aina edes jonkinlainen oja. Vaikka tuntuisi että nämä tien hirviöt tulisi hävittää, Suomen valtio tukee niitä. Ne nimittäin syö juovat vettä sivutyönä, ja ilman niitä teillä olisi tulva, joka aiheuttaisi mitä luultavimmin enemmän kuolonuhreja kuin ojat itse. Oja on siitä ihmeellinen että jos kävelet sinne, sinulla on suurempi mahdollisuus selvitä. Sen sijaan jos ajat autolla (tai jollain muulla moottoriajoneuvolla, esim. pyörällä) riskisi menehtyä on erittäin suuri. Käsittämätöntä, eikö totta? Oja nimittäin kykenee näkemään vain tarpeeksi nopeasti liikkuvan kohteen.

Ojia on kuitenkin havaittu myös muualla kuin teiden vieressä, esim. maatalojen ympärillä, metsän keskellä ja leirintäalueilla. Nämä ovat kuitenkin usein pieniä ojia, koska esim. metsän siimekseen harvemmin osuu autoja syötäväksi.

Ojasta allikkoon

Jos kuitenkin olet sitä mieltä että ojista on enemmän haittaa kuin hyötyä, voit menettelemällä näin hävittää sellaisen:

  • Vuokraa valtiolta lava-auto (rekka todella isoihin ojiin)
  • Osta valtiolta kuorma-autollinen hiekkaa/soraa/jotain muuta paskaa (jos kuorma-auton vuokraus kuuluu hintaan, koeta perua ensimmäisen kuorma-auton vuokrasopimus)
  • Kaada ostamasi tavara ojan päälle

Näin ojan pitäisi kadota. Huom. välineitä ei välttämättä tarvitse ostaa Suomen valtiolta, vaan voit ostaa ne vaikkapa Venäjältä.

Bee.svg Tämä eläinlaji on vaarassa kuolla sukupuuttoon. Laajentamalla kantaa saat sen ehkä selviytymään.